• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over wandelstokken

Wandelstokken

Mijn stok tikt, wat kan ik daaraan doen? 
 
Binnen de wandelstokken wordt er onderscheid gemaakt tussen de Trekking en de Nordic Walking stokken. De Trekking stokken hebben een punt aan het uiteinde van de stok en zijn ervoor gemaakt om steun en stabiliteit tijdens het wandelen en klimmen te geven. De Nordic Walking stokken hebben een schuin rubberen uiteinde en hebben als doeleinde het stimuleren van beweging, het aannemen van een juiste lichaamshouding en verbetering van de conditie. 
 
Bij de Trekking stokken is een gummidemper aan het uiteinde van de wandelstok niet vanzelfsprekend. Het kan zijn dat de stok om deze reden tikt. Je zou in dat geval losse gummidempers aan kunnen schaffen.  
 
Ook bij de Nordic Walking stokken is het mogelijk de dempers te vervangen. 
 
Wat maakt zo’n groot prijsverschil? 
 
Een prijsverschil kant veroorzaakt worden door een aantal dingen, namelijk: 
 
De wandelstok beschikt over een antishock systeem waarbij in het uiteinde van de stok een kleine springveer is verwerkt. De wandelstok kan zo enkele centimeters ‘veren’ en vangt daarmee de eerste klap op voor je gewrichten. Dit systeem maakt een wandelstok iets prijziger. 
 
De handvatten van een wandelstok kunnen gemaakt zijn van plastic, rubber of kurk. Plastic is voordeliger, maar absorbeert geen vocht zoals rubber en kurk dat wel doen. Rubber en kurk vormen enigszins naar de hand en liggen daarmee prettiger in de hand. 
 
Hoewel aluminium al lichtgewicht is, zijn carbon en titanium twee materialen die nog lichter en sterker zijn. Dit maakt dat wandelstokken van deze materialen in een hogere prijscategorie vallen. 
 
Mogen en passen wandelstokken in mijn handbagage in het vliegtuig? 
 
Het is toegestaan je wandelstokken mee te nemen in je ruimbagage, mits deze passen in de handbagage.  Gelukkig zijn er veel wandelstokken die klein in elkaar te schuiven zijn of opgevouwen kunnen worden. Het is niet toegestaan om wandelstokken los bij je te dragen of mee te brengen in je handbagage.