Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*

Veelgestelde vragen over stoelkussens

Stoelkussens

Hoe maak ik het hoofdkussen schoon?
Door het hoofdkussen af te nemen met water en groene zeep, geen chemische schoonmaakmiddelen, maak je het makkelijk schoon. Zorg hierbij dat de vulling van het hoofdkussen zich niet vol kan zuigen met water. Laat het kussen na het schoonmaken goed drogen voordat je het opbergt.

Is een hoofdkussen verstelbaar?
Zit er een gesp op de band van het hoofdkussen? Dan is deze verstelbaar. Maak de gesp los, hierna kan je de band wat ruimer zetten. Plaats het hoofdkussen op de stoel, gesp dicht doen en de band strak aantrekken. Zo zit het hoofdkussen goed vast op je stoel.

Wanneer het hoofdkussen een elastieken band heeft is het een kwestie van omhoog en omlaag schuiven.

Past een hoofdkussen op iedere campingstoel?
De bekende merken als bijvoorbeeld Crespo en Dukdalf hebben hoofdkussens die perfect op hun eigen stoelen passen. In principe is dit hoofdkussen universeel en past deze op de meeste stoelen. Alleen bij extra brede stoelen is het passen en meten of het elastiek ver genoeg uitrekt.

Op de zogenaamde vlinderstoelen, dit zijn vaak de vouwstoeltjes die klein op te bergen zijn, past geen hoofdkussen. Wanneer je hier een hoofdkussen omheen doet zal de rugleuning mee naar binnen vouwen.