• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Afscheid van de Synmat

Afscheid van de Synmat

Sinds de zomer van 2006 hebben de reizigers onder ons kennis kunnen maken met een nieuwe slaapmat. Het merk Exped heeft destijds een slaapmat op de markt gebracht die anders was en is van de bekende slaapmatten van de jongens uit Seattle; Therm-a-rest. De banen van deze lichtgewicht slaapmat zijn verticaal en de vulling is niet gemaakt van schuim, maar van synthetische vezels. Sindsdien is de Synmat voor een lange tijd aanwezig geweest op de buitensport- en kampeermarkt.

Yellow was de kleur van één van de eerste modellen die in 2011 geproduceerd werd. Toch zijn niet alleen de kleuren en materialen door de jaren heen veranderd, ook de diktes, afmetingen en opblaassystemen zijn doorontwikkeld. In het begin werden de matten geleverd met een handpomp die in de slaapmat verwerkt zat, en later werd deze er apart bijgeleverd. Zo hoefde je de slaapmatten niet met de mond of een aparte pomp op te blazen. Ook deze techniek is inmiddels vervangen door de veel lichtere en makkelijkere pompzak. Exped is één van de weinige merken die deze manier van oppompen echt goed onder de knie heeft.

Nu het jaar 2022 begonnen is, kunnen we ons gaan verheugen op een kampeerseizoen waarin alles anders zal zijn. Natuurlijk hebben we nog te maken met corona en weten we waarschijnlijk nog niet zeker waar onze reis naartoe zal gaan, maar als we gaan, kunnen we net als 16 jaar geleden kiezen voor een nieuwe slaapmat van Exped. Exped heeft namelijk besloten de vertrouwde Synmat te vervangen. Dit hebben ze niet gedaan omdat ze de oude slaapmatten zat zijn, maar omdat ze de slaapmatten voor jou als consument nog begrijpelijker willen maken.

Afscheid van de Synmat

Menig bezoeker van kampeer- en buitensportwinkels weet hoe lastig het is om de juiste slaapmat te vinden. Je wordt bedolven onder alle technische termen, isolatiewaardes, R-waarden, verschillende diktes en niet te vergeten de grote variatie aan afmetingen. Heb je nou een UL M, HL LW of de gewone MW nodig? En welke isolatie biedt de slaapmat dan? Dit laatste, de isolatiewaarde, is toch wel het belangrijkste element van je slaapmat. Wanneer je slaapmat te koud is, slaap je sowieso niet lekker. Bij de nieuwe slaapmatten van Exped staat de R-waarde daarom duidelijker vermeld op de slaapmat. Zo kun je makkelijker kiezen welk model bij jouw reis past.

Andere kleuren geven de nieuwe slaapmatten van Exped een frisse blik en helpen bij het maken van onderscheid tussen de verschillende modellen. Deze keer heeft Exped gekozen voor stoere en donkerdere kleuren die niet te veel op elkaar lijken. Zo zijn eventuele gebruikerssporen minder snel zichtbaar. Benieuwd welke kleuren dat zijn? Hou dan ons assortiment goed in de gaten!

Tot slot willen we graag de Synmat bedanken voor alle avonturen en bijzondere nachten. Natuurlijk was er wel eens ruzie, je was nou niet altijd even luchtig en vrij van gaatjes, maar je was er altijd bij. Zowel het binnen- als buitenland was voor jou geen probleem. Je was mee naar het zonnige festival daar bij Biddinghuizen, maar je was er ook tijdens dat verrekte koude winterkamp. Een zomerkamp met de padvinders? Ook die uitdaging ging jij niet uit de weg. Je paste in onze rugzak, fietstas of nog net in dat ene kleine hoekje in de kofferbak. Bedankt Synmat dat jij er was. We zullen je nooit vergeten, want je was de basis van onze nachtelijke avonturen.

Afscheid van de Synmat
Nick
Over Nick
Nick heeft jarenlange ervaring op de werkvloer als (voor) -tenten en outdoor specialist. Tegenwoordig kan hij aardig overweg met SEO.