• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over partytenten

Partytenten

Hoe kan ik mijn partytent het beste schoonmaken. 
De meeste partytenten zijn gemaakt van PVC of PE, hiervoor bestaan speciale reinigingsmiddelen. Borstel eerst het droge vuil weg en gebruik lauwwarm water en eventueel een reinigingsmiddel om de partytent schoon te maken.Is het doek al verouderd dan raden wij het schoonmaken af omdat het doek dan makkelijk beschadigt kan raken. Laat na het schoonmaken het doek altijd goed drogen voordat je de partytent opbergt.

Zijn partytenten waterdicht? 
Nee, partytenten zijn nooit waterdicht. Er zijn wel waterbestendige tenten. Deze houden wel een hoeveelheid water tegen maar zijn nooit 100% waterdicht. Wanneer de partytent waterbestendig is zijn de naden niet getapet en kan de tent hier doorlekken. Het materiaal zelf zal geen water doorlaten omdat het waterbestendig is.  Bij veel en zware regen zal een waterbestendige partytent het water doorlaten als een nevel. Partytent daken die wel waterdicht zijn hebben een veel hogere verkoopprijs, vanaf ongeveer € 300,- 

Moet ik mijn partytent vastzetten? 
Ja, ook een partytent moet je altijd vastzetten. Deze tenten zijn hele goede windvangers en kunnen, wanneer ze niet vastgezet zijn, gemakkelijk door de wind opgetild worden. Wanneer je de partytent vastzet staat hij niet alleen een stuk steviger maar is ook de kans kleiner dat hij wegwaait.  
 
Kan ik mijn partytent permanent laten staan? 
Partytenten zijn bedoeld als een tijdelijke oplossing. Het is dus niet verstandig om deze permanent te laten staan. Wanneer je op zoek bent naar een partytent die je permanent kunt laten staan dan zijn er speciale modellen die hiervoor geschikt zijn. Deze zijn vele malen duurder in aanschaf en hebben wij niet in ons assortiment.