• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over kampeerkussens

Kampeerkussens

Welke kampeerkussens zijn er zoal?
Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten kussens: reiskussens en trekking kussens. Reiskussens zijn groter zowel in formaat als pakvolume. Trekking kussens zijn meer gefocust op gewichts- en ruimtebesparing. Het belangrijkste bij het gebruik van een kampeerkussen is dat de nek en schouderspieren ontspannen liggen. Iedereen slaapt het beste in zijn eigen vertrouwde lighouding en over het algemeen liggen grotere kussens prettiger dan kleinere kussens. Zoek het kussen dat het meest in de buurt komt van het kussen dat je thuis gebruikt. Is dit niet goed mogelijk vanwege het grote formaat in pakvolume omdat je graag compact wilt reizen? Kies dan voor een luchtgevuld kussen.

Welke campingkussens voelen het meest zoals thuis?
Een campingkussen gevuld met schuim of vlokken voelen het meest vertrouwd aan zoals de kussens die je thuis gewend bent. Het grootste nadeel van deze kussens is dat ze echter tijdens het vervoeren veel ruimte in beslag nemen.

Wat zijn de lichtste campingkussens en nemen de minste ruimte in beslag?
De meest compacte en lichtgewicht campingkussens zijn de kussens gevuld met lucht en microfiber. Deze zijn eenvoudig op te blazen, nemen erg weinig ruimte in beslag en zijn licht in gewicht. Je kunt ze tijdens je reis eenvoudig wegstoppen en kunnen zelfs in een jaszak worden vervoerd. Let op dat deze kussens niet volledig opgeblazen hoeven te worden, want ze liggen dan minder comfortabel.

Kan ik het kussensloop wassen?
Ja, dit is mogelijk bij veel van onze campingkussens. Deze hebben namelijk een losse hoes die eenvoudig te verwijderen is en in de was kan.