• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Geef je gezondheid een boost door te wandelen!

Geef je gezondheid een boost door te wandelen!

Dat wandelen goed voor je is weten wij als buitenliefhebbers maar al te goed! Het kan soms wel lastig zijn om hier tijd voor vrij te maken of om dit vol te blijven houden. Zit jij bijvoorbeeld veel op kantoor of vind je het in de avond toch moeilijk om de televisie te weerstaan? Met een halfuur wandelen per dag kan jij je gezondheid al aanzienlijk verbeteren! Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje!

Geef je gezondheid een boost door te wandelen!

Een half uur per dag wandelen heeft al een grote positieve invloed op je gezondheid. Lichamelijk is het goed voor hart & bloedvaten, de hersenen, longen en je spieren en botten. Doordat je in beweging bent verminder je de kans op ziektes, daalt je cholesterolgehalte en verlaag je ook je bloeddruk. Doordat je hiernaast jouw spieren traint, verbrand je calorieën en bouw je tegelijkertijd conditie op. Een win-win situatie toch? Kijk voor meer wandelweetjes ook even in onze wandelwiki.

Wanneer je een drukke dag achter de rug hebt, kan het heerlijk zijn om er zelf even op uit te gaan en door te wandelen je hoofd leeg te maken. Je kunt natuurlijk ook een wandeling gaan maken met familie, vrienden of collega’s. Door met anderen af te spreken heb je niet alleen een stok achter de deur, maar kan je ook lekker bijkletsen. Zo werk je op een leuke manier aan je gezondheid terwijl je samen kunt genieten van de omgeving.

Geef je gezondheid een boost door te wandelen!

Naast de lichamelijke voordelen gebeurt er ondertussen tijdens het wandelen ook veel in de hersenen. Van een wandeling krijg je meer energie, voel jij je blijer en meer ontspannen. Dat komt omdat er stoffen als endorfine vrijkomen tijdens het bewegen. Ben je dus weleens moe, lusteloos of gestrest? Trek je wandelschoenen aan en ga op pad!

Door een wandeling te maken in de frisse buitenlucht krijgen jouw hersenen als het ware een energieboost. Beide hersenhelften worden namelijk gestimuleerd waardoor je vaak weer op nieuwe ideeën of oplossingen komt. Ook de verandering in omgeving en de dingen die je onderweg tegenkomt kunnen jou inspireren. Neem maar eens een momentje om alles in je op te nemen, dan zie je details die je normaal gesproken niet zo snel zou zien. Merk je dus dat je misschien niet meer zo scherp bent en je hersenen wel een opfrisser kunnen gebruiken? Ga er dan even lekker op uit!

Geef je gezondheid een boost door te wandelen!

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook (meer) gaan wandelen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij de wereld ook op deze leuke manier kan gaan ontdekken! Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Klik hier voor wandeltips>>