• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Vakantiestress: Wat gaan we dit jaar doen?

Vakantiestress: Wat gaan we dit jaar doen?

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar dit is wel de tijd om na te denken over je zomervakantie. Bestemming kiezen, camping boeken en nog veel meer. Nou is je vakantie iets om naar uit te kijken, maar sommige schieten helemaal in de vakantiestress van al die keuzes. Daarom helpen wij een handje met die keuzes op een rijtje zetten!

Dit is misschien wel de belangrijkste keuze die je maakt als het gaat om je zomervakantie. Waar wil je naar toe? Dit levert voor veel mensen wat vakantiestress op. Kies je voor een bekende bestemming of ga je een nieuw land ontdekken? Frankrijk één van de populairste kampeerlanden, maar ook Italië is de afgelopen jaren erg in trek. Maar kamperen in eigen land kan natuurlijk ook. Weeg bij de beslissing af welke wensen je hebt. Wil je zon? Of ben je niet zo dol op hitte? Ben je op zoek naar een strandbestemming  of wil je cultuur snuiven? Kies op basis van jouw wensen ook de bestemming die daar het beste op aansluit. 

Vakantiestress: Wat gaan we dit jaar doen?

Wanneer je gaat kamperen zijn er verschillende soorten accommodaties waar je uit kan kiezen. Ga je zelf met de caravan of een tent op pad? Of kies je ervoor op de camping een tent te huren die volledig is ingericht? Dan is er ook nog de optie van een stacaravan of bungalow, ideaal als je op zoek bent naar wat meer luxe.  

Nadat je hebt gekozen welke bestemming je wilt en hoe je wilt gaan kamperen is het zaak om te kijken op welke camping je wilt staan. Waar vaak op gelet wordt bij het kiezen van de camping is de grootte van de camping, het zwembad, sanitair en de omgeving. Veel Nederlanders staan het liefst op een camping die niet te groot is en waar de gemoedelijke sfeer hangt. Ook een zwembad is belangrijk wanneer er een camping gekozen moet worden. Sanitaire voorzieningen zijn tegenwoordig ook belangrijk, sommige kampeerders zoeken een eigen douche en toilet bij de plek, voor anderen is en net en schoon toiletgebouw al voldoende.

Vakantiestress

De omgeving van de camping is voor de beslissing ook van belang. We zitten niet de hele dag op de camping en willen ook graag wat leuke dingen te doen hebben. Leuke stadjes om te bezoeken, mooie wandelingen om te maken of een (water)pretpark voor de kids bijvoorbeeld. De keuze van een camping hangt dus ook samen met wat er in de omgeving van de camping allemaal te doen is. 

Als je voor jezelf duidelijk hebt wat je graag zou willen tijdens de zomervakantie maakt dat de keuze voor je bestemming en camping natuurlijk al stukken makkelijker. Dan is die vakantiestress ook helemaal nergens voor nodig en ga je absoluut een topvakantie hebben!

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.