• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over deeltenten

Deeltenten

Wat is een deeltent? 
Een deeltent zegt eigenlijk al wel wat voor soort tent dit is. Het is namelijk een tent die maar voor een gedeelte op de caravan zit. Deze tenten kunnen ook voor de camper gebruikt worden en eventueel voor een busje. De deeltent wordt bevestigd op het rechte gedeelte van de caravan. Voor deze tent hebben wij dus niet de omloopmaat nodig, maar alleen het rechte gedeelte op het dak voordat de rondingen van de caravan beginnen. Dit zijn geen bekende maten, dus dit is echt een kwestie van zelf opmeten. Een deeltent is in verhouding dus een stuk kleiner dan de voortent. Deze tenten worden ook wel gebruikt voor mensen die van doorreizen houden.  
 
Kan een deeltent ook groter gemaakt worden? 
Een deeltent zelf kan niet groter gemaakt worden, dan kom je toch op een voortent. Wel kunnen de meeste deeltenten worden voorzien van een uitbouw. Een uitbouw maakt de deeltent dan een stuk groter, zonder dat dit vastzit aan de caravan, camper of bus. Een uitbouw is geen leefruimte, maar wordt gebruikt om spullen in op te bergen of als extra slaapruimte. 
 
Hoeveel cm mag de tent groter zijn dan het rechte gedeelte van de caravan? 
Aan de deeltent zitten vaak nog driehoeken die in de rail zitten van ongeveer 15 a 20 cm, deze hoeven niet noodzakelijk in het rechte deel van de rail te zitten. Wanneer je alles gaat opmeten moet je ook rekening houden dat de deeltent niet precies stopt op de plek van het raampje of de deur, anders kunnen deze niet open gedaan worden. Heb je bijvoorbeeld een recht deel van 360 cm dan is het aan te raden om hier niet een precies pas in te zetten (of je komt precies uit met de deur, ramen en luiken) maar een maat kleiner. Hiermee kan je de tent nog heen en weer schuiven en komt deze beter uit bij de ramen en deur.