• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kamperen met een kleine auto

Kamperen met een kleine auto

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een kleinere auto. Lekker compact en beter voor de portemonnee. Een vraag die wij veel horen in de winkel: “Maar kunnen we nog wel op kampeervakantie met het gezin?” Je moet immers veel spullen meenemen. Ons antwoord: “Geen probleem!” Want zelfs met een kleine(re) auto kan je een groot avontuur beleven.

Kamperen met een kleine auto

Om te bewijzen dat een compacte auto geen reden hoeft te zijn om niet te gaan kamperen, hebben wij voor jullie een inpaktest gedaan. We hebben alle onmisbare kampeerspullen op een rijtje gezet en de beste artikelen bij elkaar gezocht. Bij het uitvoeren van de test zijn we uitgegaan van een gezin met één kind van twee jaar oud. Als testauto hebben wij een relatief compacte gezinsauto gekozen, namelijk: de Ford Fiesta. Wil je weten hoe dat eruitziet? Klik dan links op het filmpje.

We willen allemaal zo lang mogelijk genieten van onze vakantie en dat begint al bij het inpakken van je auto. Wanneer je dit geordend doet, kun je op de plaats van bestemming al je spullen snel en efficiënt uitpakken en gaan genieten van de tijd daar. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van vouwkratten. Zowel in de auto als op de camping zijn deze ideaal om spullen in te sorteren. Denk aan een kratje met keuken gerelateerde spullen, eentje met wat leesvoer of puzzelboekjes en bijvoorbeeld een met elektronica en toebehoren. Heb je ze niet meer nodig? Dan zijn ze lekker compact op te bergen.

Ook een koelbox kan op meerdere manieren ingezet worden. Wanneer deze tijdens het rijden niet wordt gebruikt, is het zonde om deze leeg mee te nemen. Je kunt er namelijk een hoop spullen in kwijt. Door geordend te werken kun je alles snel en gemakkelijk in- en uitladen. Hierdoor is het ook makkelijker om een eventuele doorreis te maken.

Kamperen met een kleine auto
Kamperen met een kleine auto

Tijdens jouw kampeervakantie met een kleine auto wil je natuurlijk niets tekortkomen. Om die reden hebben wij een paklijst voor jullie gemaakt. Hier staan alle onmisbare kampeerspullen op en nog wat leuke extra's. Bij het uitzoeken van kampeerspullen is het handig om twee vragen in het achterhoofd te houden.

1. Heb ik het echt nodig?
2. Wanneer ga ik het gebruiken?

Met deze vragen voorkom je dat je onnodige spullen meeneemt en dat scheelt weer ruimte! Denk er gelijk goed over na welke spullen je tijdens de reis bij de hand wilt houden. Soms heb je bijvoorbeeld documenten nodig om een grens over te mogen of een zakcentje voor een lekker bakje koffie onderweg. Zorg ervoor dat deze altijd makkelijk bereikbaar zijn.

Voor het inpakken van een kleine auto heb je wel wat meer geduld nodig. Wanneer je eindelijk denkt dat je alles ingepakt hebt, komt vrouwlief met een tas aanlopen die “écht mee moet!” Het is belangrijk dat je de spullen goed inruimt. Dit in verband met de veiligheid van de inzittenden. Daarnaast is het aan te raden om het hele proces een paar keer te doorlopen. Na de eerste keer inpakken kom je bijna altijd dingen tegen die je misschien beter anders kan doen. Wij hebben speciaal voor jou een aantal tips voor het inpakken van de auto op een rijtje gezet:

  • Vol = vol. Het is belangrijk dat je je auto niet onnodig vol blijft proppen. Meestal worden de spullen die je op het laatste moment nog inpakt, de hele vakantie niet gebruikt.
  • Een koffer kan je niet snel ergens tussen proppen. Gebruik daarom duffels! Deze zijn veel soepeler en kan je daarom gemakkelijker tussen de overige bagage stoppen.
  • Voor de veiligheid van jezelf en de inzittenden is het belangrijk de zware en grote spullen zoveel mogelijk onderop en tegen de rugleuning geplaatst worden. Hierdoor blijft het zwaartepunt van de auto op de juiste plek liggen.
  • Blijf je een nachtje in een hotel slapen omdat je niet in 1x door kan rijden? Maak dan alvast een tas klaar voor het hotel. Je wilt namelijk niet de hele auto uitpakken op de parkeerplaats. (Ik spreek uit ervaring)
  • Houdt de hoedenplank vrij van (zware)spullen. Als je namelijk een noodstop moet maken, kunnen de spullen naar voren vliegen en dat is gevaarlijk! Mocht dit onvermijdelijk zijn, gebruik dan een bagagenet of traliewerk om de spullen uit het zitgedeelte te houden.


Voor een compleet overzicht van alle tips en trucs rondom het inpakken van de auto, hebben wij een leuke blog geschreven: Tips om je auto in te pakken

Kamperen met een kleine auto

Er zijn een aantal items die je verplicht mee moet brengen in de auto. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidshesjes of een alcoholtester. Deze regels en verplichtingen verschillen per land. Het is om die reden handig vooraf de route naar je vakantiebestemming uit te stippelen. Zo kun je zien welke landen je doorkruist en uitzoeken wat in die landen een vereiste is.

Verplicht in de auto >>