• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Road to Nijmegen; Over plannen en doelen

Road to Nijmegen; Over plannen en doelen

Een tijdje geleden hebben wij 2 startbewijzen verloot voor de Nijmeegse Vierdaagse. Hiermee hebben wij 2 dames heel erg blij kunnen maken; Eefje en Marloes. Deze enthousiaste meiden gaan in juli de Nijmeegse Vierdaagse lopen. In de aanloop naar deze fantastische wandeluitdaging delen Eefje en Marloes hun voorbereiding met ons in een aantal leuke blogs. Hier is de eerste!

‘Eef, zullen we volgend jaar de Nijmeegse Vierdaagse lopen?’ Een voorzichtige poging tot het polsen van een plan werd gedaan op een willekeurige maandagochtend in juni. ‘Daar moet ik een nachtje over slapen’ las ik terug. Dat nachtje duurde ongeveer 3 minuten en een ‘Dit kunnen wij!’ verscheen op het scherm van mijn telefoon. Het was een plan dat al enkele jaren bij ons beiden aan het broeien was, zonder dat we dat van elkaar wisten. Een plan dat nooit op het juiste moment komt, tot je er gewoon aan begint. Enkele weken later gedurende de Nijmeegse zomerfeesten werd het idee nogmaals besproken. Onder lichte invloed van het Enschedese goudgeel wisten we het zeker, dit jaar is het aanmoedigen, volgend jaar gaan we lei(ij)den. Een spontaan idee werd een serieus plan en het serieuze plan werd een nog serieuzer doel; het felbegeerde kruisje binnenslepen. Op ons tandvlees als het moet, maar gaan zullen we.

Road to Nijmegen; Over plannen en doelen
Road to Nijmegen; Over plannen en doelen

Al feestend gingen we verder en spraken we af: als we dit morgen, nuchter en wel, nog steeds een goed idee vinden gaan we er voor. Het idee verdween naar de achtergrond en de dorst werd verder gestild met het nog steeds aanwezige Enschedese heilige water. Tot de volgende ochtend, toen het eerste appje binnenkwam. ‘Weten we het zeker?’, uiteraard wist ik het zeker. ‘Ja, gaan we het serieus doen?’ stuurde ik terug, licht slaperig en een tikje nerveus. Een volmondig ‘JA!’ volgde en het was de start van een enthousiast zustergesprek over het plan van aanpak. Van trainingsschema’s tot blarenpleisters, camelbags en loopschoenen. Gedurende een half uur kwam vrijwel alles in rap tempo aan bod. Met één belofte en een gezamenlijk doel werden de eerste kilometers gelopen. September was het pas maar we wilden goed beslagen ten ijs komen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, toch?

De inschrijving volgde en om een lang verhaal kort te maken, één ingeloot en de ander uitgeloot. Hard balen samen. Dan maar volgend jaar proberen? Daar konden we ons niet zomaar bij neerleggen. De winactie van Kampeerwereld Hendriks kwam als geroepen. Toch maar een poging wagen. En het geluk was aan onze zijde! We hadden gewonnen! Blij verrast togen we vanuit het Nijmeegse naar Ermelo om ons te laten informeren over de juiste uitrusting, de do’s en dont’s en praktische benodigdheden. Anita heeft ons fantastische geholpen zodat we nu volledig goed uitgerust en geïnformeerd op pad kunnen. Met recent de Bloesemtocht en de Bosbesjesloop in de benen tellen we af naar 16 juli. Nog 56 dagen tot we mogen starten aan wat voor ons de grootste sportieve uitdaging van ons leven is.

Binnenkort delen Eefje en Marloes een tweede blog over hun Vierdaagse avontuur en de aanloop hier naartoe!