• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Elektra

Elektra

Als je op pad gaat met de caravan, tent of camper is het hebben van elektra erg belangrijk. Lees meer

We've got the power! Met elektra!

Als je op pad gaat met de caravan, tent of camper is het hebben van elektra erg belangrijk. Er zijn namelijk essentiële onderdelen die niet zonder stroom werken. Kampeerwereld Hendriks heeft daarom een ruime keuze aan elektra en stroom op de camping. Het assortiment is zeer uitgebreid en gaat van batterijen tot aan reisstekkers en verlengsnoeren. Want elektra is ondenkbaar als je op de camping staat of op pad bent met de camper of tent. Zo heb je batterijen nodig voor je zaklamp, de wereldstekker als je in een ander land bent met afwijkende stekkers en de kabelhaspel is al helemaal niet weg te denken.

Lees meer

Door de komst van allerlei technische snufjes en gadgets gebruiken we steeds meer elektra thuis en dus ook op de camping. Stroom is daardoor bijna niet meer weg te denken. Een weekendje zonder stroom in een tentje zal nog wel lukken maar met de caravan of camper zonder elektra is bijna geen doen. Met de komst van alle elektrische apparaten zoals ovens, airfryer, koffiezetapparaten en waterkokers op de camping is die verlengkabel en die CEE-stekker al helemaal niet meer weg te denken. Bij Kampeerwereld vind je een ruim assortiment in deze stekkerdozen en CEE-stekkers.

Vandaag de dag zijn we veel bezig met het milieu en wordt het opwekken van elektra ook steeds vaker gedaan met zonnepanelen. Steeds meer merken zoals Waka Waka spelen hierop in met powerbanks. Hierdoor heb je altijd stroom bij de hand. Echter is het zo dat je op de powerbank nog geen elektrisch apparaat zoals een koffiezetapparaat of dergelijk op aan kan sluiten. Hierdoor ben je dus nog altijd verbonden aan elektra van de camping. Let er bij aanschaf van een verlengsnoer altijd of het verlengsnoer geschikt is voor buiten. Zo kom je nooit voor ongewenste situaties te staan.  

Wat is een CEE-stekker?

Veel campings zijn voorzien van meerdere stroomkasten waarmee je als kampeerder je accommodatie kan voorzien van elektriciteit. Om de elektriciteit van de stroomkast naar je tent, vouwwagen, camper of caravan te krijgen, heb je een CEE-stekker nodig.

Welke stekker heb ik nodig op de camping?

In Europa is de CEE-stekker standaard. Deze stekker gaat van de stroompaal naar de caravan of camper. Er zijn enkele landen waarin je een verloopstekker nodig hebt als toevoeging op de standaard CEE. Dit zijn de volgende landen:

  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • Zwitserland
Hoe kan ik stroom aansluiten in de tent?

Voor stroom naar de tent heb je, net als bij de caravan of camper, een CEE-stekker nodig (eventueel met verloopkabel). Vervolgens heb je nog een stekker nodig die CEE omzet naar een ‘normaal’ stopcontact. Op het normale stopcontact kan je dan weer je campingapparaten aansluiten. Uitgebreidere informatie over elektra op de camping lees je hier.

Hoe lang moet de stroomkabel zijn?

Op de meeste campings is een stroomkabel met een lengte van 15 tot 20 meter voldoende. Heb je toch liever iets meer snoer? Dan zijn er ook langere versies verkrijgbaar.

Hoeveel wattage kan ik gebruiken?

Campings geven met termen zoals 4A of 6A aan hoeveel ampère je kunt gebruiken. Met onderstaande rekensom kan je uitrekenen hoeveel Watt je maximaal in één keer kunt gebruiken.

  • Ampère x Voltage = Watt.
  • Bijvoorbeeld: 6A x 230V = 1380W

In het voorbeeld wordt duidelijk dat alle apparaten bij elkaar niet meer dan 1380 Watt mogen verbruiken. In ons assortiment vind je een groot aantal elektrische apparaten die speciaal voor op de camping zijn gemaakt en een lager wattage hebben.
Een vuistregel om in het achterhoofd te houden: apparaten die warm worden, verbruiken meer elektriciteit.

Is een CEE-kabel waterdicht?

Ja, de CEE-kabel is waterdicht, maar de CEE stekkerverbinding zelf is dat niet. Wanneer je twee aaneengesloten CEE-stekkers buiten hebt liggen, raden wij dan ook aan om daar altijd een stekkersafe of veiligheidsbox omheen te doen. Een bijkomend voordeel is dat deze box ook beschermt tegen het onbedoeld losraken van de stekkers.

Wat is het verschil tussen PVC- en Neopreenkabels?

Neopreenkabels zijn beter bestand tegen zonlicht en hogere temperaturen. Ook is neopreen minder gevoelig voor beschadigingen als er bijvoorbeeld met de auto of caravan overheen gereden wordt. Om die reden zijn neopreenkabels geschikter voor gebruik buitenshuis dan PVC-kabels.