• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Maatwerk verandazeil

Maatwerk verandazeilen

In ons tentenatelier hebben wij een grote vraag naar reparaties, maar ook komen er veel vragen binnen voor maatwerk. Het personeel van het atelier is naast het uitvoeren van reparaties aan tenten ook gespecialiseerd in het maken van maatwerk. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een zonnedoek, hoezen die nagemaakt moeten worden of een verandazeil wat op maat gemaakt moet worden. Verandazeilen op maat zijn zeer gewild en deze worden door ons voornamelijk in het najaar gemaakt. In het voorjaar en de zomer ligt onze prioriteit bij het repareren van de tenten. Wanneer alle reparaties klaar zijn kunnen wij ons in het najaar focussen op het maken van het aangevraagde maatwerk.

Wanneer er interesse is om een verandazeil op maat te laten maken vragen wij je om ons een mail te sturen of om bij ons langs te komen in de winkel om een aantal gegevens door te nemen. Hierbij moet je denken aan hoe je het verandazeil wilt bevestigen en van welk materiaal het zeil gemaakt moet worden. Uiteraard willen wij dan ook weten welke maten het verandazeil moet hebben. Hiervoor hebben wij alleen de maten van het zeil nodig en niet de maten van het houtwerk waaraan het zeil bevestigd moet worden.

Maatwerk verandazeil

Je hebt keuze uit verschillende bevestigingsmanieren, namelijk zeilogen, tourniquets, pees en bootringen. Wat het meeste wordt gebruikt bij het bevestigen van een verandazeil zijn de tourniquets. Tourniquets bestaan uit twee delen; het oog wat in het doek wordt geslagen en een draaiknopje die op het houtwerk wordt geplaatst. Zo kan je gemakkelijk het verandazeil erop en eraf halen wanneer dat nodig is. Ook is het mogelijk om tourniquets aan de zijkanten van het verandazeil te maken, aan de bovenkant van het zeil komt dan een pees. Deze pees haal je door de rail die aan het houtwerk vastzit. Aan de onderkant van het verandazeil wordt vaak een tunnel gemaakt. Hierin hang je een wat zwaardere stang waardoor het verandazeil goed naar beneden blijft hangen, ook wanneer er een stevig windje staat. Bij het kiezen hoe het verandazeil bevestigd moet worde geven wij je graag advies.

Het materiaal wat gebruikt wordt voor een verandazeil op maat is voornamelijk PVC. Dit materiaal is ontzettend sterk en stevig en gaat ook lange tijd mee. PVC kan namelijk goed tegen de zon, maar ook tegen winterse temperaturen. Er zijn twee soorten PVC die wij gebruiken, het verschil is het aantal grams wat er in het PVC zit. Hiermee wordt de dikte van de stof bepaald. Het PVC wat het meeste gebruikt wordt is het dunnere PVC. Het verandazeil kan natuurlijk ook van een ander soort materiaal gemaakt worden, maar dan gaat het niet zo lang mee. En dat zou zonde zijn! Het PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren: antraciet/zwart, blauw, beige, bordeaux en grijs.

Wil je een verandazeil op maat laten maken?
Plan een afspraak met onze tentenmaker>>

Maatwerk verandazeil

Wil je meer licht binnenkrijgen of kijk je juist graag van je af? Dan is het mogelijk om een raam in het verandazeil te laten maken. De grootte van het raam kun je zelf bepalen. Het materiaal wat wij hiervoor gebruiken is raamfolie; een stevig en helder materiaal. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor de ramen in een voortent.

De prijzen van een op maat gemaakt verandazeil kunnen verschillen. Het is lastig om hier een prijs op te geven. Bepalend voor de kosten zijn de gebruikte materialen en de grootte van het zeil. Het op maat maken van een verandazeil begint bij circa €250,-. Wil je een prijsindicatie van het verandazeil wat je op maat wil laten maken? Kom dan langs in onze winkel of neem contact op met onze klantenservice.