• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Wandelen: Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wandelen: Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wandelen is een goede manier om jouw omgeving of de natuur op een gezonde manier te ontdekken. Misschien wandel je nog niet zoveel of weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Wij zetten enkele tips voor jou op een rijtje zodat jij goed voorbereidt aan jouw wandeling kan beginnen!

Om van wandelen makkelijker een gewoonte te maken, is het slim om voor jezelf een doel op te stellen. Misschien wil je graag wat afvallen of juist aan je conditie werken om beter in je vel te zitten. Het is fijn om ergens naartoe te werken en jezelf daaraan te herinneren. Het doel hoeft natuurlijk niet gelijk het uitlopen van de Nijmeegse Vierdaagse te zijn. Je kunt klein beginnen door bijvoorbeeld een rondje te lopen tijdens je werkpauze of een boswandeling te maken in het weekend. Doe wat past bij jouw levensstijl en waar jij je prettig bij voelt!

Elke wandeling begint natuurlijk bij een paar goede schoenen! Welke schoenen geschikt zijn voor jou ligt aan de afstand en de omgeving van de route die je wilt gaan afleggen. Wil jij dagelijks lekker een kort blokje om, dan kom jij goed uit de voeten met lage wandelschoenen. Deze zijn vooral geschikt voor dagelijks gebruik en het maken van een wandeling op een vlakke ondergrond zoals asfalt. Ga jij er liever meer op uit in de natuur? Dan zijn lichte wandelschoenen een goede keuze voor jou. Deze hoge schoenen beschermen jouw enkels tegen zwikken en dat maakt ze geschikt voor langere wandelingen. Bij een wandelschoen hoort natuurlijk ook een goede wandelsok. Door de speciale ergonomische pasvorm, de naadloze eigenschap en het vochtregulerende materiaal kom jij extra comfortabel je wandeling door!

Welke kleding je aantrekt hangt natuurlijk af van het weer en welke route je gaat lopen. Aangezien wandelen best inspannend kan zijn, raden wij je aan om ademende kleding te dragen. Zeker wanneer de zon volop schijnt. Deins jij niet terug voor een buitje of lagere temperaturen? Dan is het slim om te werken met het 3-lagen systeem. De combinatie van een onderlaag, middenlaag en bovenlaag houd jou tijdens mindere weersomstandigheden droog en warm.

Nu je jouw doel voor ogen hebt en je qua outfit goed voorbereidt bent, is het natuurlijk tijd om lekker te gaan wandelen. Om blessures te voorkomen en gemakkelijker te wandelen is het belangrijk om te letten op je houding. Een goede wandeltechniek bereik je zo:

  • Wikkel je voeten goed af
  • Houd je rug zo recht mogelijk en kijk zoveel mogelijk recht voor je uit
  • Laat beide armen natuurlijk meebewegen
  • Neem niet te grote stappen
  • Loop lekker op tempo door

Tip: Om je knieën extra te ontlasten kun je ook gebruik maken van wandelstokken. Zo verklein je de kans op blessures als je op pad gaat in heuvel- of bergachtig gebied. De wandelstokken ondersteunen je namelijk bij zowel het klimmen als dalen.

Heb jij de smaak van het wandelen te pakken of ben je uitgekeken op de dagelijkse omgeving? Dan is het zeker een aanrader om langere of andere routes te gaan lopen. Bouw dit wel rustig op. Je hoeft je in ieder geval nooit te vervelen met de talloze wandelroutes waar jij je aan kunt wagen. Het belangrijkste is dat je plezier aan het wandelen beleefd!