• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

FAQ: Voortent en luifel

Meest gestelde vragen over voortenten

Ik zoek een nieuwe voortent. Ik heb maat 8.

Ieder merk heeft zo zijn eigen maten. Dus met een maat 8 komen wij niet verder. We moeten dan het merk tent weten, maar wat het allerfijnste zou zijn is de omloopmaat van de caravan. De omloopmaat van de caravan kan zelf gemeten worden. Dit is vanaf de grond, de rail volgen van de caravan, naar de andere kant van de grond. Wij kunnen de omloopmaat opmeten of wij kunnen aan de hand van de caravan gegevens de omloopmaat opvragen. Hiervoor hebben wij dan ook echt alle gegevens nodig, merk, bouwjaar, model en type. Bijvoorbeeld een Knaus uit 2011, model sport en type 650 UDF. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij de omloopmaat van de caravan vinden en daardoor dus ook een goede maat voortent. In het geval van deze caravan is de omloop 1098 cm.

Zit er garantie op een voortent? Zo ja, hoeveel jaar?

Ja. Op iedere voortent zit garantie. Per merk verschilt het hoeveel jaar garantie er op de voortent zit. Vaak heeft een voortent 2 jaar garantie. De garantie zit voornamelijk op een fabrieksfout, niet op bijvoorbeeld een rits die met geweld dicht is gedaan waardoor de runner is afgeknapt of de rits los is gescheurd. De garantie telt alleen als de voortent bij ons is gekocht en dit is te laten zien door middel van een kassabon. Wanneer er een fabrieksfout in de voortent zit, wordt deze voortent opgestuurd naar de leverancier en wordt dit netjes opgelost.

Zitten de gordijnen er standaard bij?

De gordijnen die in de voortent hangen zitten er standaard bij. Er zijn allemaal verschillende soorten gordijnen, en deze zijn vaak gemaakt met een print van dat jaar. Elk merk heeft ook zo zijn eigen systeem met gordijnen. Er kunnen geen andere gordijnen van een ander merk aan die tent bevestigd worden. Wel zijn de bevestigingsmanieren los te kopen en ook de gordijnen zijn los te verkrijgen.

Hoe meet ik de AB-maat op?

De AB-maat wordt aan de voorkant van de voortent opgemeten. Door erachter te komen hoe groot de AB-maat is, moet je van de nok in het midden van de tent naar de nok aan een van de zijkanten meten. Dit moet wel precies gemeten worden. Als dit niet goed gemeten wordt, kan het voorkomen dat de luifel of te groot of te klein is. Kom je er niet uit vraag het dan even na. Mocht het echt helemaal niet lukken dan kunnen wij kijken of wij in ons systeem meer te weten krijgen wat voor AB-maat jullie hebben. Om dit op te kunnen zoeken in het systeem hebben we wel het merk van de voortent en de maat nodig. Zonder deze gegevens kunnen wij niks opzoeken.

Waarvoor heb je een AB-maat nodig?

De AB-maat heb je nodig als je interesse hebt in een luifel voor aan de voortent. Deze maat van de voortent is erg belangrijk. Het bepaalt namelijk hoe strak de luifel aan de voortent komt te staan. Wanneer de AB-maat niet helemaal klopt, kan het voorkomen dat de luifel niet mooi aan de voortent staat. Hij is dan of te groot of juist te klein.  

Hoe meet ik de omloop maat van mijn caravan?

De omloopmaat van een caravan moet goed opgemeten worden. Wanneer dit niet juist gemeten wordt, zal de tent niet goed passen op de caravan. Het is de bedoeling dat je de caravan opmeet met een meetlint of met een touwtje die je dan later op kan meten. Je begint aan de onderkant van de caravan. Het touwtje of het meetlint moet met 0 beginnen op de grond. Vanaf de grond volg je de hele rail van de caravan. Je eindigt aan de andere kant van de caravan, helemaal op de grond. Met deze maat/gegevens kan er een juiste maat van de tent worden besteld.

Als ik de omloopmaat niet weet, kunnen jullie dan weten wat mijn omloopmaat is?

In de meeste gevallen kunnen wij achter de omloopmaat komen. Hiervoor hebben wij wel voldoende gegevens nodig. Wij kunnen in het systeem kijken naar de juiste omloopmaat van de caravan. Hiervoor hebben wij het merk, het model en typenummer en het bouwjaar van de caravan nodig. Wanneer een van deze dingen ontbreekt, wordt het heel lastig om gegevens op te halen. Wanneer al deze gegevens aanwezig zijn, bestaat er een grote kans dat wij de omloopmaat kunnen achterhalen. Als de caravan gegevens ook in het systeem niet bekend zijn moet de caravan toch opgemeten worden. Lukt dit zelf niet, neem dan de caravan mee naar Hendriks en dan meten wij hem voor u op.

Kun je met de omloopmaat ook de maat van een luifel achterhalen?

Ja en nee. Met de omloopmaat kun je de maat van een caravanluifel achterhalen. Dit is een luifel die alleen bedoeld is voor een caravan. Mocht je nou een luifel willen voor aan de voortent, dan is de omloopmaat niet van toepassing. Het merk van de voortent en de maat van de voortent zijn hiervoor nodig. Als wij niet genoeg gegevens van de voortent hebben, kun je zelf de AB-maat opmeten. 

Past de Lucca luifel op mijn voortent?

In principe past de Lucca luifel op elke voortent, behalve op het Penta model van de Isabella. Als je er zeker van wilt zijn dat de luifel past, kun je gebruikmaken van de AB maat. Met deze maat kun je zonder problemen de juiste maat luifel op de voortent bevestigen. Om meer te weten te komen over de AB maat verwijzen we je door naar deze pagina.

Kan ik de Lucca luifel gedurende het hele jaar gebruiken?

De Lucca luifel is geschikt voor seizoensgebruik, dus geschikt voor het hele jaar. Het doek is gemaakt van WR-17 Ten Cate All Season, vandaar dat deze geschikt is voor alle seizoenen. We raden je aan om een frame van Prenox erbij te bestellen. Deze is sterk genoeg voor de luifel, en kan all-season gebruik aan. Een frame van aluminium is daarentegen niet erg geschikt, deze is namelijk te zwak om de luifel te ondersteunen en is ook niet geschikt voor seizoensgebruik. 

Wat maakt de Lucca luifel uniek?

Naast dat de luifel geschikt is voor seizoensgebruik, zijn er nog andere eigenschappen die de luifel uniek maken. 

De Lucca luifel komt inclusief een tentzak, bijbehorende haringen en vijf stormbandgespen die op de luifel zijn gemonteerd. Hier kun je Hendriks stormbanden op aansluiten (exclusief verkrijgbaar) zodat je goed beschermd bent bij storm. Ook zijn er knikstangen beschikbaar die het dak ondersteunen tegen hevige regen en sneeuwval. 

De zijwanden sluiten strak aan op het frame omdat ze eraan geritst worden. Hetzelfde geldt voor het dak. Hierdoor heb je nooit last van flapperende onderdelen. Ook kun je besluiten de luifel rechtstreeks op de caravan aan te sluiten door de zijwanden achterwege te laten. Superhandig als je op doorreis bent! Het is niet mogelijk een voorwand erin te zetten. 

Als laatste is het advies om een Hendriks koppelsysteem op de Lucca luifel te laten zetten in ons atelier. Dit is een pees op de tweede naad, en zorgt voor een super strak resultaat en een groter opzetgemak.  

Een deel van mijn rits is kapot, de rits zelf is nog goed maar de runner of eindstop is eraf. Kunnen jullie dit er opnieuw opzetten?

Helaas is dit niet mogelijk. Behalve als het een Isabella rits is dan kunnen de runners wel vervangen worden. De eindstop van een Isabella tent verkopen wij ook, maar dat is een tijdelijke oplossing, die zal na een tijdje er ook weer af gaan. De enige optie is dan om de rits te vervangen. De reden dat het niet kan is, omdat de runners niet universeel zijn. Veel mensen denken dat het allemaal op elkaar past, maar dat is helaas niet waar. Als wij een rits vervangen kost de eerste meter € 80,- en daarna elke meter € 40,-. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de hoge kwaliteit ritsen van YKK en Option.

Ik heb een kleine scheur in het tentdoek, kan ik dit zelf repareren?

Als er een kleine scheur in het doek van de tent zit kan dit vaak ook zelf gemaakt worden. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot die scheur is. Als het een scheur is van bijvoorbeeld 15 cm of kleiner kan dit makkelijk zelf gemaakt worden. Hiervoor kan Tear-Aid gebruikt worden. Afhankelijk van het soort doek gebruik je type A of B. Wanneer de scheur bij ons wordt gerepareerd gebruiken wij ook Tear Aid type A of B. Is de scheur groter dan zetten wij er een stuk pvc overheen. De kosten zijn verschillend, dit hangt af van hoe groot de scheur is en op welke plek deze zit.

Ik wil iets op maat laten maken, hoe kan ik hier een prijs voor opvragen?

Als er iets op maat gemaakt moet worden, vragen wij om een duidelijke schets van de maten, maar ook van welk materiaal en wat voor bevestigingspunten erin moeten komen bijvoorbeeld tourniquets of zeilogen. Vanuit deze schets kunnen wij een duidelijke prijsopgave maken. De schets kan via de mail verstuurd worden, maar mag ook in de winkel afgegeven worden.