• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Voorbereiding Nijmeegse 4 daagse

Voorbereiding Nijmeegse 4 daagse

Het is bijna weer zover, de Nijmeegse 4 daagse. Van 21 t/m 24 juli zullen er weer 42.000 wandelaars de veters aansnoeren en beginnen aan de wandelvierdaagse door Nijmegen en omgeving. Wij hopen natuurlijk dat je al een tijdje bezig bent met voorbereiden op de Nijmeegse 4 daagse. Bij het opbouwen van conditie en het inlopen van je wandelschoenen kunnen wij je helaas niet helpen. Wel hebben we een aantal andere handige tips voor tijdens de wandelvierdaagse op een rijtje gezet!

wandelvierdaagse

Goede wandelschoenen zijn natuuruurlijk essentieelin de voorbereiding op de Nijmeegse 4 daagse, maar als het goed is heb je die al lang en breed ingelopen en voelen ze als pantoffeltjes aan je voeten. Nog een belangrijk onderdeel van de wandelvierdaagse zijn de sokken die je draagt. Je wilt natuurlijk de kans op blaren tijdens de Nijmeegse 4 daagse zo klein mogenlijk houden. Daarom is een goed aansluitende wandelsok erg belangrijk. De Falke sokken zijn hier een goed voorbeeld van. Lichtgewicht en met inzetstukken die de drukpunten op je voeten maximaal ontlasten. Voor warme omstandigheden is er de Falke TK2 Cool met een Coolmax vezel die de warmte snel afvoert. Zo blijven je voeten koel tijdens de wandelvierdaagse en zal er ook minder blaarvorming en irritatie ontstaan. Zorg dat de wandelsokken goed aansluiten en dat er weinig naden aan de sok zitten. 

 

Wandelvierdaagse

Wanneer je de Nijmeegse 4 daagse gaat wandelen wil je natuurlijk voor onderweg ook wat spullen meenemen. Je kan dan kiezen tussen twee verschillende opties: de heuptas of een rugzak. Ga je voor compact en makkelijk en wil je tijdens de wandelvierdaagse weinig meenemen dan is de heuptas ideaal. Bijvoorbeeld de Lowe Alpine Lightflite Hydro. Deze heuptas heeft 2 vakken en een verstelbare heupband. Handig detail: er zit een drinkfles bij! Neem je onderweg meer spullen mee dan is een dagrugzak zeker een goede optie. Houd er dan wel rekening mee dat deze echt comfortabel zit, maar ook voldoende ventileert. Je hebt hem namelijk de hele dag om tijdens het wandelen. 

EHBO wandelvierdaagse

Iets dat je standaard bij je moet hebben tijdens de wandelvierdaagse in een handige E.H.B.O. kit. Care Plus heeft een uitvoering gemaakt speciaal voor wandelaars. Je vindt hierin iets tegen blaren, een verstuikte enkel en bijvoorbeeld sporttape. Een extra doosje blarenpleisters kan natuurlijk nooit kwaad. Schijnt de zon tijdens de Nijmeegse 4 daagse? Vergeet je dan absoluut niet in te smeren met een goede zonnebrand. Liefst een hoge factor, want je wordt de gehele dag blootgesteld aan UV-straling. Natuurlijk is een pet of hoed dan ook onmisbaar, want je wilt zeker geen zonnesteek oplopen.

En natuurlijk is een goede portie motivatie onmisbaar!

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.