• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Wandelen in Nederland

Wandelen in Nederland

Heb je zin in een avontuurlijke wandeltocht langs de mooiste bospaadjes en wil je genieten van prachtige uitzichten, maar heb je geen tijd of zie je het niet nog zitten om naar het buitenland te reizen? Geen zorgen! Ook ons kleine kikkerlandje heeft meer dan genoeg mooie wandeltochten te bieden. In dit blog geven we je een aantal suggesties voor prachtige routes binnen de Nederlandse grens. Deze routes leiden je langs de mooiste paden en doen je versteld staan over de mooie natuur van Nederland.

Een stevige wandeling is heerlijk verfrissend en rustgevend, maar het zou natuurlijk ontzettend vervelend zijn als je de drie dagen erna strompelend door het leven gaat door een grote blaar of spierpijn in je schenen en kuiten. Deze lichamelijke klachten kan je voorkomen door de juiste voorbereidingen voor je wandeling te treffen. Dit begint onder andere met het kiezen van de beste wandelschoenen voor jouw voeten en het langzaam opbouwen van je conditie en de loopafstand. Wil je meer weten over hoe jij jouw wandeling het beste kan voorbereiden? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Wandelen in Nederland

Ga je mee wandelen?

Wij helpen je graag bij het ontdekken van gave wandeltochten. Onderstaand tref je twee wandelroutes die wij erg kunnen waarderen en zeker aanbevelen.

Wandelen in Nederland

De grote heidelandschappen en lichte bebossing maakt deze route één van de mooiste wandelroutes in heel Nederland. Tijdens een wandeltocht door de prachtige natuur van de Veluwe kom je langs de mooiste plekjes in de bossen en vooral langs de uitgestrekte heidevelden. Dit zorgt voor de mooiste uitzichten tijdens je wandeling. Het heuvelachtige terrein van de Veluwe zorgt voor hoogteverschillen tijdens deze wandeling. Bij deze wandeltocht met heuvels is een beetje conditie wel zo fijn.  

De route start bij station Dieren en leidt je eerst door een bosrijk gebied. Afhankelijk van het jaargetijde kan je misschien zelfs wat wilde dieren spotten. Halverwege de wandelroute loop je door de geliefde heide van de Veluwe. Zo biedt de Veluwezoom wandelroute genoeg afwisseling en kan jij volop genieten en om je heen kijken. 

Wandelen in Nederland

Het Nederlandse klimaat staat niet bekend om lange zonnige zomers of besneeuwde winters, maar dat hoeft de pret van een wandeling natuurlijk niet in de weg te staan. De Trage Tocht in Dalfsen neemt je mee langs onverharde wegen in Overijssel. Of je nou wil gaan wandelen in de lente, zomer, herfst of winter elk seizoen laat zijn eigen charme langs deze wandelroute zien. Heeft het nou geregend? Dan is het wel zo fijn om stevige wandelschoenen en oudere kleren aan te trekken. Dat is wel zo makkelijk op die modderige onverharde wandelpaden. 

Trage Tochten vind je net als de bekende klompenpaden door heel Nederland. Zij leiden je langs mooie natuurgebieden, boeren landschappen en gezellige steden. Terwijl je op vakantie in Nederland bent, hoef je zelf geen moeite te doen voor het uitstippelen van een mooie wandeling, want dat is dus met liefde voor je gedaan door de Wandelzoekpagina

Wandelen in Nederland

Wandelen met het hele gezin vraagt om een andere voorbereiding dan wanneer je er enkel met volwassenen op uit trekt. Daarover geven we hier meer concrete tips en tricks. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn om zelf te kunnen lopen, moet je waarschijnlijk het looptempo iets aanpassen zodat ze je met hun korte beentjes bij kunnen houden. Ben je nou fan van wandelen, maar is jouw kleine draak echt te jong om zelf te wandelen? Neem dan eens een kijkje bij de kinderdragers. De kinderdrager is een 3-in-1 oplossing, namelijk: junior kan mee op reis, je hebt een kleine dagrugzak en je hebt een soort stoeltje waar de kleine avonturier veilig in kan blijven zitten.

Wandelen in Nederland

Wandeltochten voor het hele gezin 

We kunnen goed begrijpen dat je met het gezin niet dezelfde lange afstanden wil afleggen als wanneer je met z’n tweeën gaat hiken. Onderstaand bieden we graag wat verschillende opties (van kort naar lang) die passen bij verschillende gezinssamenstellingen.  

Wandelen in Nederland
Wandelen in Nederland

De lichtjeswandeling in en rondom Radio Kootwijk is een georganiseerde wandeling die plaatsvindt op 27 en 28 december. De wandeling wordt uitgestippeld door Staatsbosbeheer en heeft verschillende routes en starttijden. Deze verschillende wandelroutes nemen je mee door de rustige en prachtige natuur van de Veluwe. De routes beginnen bij het oude zendstation van Kootwijk en zullen uitgezet worden door talloze lichtjes die langs de route liggen. Dit vormt een prachtig en sfeervol belicht pad door de mooie natuur. Ook is er tijdens de wandeltocht een verhalenverteller aanwezig die verhalen vertelt over de omgeving en haar geschiedenis. De lichtjeswandeling rondom Radio Kootwijk biedt voor elke wandelaar een speciale ervaring waarmee de kerstdagen goed afgesloten kunnen worden. Ben je ook geïnteresseerd in deze wandeling? Hou dan hier in de gaten hoe je deel kan nemen. 
 

Wandelen in Nederland

Bij Kampeerwereld Hendriks zijn we wel een beetje fan van deze route. Dat zal je misschien niet verbazen aangezien de wandeltocht voor ons lekker dicht bij huis is. Ermelo is een bosrijke omgeving en voor veel wild is dit dan ook een natuurlijk leefgebied. Wees daarom ook niet verbaasd als de grond er wat ruig uitziet. Dit komt door de grote hoeveelheid wilde zwijnen die in dit gebied rondzwerven. Als je gelukt hebt, spot je er misschien nog wel een paar tijdens je wandeling. Bij deze wandelroute door de Leuvenumse bossen passeer je hotel-restaurant De Zwarte Boer. Daar kan je in alle rust een bakje koffie of glaasje ranja drinken om weer op te laden.

Hilversum is een bijzonder mooie omgeving en onder andere kasteel Groeneveld is een idyllische eyecatcher. Het verbaast ons dan ook zeker niet dat er op en rondom het Landgoed Groeneveld mooie wandelingen zijn uitgezet. Een bezoekje aan het kasteel uit 1710 wat je passeert tijdens je wandeling, is het overwegen zeker waard. Je kan daar wat lekkers eten en drinken en je wandeling vervolgens met goeie energie weer voortzetten. Aan het einde van de wandelroute ben je in de buurt van het beeld en geluid museum. Dit is opnieuw een ontzettend leuk en leerzaam uitje wat we zeker aanraden.

De route door de Kaapse bossen ligt in het mooiste bosgebied dat Doorn te bieden heeft. Deze prachtige wandelroute ligt aan de rand van de Utrechtse heuvelrug. Hierdoor zit er een leuk hoogteverschil in de route en dat maakt de wandeling avontuurlijk en levendig. Ook zal je tijdens de wandeling bijzondere bezichtigingen tegenkomen zoals de stenen tafel en de Doornse kei. Je komt uiteindelijk langs het poortgebouw van landgoed De Ruiterberg. Dit landgoed is één van de mooiste monumenten om te bezichtigen tijdens deze wandeltocht door de Kaapse bossen. Als je het bosrijke landschap van grote hoogte wilt bekijken, staat er langs de wandelroute ook een uitzichttoren waarop je het spectaculaire uitzicht van de Utrechtse heuvelrug kan bewonderen. Zo zal deze route ervoor zorgen dat jij het beste van de Kaapse bossen te zien krijgt.

Ook wij hebben een wandelroute opgesteld samen met de wandelexpert Rob Wolfs. Rob heeft speciaal voor ons een wandelroute gemaakt die de omgeving rondom Kampeerwereld Hendriks goed in beeld brengt. Zo start en eindigt de route bij onze winkel en laat de route de mooiste plekjes in de omgeving zien. Tijdens je wandeltocht zal je voornamelijk op onverharde wegen lopen die je door de bossen en de heidevelden van de Veluwe zullen leiden. Houd er wel rekening mee dat deze door Rob Wolfs uitgezette route 12 kilometer lang is en voor sommigen onder ons misschien wat ver. Gelukkig kan je aan het einde van deze wandeltocht een bakje koffie drinken in onze winkel en luisteren we graag naar je ervaringen.

Over Specialist (Wandelen)
Wandelen in de Alpen, het Zwarte Woud of op de Veluwe? Onze wandel-specialist helpt je bij het vinden van de juiste schoenen.