• Klantenbeoordeling 9,1
 • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
 • 90 dagen retourgarantie

FAQ: Kampeermeubels

Meest gestelde vragen over kampeermeubels

Wat is het verschil tussen de stoffen die gebruikt zijn bij de campingstoelen
 • Textileen: een geweven kunststof die erg weersbestendig is
 • Gepolsterde stof: de stof heeft een comfortabele zachte vulling
 • 3D Air-mesh: deze stof is extra water- en luchtdoorlatend en zeer comfortabel

Lees alles over de gebruikte materialen in dit speciale item: Materialen van de campingstoelen

Zijn er (reserve)onderdelen te verkrijgen voor campingstoelen?

Voor veel stoelen en ligbedden zijn er onderdelen verkrijgbaar. Denk hierbij aan armleuningen, elastieken, dopjes en zittingen. Deze onderdelen zijn niet alleen merk gebonden, maar zijn ook vaak gebonden aan het type stoel of ligbed. Helaas zijn er niet voor alle stoelen en ligbedden onderdelen verkrijgbaar. Wil je advies? Kom dan naar onze winkel of neem contact op met onze klantenservice.

De campingstoel is niet waterbestendig. Wat nou als ik hem per ongeluk in de regen laat staan

Dat kan echt geen kwaad. Een keertje is echt geen probleem. 3 dagen achter elkaar is misschien net zo handig. Het gaat erom dat de stoel net langdurig vochtig blijft of vochtig wordt opgeborgen. Dan kan namelijk het weer erin gaan zitten en dat krijg je er niet meer uit.

Zijn campingstoelen waterbestendig?

De waterbestendigheid van een stoel wordt bepaald door de stof waar de stoel van gemaakt is. Zo is de stof textileen wel waterbestendig en polyester niet. Wel kan polyester behandeld zijn en een waterafstotende laag hebben. Naast de buitenzijde van de stof is er ook vaak een binnenzijde met vulling aanwezig. De vulling van de stoel neemt vaak het meeste water op. De stoelen van het merk Crespo hebben een vulling die geen water opneemt. Andere merken maken vaak gebruik van stoffen die sneldrogend zijn. Kampeerstoelen zijn waterbestendig en vaak sneldrogend. Let er alleen wel op dat de stoelen niet voor een langere periode vochtig blijven vanwege schimmelvorming.

Zijn er opberghoezen verkrijgbaar voor mijn campingstoel?

Ja, deze zijn verkrijgbaar van het merk Isabella. Dit is een transport- en opberghoes voor twee stoelen. Houd echter wel rekening met de inklapmaten van de stoelen en vergelijk deze met de maten van de opberghoes. Zo is de kans klein dat er twee bredere stoelen in de transporttas passen. Ook zijn er transport- en opberghoezen voor relaxstoelen van het merk Lafuma.

Waarom zit er een groot prijsverschil tussen de merken?

Er zit een relatief groot prijsverschil tussen de verschillende lichtgewicht stoeltjes. Deze prijsverschillen zitten vooral in het materiaal dat gebruikt wordt. Hoe lichter, duurzamer en groter het lichtgewicht stoeltje wordt, hoe kostbaarder het stoeltje wordt.

Kan mijn stoel tegen zonnebrand?

Nee, in eerste instantie zal de stoel tegen zonnebrand kunnen, maar na veelvoudig gebruik zal de stoel gaan verkleuren. Deze verkleuringen kun je voorkomen door een badstof hoes als bescherming te gebruiken. Tegelijkertijd heeft deze hoes een drogende functie nadat je gezwommen hebt. Je kunt de hoes na gebruik wassen en zo houd je de strandstoel netjes.

Hoe verstel ik de relaxstoel en kan ik deze stand ook vastzetten?

Door met jet rug tegen de rugleuning aan te duwen en de voeten op de onderste stang te zetten en dan de hakken omhoog te duwen. Wanneer je de juiste stand hebt gevonden klem je het frame vast door de vleugeltjes onder de armleuning zitten naar binnen of naar buiten te vouwen.

Kan ik een relaxstoel aan tafel gebruiken?

Het kan wel maar het zit niet heel comfortabel. Tijdens het eten aan tafel zit je iets meer naar voren en zet je je voeten meestal onder je stoel. Een relaxstoel heeft een extra diepe zitting zodat je optimaal kan relaxen en dat maakt het rechtop zitten een stuk lastiger. De stoel is echt bedoeld om lekker achterover te liggen en te genieten.

Zijn de elastieken van een relaxstoel te vervangen?

Bij veel relaxstoelen zijn de elastieken te vervangen. Voor de relaxstoelen van Crespo en Lafuma zijn er dan ook losse elastieken sets verkrijgbaar. Heb je een ander merk, dan passen deze elastieken wellicht in jouw stoel. Heb je advies nodig? Kom dan langs in onze winkel of neem contact op met de klantenservice.

Rekken de elastieken van een relaxstoel niet snel uit?

Nee hoor, en als ze op een gegeven moment wel uitrekken kan je ze makkelijk strak trekken.

Wat is het verschil tussen waterproof, waterafstotend en waterbestendig

Als de stof waterafstotend of waterbestendig is houdt dat in dat het wel wat water kan hebben maar niet te veel. Het is dan beter om het product niet te veel bloot te stellen aan bijvoorbeeld regen. Waterproof betekent dat het materiaal echt goed tegen water kan en dat het niet zoveel uitmaakt voor het behoud of het nat wordt of niet. Laat de stoelen altijd goed drogen voordat je ze opbergt.

Hoe maak je de relaxstoel goed schoon?

Het beste maak je de relaxstoel schoon met water en groene zeep. Dit geldt ook voor de relaxstoelen die niet waterbestendig zijn of bekleed zijn met gepolsterde stof. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze tasten de kleur van de stof aan en zijn slecht voor de stalen schroeven. Laat de relaxstoel altijd goed drogen voordat je hem opbergt.

Kan ik met natte badkleding op een relaxstoel gaan zitten?

Ook al is de bekleding niet waterbestendig kan je er rustig met natte badkleding op gaan zitten. Je kan de relaxstoel gewoon gebruiken bij het zwembad of aan het strand. Het probleem zit hem in langdurige vochtigheid. Dus voordat je de stoel opbergt in de caravan of schuur, eerst goed laten drogen.

Zijn er (reserve)onderdelen te verkrijgen voor een relaxstoel?

Voor veel relaxstoelen zijn er onderdelen verkrijgbaar. Denk hierbij aan armleuningen, elastieken, dopjes en zittingen. Deze onderdelen zijn niet alleen merk gebonden, maar zijn ook vaak gebonden aan het type stoel of ligbed. Helaas zijn er niet voor alle relaxstoelen  onderdelen verkrijgbaar. Wil je advies? Kom dan naar onze winkel of neem contact op met onze klantenservice.

Wat valt er onder de garantie bij een relaxstoel?

In principe valt bij normaal gebruik van de relaxstoel (bijna) alles onder de garantie. Wanneer er een fabricagefout is zal de relaxstoel gerepareerd of vervangen worden. Relaxstoelen zijn er niet op gemaakt om met het volle gewicht in de stoel te ploffen of om je met je volle gewicht af te zetten op het puntje van de armleuningen.

Uitzonderingen hierop zijn:

 • Elastieken en ritsen, deze zijn slijtgevoelig.
 • Overschrijden van het maximaal toegestaan gewicht.
 • Losse onderdelen die kwijt kunnen raken, zoals pootdopjes.
Wat is het verschil tussen waterproof, waterafstotend en waterbestendig

Als de stof waterafstotend of waterbestendig is houdt dat in dat het wel wat water kan hebben maar niet te veel. Het is dan beter om het product niet te veel bloot te stellen aan bijvoorbeeld regen. Waterproof betekent dat het materiaal echt goed tegen water kan en dat het niet zoveel uitmaakt voor het behoud of het nat wordt of niet. Laat de stoelen altijd goed drogen voordat je ze opbergt.

Hoe maak je een verstelbare campingstoel schoon?

Het beste maak je de verstalbare stoel schoon met water en groene zeep. Dit geldt ook voor de verstelbare stoelen die niet waterbestendig zijn of bekleed zijn met gepolsterde stof. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze tasten de kleur van de stof aan en zijn slecht voor de stalen schroeven. Laat de stoel altijd goed drogen voordat je hem opbergt.

Kan ik met natte badkleding op een campingstoel gaan zitten?

Ook al is de bekleding niet waterbestendig kan je er rustig met natte badkleding op gaan zitten. Je kan de verstelbare stoel gewoon gebruiken bij het zwembad of aan het strand. Het probleem zit hem in langdurige vochtigheid. Dus voordat je de stoel opbergt in de caravan of schuur, eerst goed laten drogen.

Wat is het verschil tussen de stoffen die gebruikt zijn bij de stoelen
 • Textileen: een geweven kunststof die erg weersbestendig is
 • Gepolsterde stof: de stof heeft een comfortabele zachte vulling
 • 3D Air-mesh: deze stof is extra water- en luchtdoorlatend en zeer comfortabel
Zijn er (reserve)onderdelen te verkrijgen voor verstelbare campingstoelen?

Voor veel verstelbare stoelen zijn er onderdelen verkrijgbaar. Denk hierbij aan armleuningen, elastieken, dopjes en zittingen. Deze onderdelen zijn niet alleen merk gebonden, maar zijn ook vaak gebonden aan het type stoel of ligbed. Helaas zijn er niet voor alle verstelbare stoelen  onderdelen verkrijgbaar. 

Wat valt er onder de garantie bij een stoel?

In principe valt bij normaal gebruik van de verstelbare stoel alles onder de garantie. Wanneer er een fabricagefout is zal de verstelbare stoel gerepareerd of vervangen worden. Verstalbare stoelen zijn er niet op gemaakt om met het volle gewicht in de stoel te ploffen of om je met je volle gewicht af te zetten op het puntje van de armleuningen.

Uitzonderingen hierop zijn:

 • Elastieken en ritsen, deze zijn slijtgevoelig.
 • Overschrijden van het maximaal toegestaan gewicht.
 • Losse onderdelen die kwijt kunnen raken, zoals pootdopjes.
 • De accu van de Dukdalf Brillante 8800 Heated campingstoel.
Wat voor handige accessoires zijn er voor mijn kampeerstoel?

Naast een heerlijk zittende stoel zijn er nog veel accessoires die handig zijn om jouw verblijf nog luxer te maken. Hieronder is een rijtje weergegeven die handig zijn voor bij de verstelbare campingstoel. 

 • Crespo Organiser 
 • Bekerhouder 
 • Stoelparasol 
 • Los hoofdkussen 
 • Stoelhoes 
 • Voetensteun

 

Kan ik mijn compacte stoel gebruiken bij een tafel?

Een compacte stoel kan je vaak goed gebruiken bij een kampeertafel. Hou er wel rekening mee dat deze tafel in hoogte verstelbaar moet zijn. Over het algemeen hebben vouwstoelen een lagere zithoogte en kan je hier niet rechtop in zitten. Dit maakt het lastiger om een vouwstoel te gebruiken bij een standaard hoogte van een tafel. Zodra de tafel in hoogte verstelbaar is maakt dit natuurlijk niet uit.

Waarom kies je voor een compacte kampeerstoel?

De keuze voor een compacte kampeerstoel zit vooral in de opbergruimte die je bespaart. Door te besparen met de opbergruimte houd je meer ruimte over voor andere dingen tijdens het kamperen. Daarnaast zijn compacte kampeerstoelen ook makkelijk mee te nemen door de veelal meegeleverde draagtas en het compacte pakformaat. Ideaal wanneer je wat verder moet lopen.

Zit er een opbergtas bij de compacte kampeerstoel?

Meestal wordt een compacte kampeerstoel met een opbergtas geleverd. Dit is echter niet gegarandeerd. Voor de zekerheid kun je altijd de beschrijving en of de specificaties van de stoel bekijken.

Zakt mijn stoel weg in het zand?

Dat ligt aan het type stoel. In het algemeen zal een stoel altijd wel een klein beetje wegzakken. Door naar het draagoppervlak van de voeten te kijken kan je al vrij snel zien wanneer een stoel zal gaan wegzakken. Zodra het frame aan de onderkant doorloopt heeft deze meer draagoppervlak en zal je veel minder snel wegzakken.

Kan mijn stoel tegen zonnebrand?

Nee, in eerste instantie zal de stoel tegen zonnebrand kunnen, maar na veelvoudig gebruik zal de stoel gaan verkleuren. Deze verkleuringen kun je voorkomen door een badstof hoes als bescherming te gebruiken. Tegelijkertijd heeft deze hoes een drogende functie nadat je gezwommen hebt. Je kunt de hoes na gebruik wassen en zo houd je de strandstoel netjes.

Waarom zijn lichtgewicht stoelen prijzig?

Het vervaardigen van een lichtgewicht stoeltje is een lastig proces. Het stoeltje moet lichtgewicht en compact zijn en toch een normaal draagvermogen hebben. De productie- en materiaalkosten zijn hoog om deze eigenschappen te garanderen.

Waarom zit er een groot prijsverschil tussen de merken?

r zit een relatief groot prijsverschil tussen de verschillende lichtgewicht stoeltjes. Deze prijsverschillen zitten vooral in het materiaal dat gebruikt wordt. Hoe lichter, duurzamer en groter het lichtgewicht stoeltje wordt, hoe kostbaarder het stoeltje wordt.

Wat kan ik tegen het wegzakken van mijn stoeltje doen?

Tijdens het rondtrekken komt het helaas wel eens voor dat de kleine voetjes van de lichtgewicht stoeltjes wegzakken in de zachtere ondergronden.
Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor. De meest gebruikte oplossing is de Groundsheet van Helinox. Dit is een grondzeiltje die je onder alle voetjes heen trekt waardoor het stoeltje niet zo snel verzakt. Er zijn ook Ball Feet van Helinox. Dit zijn balletjes die je over de voetjes heen schuift waardoor het draagoppervlak groter wordt en het stoeltje een stuk minder snel verzakt. De laatste oplossing is de Rocking Feet van Helinox. Dit transformeert je lichtgewichtstoel in een schommelstoel en maakt ook de draagoppervlakte van de stoel een stuk groter.

Kan mijn lichtgewicht stoel tegen zonnebrand?

Nee, in eerste instantie zal de stoel tegen zonnebrand kunnen, maar na veelvoudig gebruik zal de lichtgewicht stoel gaan verkleuren. Deze verkleuringen kun je voorkomen door een badstof hoes als bescherming te gebruiken. Tegelijkertijd heeft deze hoes een drogende functie nadat je gezwommen hebt. Je kunt de hoes na gebruik wassen en zo houd je de strandstoel netjes.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een strandstoel koop?

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een strandstoel koopt. Denk hierbij aan het dragen van de stoel. Vaak moet je een redelijk stuk lopen voordat je bij het strandje bent. Daarnaast moet je erop letten of de stoel niet volledig wegzakt in het zand. Wanneer je een stoel met losse poten hebt zal hij direct wegzakken, wanneer je een stoel hebt waarbij de voeten doorlopen over de grond zal deze veel minder snel wegzakken. De laatste aanrader is het stellen van de stoel. Wanneer je wil zonnen op het strand wil je natuurlijk wel kunnen liggen in de strandstoel.

Kan een standstoel tegen zonnebrand?

Nee, in eerste instantie zal de een standstoel tegen zonnebrand kunnen, maar na veelvoudig gebruik zal de stoel gaan verkleuren. Deze verkleuringen kun je voorkomen door een handdoek als bescherming te gebruiken. Tegelijkertijd heeft deze hoes een drogende functie nadat je gezwommen hebt. Je kunt de hoes na gebruik wassen en zo houd je de strandstoel netjes. 2

Kan ik op een voetenbank zitten?

Voetenbanken zijn niet bedoeld om op te gaan zitten. Het maximale toegestane belastbare gewicht is hiervoor niet toereikend. Alleen de voetenbanken van Crespo kunnen een gewicht dragen tot 90 kilo. Als je onder die grens zit kan je op een voetenbank van Crespo gaan zitten.

Hoe weet ik of de voetenbank op mijn campingstoel past?

De vuistregel is: campingstoel en voetenbank moeten van hetzelfde merk zijn.
Uitzonderingen zijn de Sampler van Dukdalf en de Barletta voetenbank van Travellife. Let in dit geval op de breedte van de voetenbank  of sampler en meet de binnenmaat van het frame van je eigen campingstoel op.

Zit er garantie op een voetenbank?

In principe valt bij normaal gebruik alles onder de garantie. Wanneer de voetenbank als “stoel” wordt gebruikt en daardoor het frame is door geknikt en/of bevestigingspunten kapot zijn, valt dit niet onder de garantie

Wat is het kwaliteitsverschil tussen de verschillende krukjes?

Er zijn verschillende soorten krukjes. Het kwaliteitsverschil zit in het materiaal waarvan het krukje gemaakt is. Zo kan een frame gemaakt zijn van staal en/of aluminium. Staal is een stuk zwaarder dan aluminium. Staal is wel een stuk goedkoper. Daarnaast zijn er nog verschillen in de stof van het dekje. Zo is het ene krukje gemaakt van polyester en het andere krukje van textileen.

Is mijn krukje waterbestendig?

Krukjes waarvan het doek van textileen zijn gemaakt nemen geen water op. Wanneer een krukje is gemaakt van polyester zal deze sneller water opnemen en drogen.

Zijn er losse oplegbladen verkrijgbaar voor mijn krukje?

Ja, er zijn losse oplegbladen te verkrijgen. Let er wel op dat je de juiste maten hebt voor het krukje.

Wat betekent het dat de campingtafel traploos verstelbare poten heeft?

Traploos verstelbaar betekent dat je de poten op elke gewenste millimeter kan afstellen.

Is het tafelblad van een campingtafel waterbestendig en/of hittebestendig?

Dit hangt af van het materiaal waarvan het tafelblad gemaakt is en de eventuele rand die om het blad heen zit. Lees hier onze uitleg over de verschillende tafelblad materialen.

Hoe zet ik een roltafel in elkaar?

Klap eerst de poten van het frame uit, vervolgens bevestig je aan de bovenkant de 3 aluminium balken. Hierna kan je de dwarsbalk halverwege de kruispoot bevestigen. Klap nu de lamellen bladen helemaal uit en klik deze als tafelblad tussen de aluminium balken.

Gaat een roltafel niet snel kapot met al die losse onderdelen?

Nee hoor, als je netjes met de tafel omgaat en hem vooral niet forceert bij het in elkaar zetten en uit elkaar halen is er niets aan de hand. Wel is het zo dat het aluminium vrij snel kan beschadigen en deuken.

Wat valt er onder de garantie als ik een campingtafel koop?

In principe valt bij normaal gebruik van de campingtafel alles onder de garantie. Wanneer er een fabricagefout is zal het meubel gerepareerd of vervangen worden. 

Uitzonderingen hierop zijn:

 • Overschrijden van het maximaal toegestaan gewicht.
 • Losse onderdelen die kwijt kunnen raken, zoals pootdopjes.   
Kan ik met natte badkleding op een ligbed gaan liggen?

Ook al is de bekleding niet waterbestendig kan je er rustig met natte badkleding op gaan zitten. Je kan het ligbed gewoon gebruiken bij het zwembad of aan het strand. Het probleem zit hem in langdurige vochtigheid. Dus voordat je de stoel opbergt in de caravan of schuur eerst goed laten drogen.

Zijn er (reserve)onderdelen te verkrijgen voor ligbedden?

Voor veel ligbedden zijn er onderdelen verkrijgbaar. Denk hierbij aan elastieken, dopjes enz. Deze onderdelen zijn niet alleen merk gebonden, maar zijn ook vaak gebonden aan het type stoel of ligbed. Helaas zijn er niet voor alle ligbedden onderdelen verkrijgbaar.

Is het nodig om een handdoek op een ligbed te gebruiken?

In principe niet maar hij blijft er natuurlijk wel mooier van. Vooral door gebruik van zonnebrand en door transpiratie of zout water kan de stof van je ligbed er minder mooi uit gaan zien.

Wat betekent het als de stof van de stoelhoes waterafstotend is?

Waterafstotend wil zeggen dat de hoes wel een paar druppels regen kan hebben en dat er wel een keer een glas water op kan vallen. Waterafstotend betekent niet dat je hem 2 dagen in de regen kan laten staan en dat hij dan droog blijft.

Kan ik een stoelhoes wassen?
 • De gewone badstof stoelhoezen zijn op 40°C te wassen in de wasmachine. Deze stoelhoezen zijn gemaakt van badstof en hebben geen vulling.
 • De gepolsterde stoelhoezen, deze zijn met vulling, kunnen alleen op de handwas gewassen worden. Omdat er vulling in zit is het niet aan te raden om de gepolsterde stoelhoes in de wasmachine te doen. Voor de badstof is dit geen probleem maar de vulling komt hier dan helemaal klonterig uit en is nooit meer goed te krijgen.
 • Wanneer de gepolsterde stoelhoes doorgestikt is blijft de vulling op zijn plek en kan deze hoes op 30°C in de wasmachine gewassen worden. Gebruik hierbij geen wasverzachter! Tip is wel om er een tennisbal bij de wasmachine in te doen, deze zorgt ervoor dat de vulling van de hoes fluffy blijft.
Hoe weet ik of de stoelhoes op mijn campingstoel of relaxstoel past?

De stoelhoezen hebben een universele maatvoering waardoor zij op standaard campingstoelen en relaxstoelen passen.

 • Maat M: past op een standaard campingstoel, voor een stoel met een vaste voetenbank heb je Large nodig.
 • Maat L: past op alle relaxstoelen, zelfs de grotere maat. Bij de standaard maat relaxstoel is de hoes iets langer dan de stoel.
 • Bij de maat XL relaxstoel komt de hoes precies tot aan het voeteneinde. De bekleding van je relaxstoel is dus altijd beschermd.
  Wanneer je een afwijkende maat stoel hebt, hogere rugleuning, bredere zitting enzovoort, is het altijd slim om de hoes even te proberen of de stoel op te meten.
Past een stoelhoes over het hoofdkussen van de campingstoel of relaxstoel?

Het is aan te raden om eerst de hoes over de stoel te doen en daarna het hoofdkussentje er op te doen. Anders kan de stoelhoes net wat te krap te zitten.

Zijn de stoelhoezen in meerdere kleuren verkrijgbaar?

Vroeger bestond de hoes alleen in blauw en wit waarbij het wit zeer besmettelijk was. Uit ervaring is gebleken dat de blauwe stof door de zon gaat verkleuren dus worden de stoelhoezen nu alleen nog in het grijs gemaakt.

Zijn er stoelhoezen voor extra brede en/of lange campingstoelen?

Helaas zijn er geen stoelhoezen verkrijgbaar die specifiek voor extra brede stoelen zijn. Het gepolsterde stoelkussen van Bo-Camp is een universele stoelhoes die op langere en bredere modellen, afhankelijk van het merk, zou moeten passen.

Kan ik de stoelhoes aan de stoel vastmaken?

Nee, bij de meeste hoezen zit er geen bevestiging in de zithoeken of onderkant van de stoel. Je hangt de stoelhoes over het hoofdeinde van de rugleuning, verder ligt de hoes los in de stoel. Alleen deze stoelhoezen van Bo-Camp zijn op 3 punten te bevestigen aan de stoel. Hierdoor kunnen deze hoezen ook op de stoel blijven zitten wanneer je hem inklapt.

Hoe maak ik het hoofdkussen schoon?

Door het hoofdkussen af te nemen met water en groene zeep, geen chemische schoonmaakmiddelen, maak je het makkelijk schoon. Zorg hierbij dat de vulling van het hoofdkussen zich niet vol kan zuigen met water. Laat het kussen na het schoonmaken goed drogen voordat je het opbergt.

Is een hoofdkussen verstelbaar?

Zit er een gesp op de band van het hoofdkussen? Dan is deze verstelbaar. Maak de gesp los, hierna kan je de band wat ruimer zetten. Plaats het hoofdkussen op de stoel, gesp dicht doen en de band strak aantrekken. Zo zit het hoofdkussen goed vast op je stoel.

Wanneer het hoofdkussen een elastieken band heeft is het een kwestie van omhoog en omlaag schuiven.

Past een hoofdkussen op iedere campingstoel?

De bekende merken als bijvoorbeeld Crespo en Dukdalf hebben hoofdkussens die perfect op hun eigen stoelen passen. In principe is dit hoofdkussen universeel en past deze op de meeste stoelen. Alleen bij extra brede stoelen is het passen en meten of het elastiek ver genoeg uitrekt.

Op de zogenaamde vlinderstoelen, dit zijn vaak de vouwstoeltjes die klein op te bergen zijn, past geen hoofdkussen. Wanneer je hier een hoofdkussen omheen doet zal de rugleuning mee naar binnen vouwen.