Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Levensduur voortent

Levensduur voortent

Helaas heeft geen enkele voortent het eeuwige leven. Hoe lang hij mee gaat, hangt van veel verschillende factoren af. Het begint bij de kwaliteit van het doek en de ritsen. Een hoogsegment voortent zal onder vergelijkbare omstandigheden langer meegaan dan een model uit het lagere segment. Simpelweg omdat hij van duurzamer materiaal is gemaakt.

Minstens zo belangrijk als de verschillen in materialen zijn de verschillen in gebruik. Een voortent die maar enkele weken per jaar staat, krijgt nou eenmaal minder te verduren dan een tent die maanden achtereen in gebruik is. Dagelijkse externe factoren zoals zon, sneeuw en vervuiling via de lucht (denk aan uitlaatgassen, zure regen en zoute zeelucht) spelen hierin de hoofdrol. And last, but not least… Ook vuil en vocht tasten de beschermende coating van je doek aan. Berg je tent daarom altijd schoon en droog op.

  • Kies een model dat past bij de vakanties die je erin door wilt brengen. Ieder type voortent is uitgerust voor een ander doel. Dus ga je bijvoorbeeld kamperen in de sneeuw of strijk je ergens neer voor een heel seizoen, neem dan niet je lichtgewicht reisvoortent mee.
  • Berg je voortent altijd 100% droog op. Bij voorkeur op een ruimtelijke plek en buiten het bereik van direct zonlicht.
  • Gebruik voor een grondige reinigingsbeurt alleen officiële tentenreinigers. Volg daarbij nauwkeurig de aanwijzingen op het etiket. 
Levensduur voortent