• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Backpacken en tips

Backpacken en tips

Iedereen heeft het wel eens geroepen: “als ik 18 ben en genoeg geld heb dan ga ik op wereldreis, rugzak op en het avontuur tegemoet”. Maar jij gaat misschien niet die wereldreis maken maar wel voor een aantal maanden backpacken in bijvoorbeeld Australië. Een goede voorbereiding is zogezegd al het halve werk.
Om je alvast op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor je waarmee je wellicht uit de voeten kan.

Tip 1

Om te gaan backpacken heb je natuurlijk een goede backpack nodig. Trek je van hostel naar hostel of ga je “wild” kamperen? Belangrijk is dan om een backpack met het juiste volume uit te zoeken. Net als bij schoenen moet je backpack goed zitten, hij is tenslotte de komende maanden je beste vriend. Lees hier onze tips bij het kopen van een rugzak. Om de voor jou perfecte backpack te kiezen staan onze specialisten in onze winkel voor je klaar! Heb je de perfecte backpack gevonden dan is het van belang om alvast te oefenen met het inpakken van je rugzak. Prop hem niet zomaar vol maar berg je spullen op een vaste plek op. Verdeel het gewicht over je backpack zodat je gewoon rechtop kunt blijven lopen.
Gouden tip van ons: maak een lijstje van spullen waar je echt niet zonder kan, stop deze in je rugzak en heb je dan nog ruimte over dan kan je nog wat extra’s meenemen

Al onze backpacks vind je hier >>

Tip 2

Ga je naar een gebied waar je kans loopt om besmet te worden met een tropische ziekte dan is het van belang om je op tijd in te laten enten bij de GGD. Neem met hen contact op, zij kunnen je precies vertellen welke inentingen je nodig hebt en wanneer je hiermee moet starten. Beter een paar keer een (pijnlijke) prik in je bil dan in het buitenland of na terugkomst erg ziek te worden. Ga je naar een gebied waar malariamuggen zijn dan raden wij je aan om een geïmpregneerde klamboe en Deet mee te nemen. Ook is het van groot belang om een goede reisverzekering af te sluiten. Je wilt tenslotte niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat je bij opname in een buitenlands ziekenhuis je niet goed verzekert bent en je een torenhoge rekening gepresenteerd krijgt.

Backpacken en tips

Tip 3

Voordat je op reis gaat kan je alvast van alles opzoeken over het land waar je heengaat. Denk hierbij aan bezienswaardigheden, cultuur, taal, geschiedenis en de plaatselijke gebruiken. Natuurlijk kan je hier een reisgids voor raadplegen maar houdt je hier niet al te veel aan vast. Je kan de plaatsen die je echt wilt bezoeken vastleggen in je reisplanning maar houdt ook ruimte over voor spontane dingen, zo zie je vaak de prachtigste dingen onderweg. Ook Facebook en Instagram kunnen hierin een bron van inspiratie zijn. Hier vind je vaak tips over eettentjes, niet toeristische plekken, maar ook over het slapen in hostels. Hier hebben wij nog één keer een gouden tip: zorg dat je op de dag van aankomst je hostel al hebt geboekt. Niets vervelender dan dat je na een lange en misschien wel vertraagde reis nog een slaapplaats moet zoeken!

Tip 1

Je paspoort, creditcard en/of bankpas zijn misschien wel de belangrijkste dingen die je meeneemt. Zorg altijd dat je van je paspoort een kopie bij je hebt. Nog handiger is om hiervan een foto te maken op je telefoon. Zorg wel dat je deze foto’s ook naar jezelf gemaild hebt want stel je nu eens voor dat zowel je paspoort als je telefoon gestolen zijn……. Laat dan ook nooit je telefoon en paspoort onbeheerd in je rugzak achter. Hiervoor zijn er kleine tasjes die je dicht op je lichaam draagt en waar je wat klein geld, je paspoort en je pasjes instopt. Om je spullen in je rugzak te beveiligen tegen diefstal zijn er speciale netten en sloten zodat er niet zomaar iemand aan je spullen kan komen.

Tip 2

Handig om bij je te hebben is een EHBO setje, zo kan je kleine ongelukjes als een snee of schaafwond zelf oplossen. Neem ook standaard paracetamol en ORS mee en gebruik je medicijnen dan is het van groot belang dat je ook hiervoor een “paspoort” bij je hebt. Hiermee voorkom je problemen bij de douane en is het makkelijker om in het land van bestemming je medicijnen op recept te verkrijgen.

Backpacken en tips

Tip 3

Natuurlijk ga je tijdens je reis niet de hele tijd op pad met je grote backpack en zal je ook dagtrips gaan ondernemen. Neem hiervoor een daypack of een heuptasje mee, zo hoef je niet de hele tijd met die grote jongen op je rug te sjouwen en heb je toch alle belangrijke dingen bij de hand. Zo zal je misschien wel een fotocamera bij je hebben om alles vast te leggen en maak je misschien zelfs wel filmpjes. Of je dit nu vast legt met je fotocamera of met de camera op je telefoon; neem een extra geheugenkaart mee om al jouw avonturen op vast te leggen en sla deze als extra veiligheid ook op in de I Cloud. Zo ben je ervan verzekerd dat ook al wordt je telefoon of camera gestolen, je toch nog je foto’s en video’s hebt.  Je kan deze avonturen ook onderweg al delen met de thuisblijvers via een blog of een speciale Travel Instagram en zo heb je gelijk voor jezelf een reisverslag!

Voordat je op wereldreis gaat heb je echt elke cent opzij gezet om jouw droomreis te kunnen maken. Je hebt gezorgd dat je voldoende geld hebt om daar te kunnen “wonen” en leven. Maar heb je er ook aan gedacht dat je ook een financiële reserve moet hebben als je weer terug bent in Nederland? Bij terugkomst in Nederland komen de vaste lasten toch weer om de hoek kijken en misschien moet je zelfs op zoek naar een nieuwe baan. Een beetje financiële armslag is dan toch wel prettig.

Tot slot wensen wij jou een hele goede reis en hebben wij nog een allerlaatste tip voor je: genieten!