• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Review: Primus Firestick gasbrander

Review: Primus Firestick gasbrander

In de herfst van 2021 heb ik een rondreis gemaakt door het mooie Scandinavië. Uiteraard moest er tijdens deze wekenlange reis gegeten worden en om mijzelf te verzekeren van een warme maaltijd heb ik de Firestick gasbrander van het merk Primus meegenomen.

Deze gasbrander van Primus kwam op een hoop verschillende plekken erg goed van pas. Denk bijvoorbeeld aan de bergen tijdens een wandeling, bij de tent voor het avondeten of langs de weg voor een warm tussendoortje. Het fijne van deze brander is dat je hem echt binnen 20 seconden kan gebruiken. Haal hem uit zijn beschermhoesje, verwijder het dopje wat de ‘armen’ bij elkaar houdt, bevestig hem op je gasblikje van Primus en koken maar. Ideaal!

Om de brander te ontsteken heb je de bijgeleverde firestick nodig. Aan dit onderdeel heeft deze gasbrander zijn naam dan ook aan te danken. De firestick zorgt ervoor dat je geen aansteker of lucifer meer nodig hebt om de gasbrander te voorzien van een vlam. Doordat de firestick een vonkje geeft, kan je hem in alle weersomstandigheden gebruiken. Tijdens mijn reis door Scandinavië heb ik hem niet in de sneeuw hoeven gebruiken, maar dit had hij zeker gekund! In de wind en regen heeft hij het namelijk ook goed gedaan.

Review: Primus Firestick gasbrander

Wat mij in eerste instantie opviel, is dat de brander erg dun is. Ik moet dan ook toegeven dat ik twijfelde of ik de Primus Litech coffee/tea kettle er wel op kon zetten, maar dit ging erg goed! Ondanks het oppervlak van de ketel een stuk groter is dan dat van de brander, bleef hij goed staan. De brander wordt direct op een gasblikje bevestigd en moet zijn stabiliteit hebben van het blikje dat eronder zit. Dat is geen probleem wanneer het windstil is, maar als het wat meer ging waaien dan maakte ik graag gebruik van de gasblikstandaard van MSR.

Review: Primus Firestick gasbrander

MSR heeft inmiddels een nieuwe Stove Adapter op de markt gebracht. Benieuwd hoe die eruitziet?
Klik dan hier!

Review: Primus Firestick gasbrander

De Firestick gasbrander wordt geleverd in een doosje, maar heeft een heel fijn opberghoesje voor mee op reis. Dit is een klein wollen zakje waarin ook de firestick opgeslagen kan worden. In dit zakje neem je de brander heel eenvoudig en compact mee in je tas of zelfs in je broekzak. Op de verpakking staat ook ´A stove that fits in any pocket´. Oftewel: ´Een brander die in elke zak past´ Nou, dit klopt zeker!

Hij is ingeklapt maar 10 cm lang en ongeveer 3.5 cm breed. Dit vind ik ongelooflijk compact en knap voor een brander die zo klein, licht en toch sterk is. Hij is zelfs zo klein dat ik hem een keertje kwijt ben geweest.

Review: Primus Firestick gasbrander

Ik heb deze brander op veel verschillende plekken en in verschillende weersomstandigheden gebruikt. Koken in het zonnetje is natuurlijk optimaal, maar ook in andere omstandigheden deed hij niet tekort. In de regen is het slim om er even een doekje overheen te spannen, maar dat is meer voor je eigen comfort. De Primus gasbrander blijft het met wat regendruppels gewoon doen! Ook de wind was voor deze brander geen enkel probleem. De armen hebben een wind werende werking en voorkomen dat de wind te veel grip krijgt op de vlam. Tijdens deze reis heb ik me dus nooit zorgen hoeven maken over een warme maaltijd.

  • Ontzettend compact en lichtgewicht
  • Veilig en makkelijk in gebruik
  • Geen onderhoud
  • Daar zit ik nog steeds over na te denken...

Deze Primus Firestick gasbrander heeft voor mij zijn job goed gedaan en ik zal hem dan ook zeker aanbevelen aan iemand die net als ik een roadtrip of lange hike gaat maken. Hij is misschien niet ideaal voor het bereiden van uitgebreide maaltijden, maar ik heb mij erg goed kunnen redden met deze brander. Zeker de maaltijden van Adventure Food zijn erg lekker en handig met zo’n brander. Hij is compact, makkelijk te gebruiken en erg onderhoudsvriendelijk. Ideaal voor iemand die op zoek is naar een lichtgewicht brander voor mee in de backpack.

Specificaties Primus Firestick gasbrander:

  • Gewicht 105 gram
  • Hoogte 10.3 cm
  • Ingeklapt 3.5 cm breed
  • Brand op gasblikjes met schroef connectie
  • Inclusief losse piezo ontsteker en hoesje 

 

 

Review: Primus Firestick gasbrander
Bart
Over Bart
Met zijn enthousiasme weet Bart mensen te prikkelen om mee te doen. Wanneer hij op reis is wil je direct met hem mee!