• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Mee op vakantie met Nancy

Mee op vakantie met Nancy

Zomer, de zomer waar we al zo lang naar uitkijken. Eindelijk! We mogen weer! Maar waarheen? En met welke beperkingen? Kunnen we naar het buitenland of blijven we in Nederland? Welke regels zijn er en waar moeten we op letten? Ik neem je mee naar mijn langverwachte vakantie!

We wilden heel graag op vakantie, maar waar kunnen we naar toe? Niets is momenteel zeker en zo planden wij ook onze vakantie. Één ding wisten we wel zeker: we willen écht eventjes weg. Weg uit Nederland, even een andere omgeving, nieuwe energie en ons batterijtje opladen.

Daar begon het plannen voor ons. We wilden naar een warm land waar we beiden nog niet eerder zijn geweest. Spanje en Frankrijk vielen voor ons af, want deze landen hadden wij al meerdere malen bezocht. Na wat wikken en wegen waren we erover uit, het wordt Kroatië! De coronaregels hier zijn goed te overzien, namelijk: mondkapjes in publieke ruimtes en natuurlijk de QR-code. Wij zijn beiden gelukkig volledig gevaccineerd dus dat scheelde ons veel testen! 

Wij hebben beiden een luxepositie waarin we de ruimte hebben om in het laagseizoen op vakantie kunnen. Mede om kosten te besparen hebben we ervoor gekozen midden september op vakantie te gaan. In Kroatië is het negen maanden heerlijk weer en volgens het internet zou het dan tussen de 22 en 27 graden zijn. Voor ons perfect!

Gedurende onze vakantie genieten we graag van de vrijheid en zitten we liever niet vast aan één bestemming. We hebben er daarom voor gekozen om met onze auto op vakantie te gaan.

Mee op vakantie met Nancy

Kroatië is ver rijden. Volgens Google Maps is het een rit van 19 uur. Wij vinden het zonde om deze tijd niet te benutten en hebben ons best gedaan er het mooiste van te maken. We hebben daarom besloten de reis op te splitsen in drie delen en twee hotelnachten te boeken. De eerste nacht kozen we voor Salzburg in Oostenrijk. Dit lag mooi op de route en we waren hier allebei nog nooit geweest. Na een lange dag rijden kwamen we rond een uurtje of 20:00 aan in ons hotel. Het eerste biertje was op en we gingen maar vroeg naar bed. We moesten de volgende dag namelijk weer rijden! 

De ochtend hebben we rustig aan gedaan en heerlijk rondgestruind in Salzburg. Door het inplannen van meerdere stops voelt de reis naar de eindbestemming al als een vakantie. Na een ochtend rondwandelen in Salzburg reden we verder naar het National park Berchtesgaden in Duitsland! 

Mee op vakantie met Nancy

In het National park hebben we een mooie wandeling gemaakt en keken we onze ogen uit. Het landschap was prachtig en het zonnetje scheen volop. We hebben intens genoten! Met een lekkere Kaiserschmarren in onze buik stapten we weer in de auto en gingen we door naar onze volgende bestemming en hotel: Ljubljana in Slovenië! 

We kwamen hier rond 17:00 aan en zagen gelijk de gezellige sfeer in dit mooie stadje. Midden in de stad loopt een riviertje en hieromheen vind je veel verschillende restaurants en terrasjes. Na een lekkere maaltijd was het tijd om een aantal cocktails te proberen! Van terras naar terras hadden we de lekkerste cocktails en daarna konden we heerlijk slapen. Klaar voor onze eindbestemming! 

Na een typisch Sloveens ontbijtje waren we klaar voor de laatste vijf uur van onze heenreis. De eindbestemming? Trogir! In dit schattige dorpje hebben we op een camping voor twee weken een bungalow geboekt. De camping heeft alles wat je wilt: een prachtig strand, relaxt zwembad en twee restaurants. Vanaf de camping kan je de boot pakken naar het mooie dorp en met een half uur zit je midden in Split! 

Tijdens onze twee weken vakantie hebben we van alles gedaan. De zes eilanden bezocht, aan mooie baaitjes gelegen, Split en Trogir ontdekt en heerlijk gegeten. Het gaafste wat wij tijdens onze reis hebben gedaan, is het canyoningen op de Cetina River. Springen van hoge rotsen en drijven door het ijskoude bergwater, een ervaring om nooit te vergeten! 

Mee op vakantie met Nancy

Na twee weken relaxen en bijkomen is het tijd om weer in de auto te stappen naar huis. Dit keer hebben we maar één overnachting geboekt in Duitsland. Kennen jullie dat gevoel dat de terugweg altijd sneller lijkt? Dat hadden wij ook! Om 08:00 's ochtends zijn we vertrokken vanaf de camping en rond 21:00 stonden we voor ons hotel in Duitsland. Meteen tijd om ons bed in te duiken, want de volgende dag moesten wij nog zeven uurtjes rijden. De volgende dag kwamen wij om 17:00 weer aan bij ons huis en konden we beginnen met nagenieten van onze heerlijke vakantie.  

Over Specialist (Gast)
Een echte outdoor liefhebber, wandelspecialist of kampeervirtuoos vertelt je over zijn of haar bevindingen en geeft je handige tips en tricks.