• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Van kruidenier tot grootste voortent fabrikant van Europa

Van kruidenier tot grootste voortent fabrikant van Euorpa

'Voor Isabella staat kamperen voor vrijheid. Vrijheid om te ontspannen, te leven en te genieten. Maar altijd op een comfortabele manier, ook als de weersomstandigheden tegenzitten. Daarom stelt Isabella hoge eisen aan kwaliteit, design en slim doordachte functies. Naast voortenten produceren zij windschermen, handige opbergsystemen, verlichting, kampeermeubelen en voortenttapijt. Allemaal met de Isabella-kenmerkendie die horen bij een topproduct.'

Søren Odgaard heeft een goedlopende kruidenierswinkel in het Deense Vejle. Hij verkoopt levensmiddelen en drogisterij artikelen. In zijn spaarzame vrije tijd is hij graag buiten, met zijn gezin. Kamperen bestond eigenlijk nog niet, alleen padvinders, natuurliefhebbers en een handje vol sportvissers overnachten in de natuur, in primitieve tenten. Tijdens de kampeertochten met zijn gezin ziet Søren de potentie van buitenrecreatie. De Denen krijgen meer vrije tijd, er is meer geld beschikbaar na een lange periode van krapte, vlak na de oorlog. In 1957 neemt hij een rigoureus besluit: hij doet zijn kruidenierswinkel van de hand om met de opbrengst daarvan kampeerspullen te gaan verhuren.

In de keldergarage onder zijn huis start Odgaard zijn 'Jydsk Camping Udlejning', met als slogan: Vakantie waar u maar wilt, voor één Deense kroon per dag. Vanuit zijn bedrijfje verhuurt Søren Odgaard tenten, luchtbedden, gasbrandertjes en kampeerspulletjes. Bij veel klanten springt de vonk voor het kamperen over, en vragen of ze de gehuurde uitrusting kunnen kopen. Twee jaar later heeft Odgaard zijn eerste eigen tent in de showroom staan, de Capri: een bungalowtent voor gezinnen die hij in zijn eigen naaiatelier maakt. De Capri blijkt een schot in de roos en als de Deense spoorwegen het treinstation in Grejsdalen sluit, koopt hij het pand om er een tentenfabriek in te starten, met de weilanden eromheen als showroom. Door de snel groeiende verkoop wordt het oude stationsgebouw al snel te klein en in 1961 start Odgaard met nieuwbouw: een tentoonstellingshal, naaiatelier en opslagfaciliteiten. Dat is ook het moment dat de naam 'Isabella' op één van de gebouwen verschijnt, geïnspireerd door de elegante lijnen van de Borgward Isabella personenauto waarvan Søren Odgaard erg onder de indruk was.

Van kruidenier tot grootste voortent fabrikant van Europa

In de jaren '60 groeit de verkoop van caravans, doordat de Deense kampeerders meer comfort willen tijdens hun vakantie. Søren Odgaard springt in op die trend en begint caravans te verkopen vanuit zijn showroom. Als vervolgens ook de vraag naar voortenten toeneemt, moet Odgaard zijn naaiatelier uitbreiden. In de jaren '70 zakt de verkoop van bungalowtenten in, ten gunste van de caravan. Onder leiding van Odgaard schakelt Isabella volledig om op de productie van voortenten en wordt ook de export naar andere Europese landen geïntensiveerd. In de jaren die volgen stort Odgaard zich op productinnovatie. Zo ontwikkelt hij duurzamer tentdoek, dat geschikt is voor gebruik gedurende meerdere seizoenen. Zoals een tentdoek waarin polyester is verwerkt voor de daken van de voortent, en acryldoek dat veel betere eigenschappen bezit dan het tot dan toe gebruikelijke katoen.

Onze collectie Isabella

Van kruidenier tot grootste voortent fabrikant van Europa
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.