• Klantenbeoordeling 9,1
 • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
 • 90 dagen retourgarantie
Optuigen Feeder en Winckle Picker Hengel

Optuigen Feeder en Winckle Picker Hengel

Bij het feeder vissen werp je met voerkorven, je werpt met het water mee. Op deze pagina geven wij je meer uitleg en zetten op een rijtje wat je nodig hebt.

Een Winckle Picker is eigenlijk een lichtere en kortere variant van de Feeder hengel. De Winckle Picker is dus de kleinste waarvan het werpgewicht maximaal 35 gram is. Dit is dus een hengel voor het kortere werk met een maximale werpafstand van 70 meter. De Feeder hengel heeft een werpgewicht vanaf 50 gram en kan tot wel 120 meter gebruikt worden. Bij het feeder vissen kan je vissen op kanalen, rivieren, meren en vijvers.

Bij het feeder vissen werp je met voerkorven, deze probeer je steeds op dezelfde plek te werpen. Zo creëer je je eigen visstek zodat je meer vissen lokt om zo je vangkans te vergroten. Bij de hengels zitten vaak meerdere toppen. Een stuggere top is juist heel geschikt om te gebruiken als het stevig waait en je wat verder moet gooien en bij snelstromend water. Een dunnere top gebruik je juist bij stilstaand water of bij water met weinig golfslag. Hoe dunner de top, des te meer hij doorbuigt en gevoeiliger hij is.

In tegenstelling tot de vaste stok en de werphengel vis je met het water mee. Je vist dus parallel aan de waterkant, dit betekent een ruimte van tenminste 5 meter maar zal vaak aanmerkelijk meer zijn. Ook de ruimte achter je moet je goed bekijken zodat je voldoende ruimte hebt als er een vis aanslaat. Vis altijd eerst de buitenkant van de voerplek af. Zo verstoor je het minste de azende vis.

Shop hier je feeder hengel>>

Optuigen Feeder en Winckle Picker Hengel
Optuigen Feeder en Winckle Picker Hengel

 

 • Hengelsteun
 • Voerkorf
 • Lokvoer/feedervoer
 • Aas: maden, pieren, wormen, casters en mais
 • Lijnclip
 • Landingsnet/leefnet
Optuigen Feeder en Winckle Picker Hengel

De hoekafhouder wordt gebruikt om de voerkorf aan te hangen. Schuif hiervoor de hoekafhouder met de korte kant op de lijn. Zo komt de lijn aan de lange kant uit de hoekafhouder. Plaats nu een stoppertje op de lijn en maak een lus waaraan je de onderlijn kunt vast maken. Hang nu een korfje aan de hoekafhouder en de lange kant zal door het gewicht van de voerkorf omhoog komen.

Voerkorven
Welk gewicht voerkorf je moet gebruiken hangt af van het soort hengel wat je gebruikt bij het feeder vissen, of er stroming is en op welke afstand je vist. De vorm van de voerkorf is ook bepalend hoe snel het voer uit de korf komt. Kies daarom ook een voerkorf die past bij het water waarin je vist. 

Een open korf bij snelstromend water loopt veel te snel leeg en een dichte korf in stilstaand water doet er eeuwen over om leeg lopen. Ook het gewicht van de voerkorf is van belang om ver te kunnen werpen, gebruik niet een voerkorf die zwaarder is dan het werpgewicht van de hengel. De speedkorf gebruik je om ver te werpen, de gaaskorf gebruik je in stilstaand water en de gesloten korf is voor dieper en stromend water.

Als je een goede afstand hebt gevonden bij het werpen met de voerkorf is het aan te raden om de lijn achter de lijnclip op de hengel net achter de molen te haken. Zo werp je iedere keer op precies dezelfde plek. De meest eenvoudige en in hoogte verstelbare hengelsteun is de steun die rechtstreeks in de grond geplaatst wordt. De juiste hoogte van deze steun is wanneer de top zich ongeveer 10 tot 25cm boven water bevindt.

Bij het feeder vissen worden doorgaans wartels gebruikt van 2,5cm. Met een wartel kan je de lijnen aan elkaar vastmaken. Doordat de wartel een draaimechanisme heeft zal de lijn niet gaan klinken.

Onderlijnen
De lengte van de onderlijn is afhankelijk van de gretigheid van de vis. Aan te raden is om met een onderlijn van 60cm te beginnen. Is de vis gulzig en slikt hij de haak diep in dan kies je voor een kortere onderlijn. Aast de vis juist voorzichtig dan is het beter om een onderlijn van 80 tot 100cm te gebruiken.

Shop hier je onderlijn>>

Optuigen Feeder en Winckle Picker Hengel

Bij het feeder vissen kan je lokvoer en/of aas gebruiken. Favoriet bij de witvis zijn maden, wormen, pieren, casters en mais. Samen met het speciale feedervoer vormt dit een geweldig lokvoer. Dit voer is afhankelijk van de grondstoffen licht of donker van kleur. Stem zoveel mogelijk de kleur van je voer af op de kleur van de bodem. Om het voer een extra boost te geven kan je een extra lokstof gebruiken.

Shop hier je lokvoer & aas>>

Optuigen Feeder en Winckle Picker Hengel
 • Zet de hengel in elkaar en zet de top die je wilt gebruiken op de hengel, bevestig de molen en doe de vislijn door alle ogen.
 • Doe nu de vislijn door de hoekafhouder, let er wel op dat de korte kant naar de hengel wijst.
 • Nu plaats je de loodstopper zodat je de hoekafhouder een vaste afstand tot de haak kunt geven en als laatste maak je de haak vast.
 • Bevestig nu de voerkorf aan de hoekafhouder, vul deze met het lokvoer en druk dit stevig aan.
 • Doe nu het gewenste aas aan de haak.
 • Draai nu de molen zover op dat je voelt waar de voerkorf ligt en leg de hengel op de steun.

Optuigen Feeder en Winckle Picker Hengel

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor advies op maat.