• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Stel je vraag
tentbanner

Tenten keuzehulp

Een trekkerstent gebruik je om je te beschermen tegen de elementen zowel overdag als ‘s nachts. Hiernaast moet een tent aan bepaalde eisen voldoen om geschikt te zijn voor bepaalde activiteiten. Denk dan aan bijvoorbeeld de ruimte of het gewicht.

Het kopen van een tent doe je niet zomaar. Je wilt niet met een totaal verkeerde tent op vakantie gaan met als gevolg dat je vakantie verpest is. Zeker bij tenten geldt niet dat goedkoop duurkoop is. Het kan voorkomen dat een goedkope tent beter bij jou eisen en gebruik past dan een dure tent.

Er zijn verschillende soorten vakantie. Hieronder een klein overzicht met de meest gekozen vakanties en de tent eisen die hierbij horen.

Zoals de naam het al omschrijft draait bij dit soort vakanties alles om het gewicht. Denk hierbij vooral aan vakanties waarbij je alles in een rugzak mee neemt. Omdat dit best veel artikelen kunnen zijn wil je bij alles de lichtste variant. Ook het pakvolume telt mee. Je wilt natuurlijk dat alles in je rugzak past. Je neemt ook geen tent mee die de helft van je rugzak inneemt.

De ruimte in trekkerstenten is ook belangrijk. In de meeste gevallen is er per persoon ook een rugzak die droog moet liggen. Ook moet je er rekening mee houden dat met slecht weer je in je tent moet verblijven.

Tenten keuzehulp

Bij een fietsvakantie is het pakvolume belangrijker dan gewicht. Het gewicht word gedragen door de fiets. Hij zal hierdoor iets zwaarder trappen maar dit valt niet te vergelijken met bijvoorbeeld een rugzak vakantie.

De bagage moet passen in de fietstassen en deze mag niet te ver uitsteken. Zeker om de tenten tegen weer en wind te beschermen ben je afhankelijk van waterdichte zakken. Des te groter deze zak is des te zwaarder.

De meeste mensen die op fietsvakantie gaan kiezen voor grotere tenten dan nodig is. Twee personen kiezen voor een drie persoons tent met als reden dat er extra ruimte is voor de extra bagage die ze bij zich hebben.

fiets

De gemiddelde bergsporter kiest voor een lichtgewicht tent. Puur omdat deze mee naar de camping gaat in een rugzak. Ga je echter wat hoger de bergen in dan is stevigheid en materiaal de belangrijkste eis. Hoog in de bergen kan het weer zeer slecht zijn met sneeuw en harde wind. Er word in dit geval vaak gekozen voor een tent met een extra sterk frame en doek.

Het doek moet ook een hoge waterkolom hebben. Des te hoger je komt des te sterker is de UV straling. Deze straling maakt tentdoek stuk. Heb je erg dun doen dan zal deze zo vergaan.

bergsport

Comfort. Dat is de grootste eis van de mensen die op autovakantie gaan. Het gewicht en pakvolume tellen minder mee omdat alles in de auto gaat. Je kunt beter besparen op bijvoorbeeld minder kleding meenemen dan een kleinere tent. Ook is de sta hoogte belangrijk. Als je rechtop kunt staan in de tent word dit ervaren als comfortabel.

Ga je met een gezin op vakantie dan moet de tent ook voldoende ruimte hebben om ook met slecht weer iedereen in de tent te bergen. Deze ruimte moet voldoende zijn om een tafel en stoelen neer te zetten.

landrover

Bij de keuze voor de grote van je tent kijk je in de eerste plaats naar met hoeveel personen je in de tent wilt verblijven. Als je zonder bagage in de tent slaapt dan kun je voor de gelijke grote tent kiezen als het aantal personen. Slaap je wel met bagage dan heeft het een meerwaarde om voor een extra slaapplaats te kiezen omdat hier de bagage kan liggen.

Het is ook belangrijk om te weten op wat voor een slaapmat of luchtbed er word geslapen. Dit heeft namelijk ook invloed op de grote van de tent. Stel je voor dat je op een luchtbed slaapt van 140 cm breed, 210 cm lang en 20 cm dik. Je zou denken dat deze in een 2-persoonstent past, maar in de praktijk zal dit niet passen.

Het grond oppervlak kan even groot zijn maar omdat de mat zo dik is komt deze tegen het tentdoek aan omdat dit taps toeloopt naar boven. Hierdoor kun je lekkage krijgen.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met een van onze product experts of langskomen in de winkel voor een passend en persoonlijk advies.