• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over koelboxen

Koelboxen

Wat is het verschil tussen een thermo-elektrische, absorptie en compressie-koelbox? 
Een thermo-elektrische koelbox werkt op elektriciteit, dit zorgt ervoor dat de koelbox zowel kan koelen als verwarmen. De maximale koeltemperatuur hangt af van de omgevingstemperatuur. Het is dan ook aangeraden etenswaren en drinken voorgekoeld in de koelbox te zetten.  

De absorptiekoelbox werkt met een systeem dat begint met absorberen wanneer het te warm wordt. De koelprestaties hangen wel af van de omgevingstemperatuur.  

Een compressor koelbox heeft geen last van de omgevingstemperatuur en daarnaast komt deze ook heel snel op de ingestelde temperatuur. Hiermee lijkt deze koelbox het meest op de koelkast thuis. 

Wil je meer te weten komen over koelboxen? Neem dan een kijkje op deze pagina. 

Maakt een koelbox veel lawaai? 
Dit hangt af van het systeem van de koelbox. Zo maakt een thermo-elektrische koelbox gebruik van een ventilator om de juiste temperatuur te behouden. Dit zal voor wat geluid zorgen. De compressor koelbox is een erg krachtig apparaat. Dit zorgt ervoor dat deze ook wat geluid produceert. De absorptiekoelbox is een geruisloze koelbox.  

Welke koelcapaciteit heb ik nodig? 
Het hangt af van het koelsysteem van de koelbox hoe krachtig de koelbox kan koelen. Bedenk eerst hoe koel je de spullen wilt hebben, en kies daar een bijbehorende type koelbox bij uit.  

Hoeveel liter past er in de koelbox? 
Dit staat aangegeven in de beschrijving op de product pagina’s. Het is ook mogelijk om op het aantal liters te filteren. 

Ik wil ook tijdens het reizen een koelbox die kan koelen, welke koelbox is hier geschikt voor? 
Om de koelbox in de auto te gebruiken is een 12 Volt aansluiting nodig. Heeft de koelbox deze, dan is hij in principe geschikt om onderweg te gebruiken. Echter, bedenk wel dat de koelprestaties op 12 V lager liggen dan op 230 V. Als je dezelfde koelprestaties op beide aansluitingen wilt, dan ga je naar het hogere segment.