• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over tenten

Tenten

Is de tent waterdicht?
Je mag ervanuit gaan dat al onze tenten waterdicht zijn. Dit geldt voor zowel de tenten van katoen, technisch katoen en polyester.

Wat is de waterkolom?
De waterkolom houdt in tot hoeverre de tent waterdicht is. Des te hoger dit getal, des te meer en langer kan de tent regen buiten houden. Een waterkolom van 4000 is al meer dan genoeg voor een tent die je meerdere weken per jaar gebruikt. Katoen en technisch katoen heeft geen waterkolom. Dit heeft te maken met het materiaal.

Zit de tent compleet in het zakje?
Ja, alle tenten die wij verkopen worden compleet geleverd. Een binnen- en buitentent, haringen en scheerlijnen. Sommige modellen hebben een luchtpomp meegeleverd. Dit heeft met het frame te maken. Toch raden we aan om voor de vakantie begint alles wel een keer te controleren. Dit voorkomt teleurstellingen op de eindbestemming en kan je een keer oefenen met het opzetten van de tent.

Hoelang gaat een tent mee?
Helaas is dit een vraag die wij of niemand kan beantwoorden. De levensduur van een tent wordt bepaald door veel verschillende factoren. Het weer, het gebruik, de opslag enz. Onze ervaring is dat wanneer je de juiste tent voor het gebruik koopt je hier jarenlang plezier van kan hebben. Mocht je twijfelen welke tent dan geschikt is, aarzel niet en neem contact met ons op of kom langs in de winkel.

Wat valt er onder de garantie?
Alles met betrekking op productie fouten valt onder garantie. Buiten deze fouten om bekijken wij ook hoe een defecte tent bij ons wordt aangemeld. Stormschade valt bijvoorbeeld niet onder garantie, net als gebroken tentstokken of lekke luchtbuizen. Neem dus altijd een reparatiesetje mee zodat je noodreparatie kan uitvoeren. Op deze manier kan je nog prima vakantie vieren en thuis het euvel goed laten beoordelen en repareren door ons, voor zover dit kan.

Hoe kan het dat er in een 2-persoonstent geen 2 luchtbedden passen?
De grondmaat van deze tenten is vaak 140cm. Aangezien de luchtbedden vaak breder zijn dan 70cm past het niet, ondanks dat het een 2-persoonstent is. Ook de dikte van het luchtbed heeft invloed. Vrijwel alle tenten lopen taps toe naar boven de bovenkant van een luchtbed kan hierdoor het tentdoek raken. Iets wat niet wenselijk is.

Gelukkig heb je bij ons in de winkel ook de mogelijkheid om dit te gaan testen. Vraag op de slaap- en de tentenafdeling naar de mogelijkheden om jou gekozen combinatie te testen.

Zit de lichtgewicht tent echt in het zakje?
Ja, lichtgewicht tenten zijn over het algemeen ook heel compact op te bergen. Zowel de binnen- als buitentent, samen met de haringen en scheerlijnen, zit in de tent zak. Afhankelijk van het model tent is het mogelijk om de haringen en scheerlijnen nog zelf uit te breiden, maar zoals de tent in de zak zit kan je deze al 100% goed opzetten. Natuurlijk is het aan te raden om voor de vakantie de tent een keer goed op te zetten. Heb je voor jezelf een controle moment en heb je meteen even geoefend.  

Wat is een footprint en heb ik deze nodig?
De footprint is een grondzeil dat je extra kan gebruiken om onder de tent te leggen. Vrijwel alle footprints zijn voor specifieke tenten gemaakt. Bij lichtgewicht tenten wordt veel dun materiaal gebruikt om gewicht te besparen. Wanneer je alleen op gras staat is dit geen probleem, maar als dit wordt afgewisseld door stenen en rotsen dan slijt je grondzeil. Een footprint vangt dit op. Het is tenslotte goedkoper om een footprint te vervangen dan een compleet nieuwe binnentent. Het is geen must om een footprint te gebruiken maar wel een aanrader. Niet voor de waterdichtheid, maar wel voor de slijtage.

Wat mag ik van de garantie van lichtgewicht tenten verwachten?
Net zoals bij eigenlijk alle producten vallen productiefouten onder de garantie regelingen. Op schade die door gebruik is ontstaan zit geen garantie. Gaten of scheuren zijn eenvoudig te repareren. Ook breuken in tentstokken vallen niet onder garantie. Gelukkig kunnen wij goed ondersteunen met reparaties en afhankelijk hoe een tent bij ons wordt aangeleverd kunnen vaak ook nog wel zonder al te hoge kosten een reparatie uitvoeren. Het geval van stormschade is ook geen garantie kwestie, maar voor de reisverzekering.

Is een lichtgewicht tent wel waterdicht aangezien de waterkolom veel lager is dan een bijzettent?
Ja, alle lichtgewicht tenten die wij aanbieden en verkopen zijn 100% waterdicht. Dat de waterkolom lager is heeft met het gebruik te maken. Lichtgewicht tenten zijn ervoor gemaakt om veel op en af te breken. Overdag zit de tent in je tas en ’s nachts staat deze op. Hierdoor is er minder slijtage door UV-straling en heeft de tent in verhouding minder regen en hiermee waterdruk te verduren. Je kan nagaan wanneer je tent hele dagen in de regen staat de waterdruk hoger is en de waterkolom dus hoger moet zijn.

Natuurlijk kan je lichtgewicht tenten ook dagen achter elkaar opzetten, zelfs in de regen. Hij zal niet lek zijn, maar op de lange termijn kan er wat water doornevelen.