• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wastips voor technische kleding

Jas wassen met nikwax

Van jas wassen tot andere technische kleding

De zomerwarmte is helaas verdwenen en de winterse kou komt al snel deze kant op. Het wordt dus tijd om de winterse kleding weer van zolder te halen. Voor het aantrekken van een winterjas of andere winterse kleding is het goed om deze even te wassen met een technisch wasmiddel. Zo ben je beschermd tegen alle elementen van Moeder Natuur. Maar hoe was je die kleding eigenlijk? Wij hebben enkele wastips voor je.

Een jas wassen zoals je wintersportjas, een mooie dons jas of een technische jas heeft wel de nodige zorg nodig. Om langer plezier te hebben van je jas of broek is het belangrijk om ze op de juiste manier met de juiste producten te wassen.

Wastips Nikwax

Een bekend product om technische kleding mee te wassen is Nikwax. Dit is dan ook een van onze belangrijkste wastips. Nikwax maakt namelijk gebruik van een 2-stappen behandelplan. Allereerst is het belangrijk de kleding te reinigen, daarna kan je het impregneren. Nikwax werkt met 2 kleuren doppen. Groen = reinigen, paars = impregneren. Ga je een jas wassen begin dan met de groene reiniger. Na het wassen is één van onze andere wastips het impregneren. Ook heeft Nikwax wasmiddelen voor diverse materialen. Belangrijk is om goed te kijken welk materiaal je wilt gaan wassen. Bijvoorbeeld fleece, wol, softshell of dons.

 

De groene dop

De eerste van onze wastips is dus het wassen van de technische kleding. Hiervoor is de groene dop bedoelt. Gebruik het wasmiddel gewoon zoals op het voorschrift beschreven staat. Het is belangrijk om vlekken te verwijderen uit technische kleding, want zo behoud het langer zijn technische functie. Heb je nou een dons jas, dan kan je deze wassen met speciaal dons wasmiddel. Tip! Wil je klonten tijdens het drogen in de centrifuge voorkomen? Doe dan een tennisbal in een kussensloop en laat deze meedraaien.

De paarse dop

De tweede van onze wastips is dat de kleding na het wassen geimpregneerd moet worden. Gebruik hiervoor de paarse dop van Nikwax. Impregneermiddel is goed voor het behouden van de kleding en niet geheel onbelangrijk, je houdt het droog! Ook van het impregneermiddel zijn verschillende varianten verkrijgbaar, zo kan je ook hier kiezen voor het materiaal dat je graag wilt impregneren.

Kijk, wassen is misschien niet het leukste klusje. En we hopen dat deze wastips het makkelijker maken. Ook voor het behouden van je technische kleding is een goede wasbeurt wel nodig. Zo kan je langer plezier hebben en blijft de kleding zijn functie behouden. Nikwax is een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar product.

Nikwax Advies Kleding
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.