• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Om het mobiele toilet te gebruiken en te onderhouden heb je een aantal toilet vloeistoffen nodig. Lees meer

Lees meer

Toilet vloeistoffen

Vloeistoffen voor het chemische toilet

Om het mobiele toilet te gebruiken en te onderhouden heb je een aantal toilet vloeistoffen nodig. Vandaar de naam chemisch toilet, omdat er gebruik wordt gemaakt van chemische vloeistoffen. De meeste mensen zullen de roze en blauwe vloeistoffen wel kennen. Deze zijn voor de afvalwatertank en het spoelreservoir. Maar er zijn naast deze chemische vloeistoffen ook milieuvriendelijke (groene) vloeistoffen zoals bijvoorbeeld de Solbio 4-in-1 toiletreiniger om de afvalstoffen op een biologische manier te laten afbreken. Naast de vloeistoffen die nodig zijn bij het gebruik, hebben wij in ons assortiment ook verschillende schoonmaak vloeistoffen zodat je het toilet schoon en fris houdt.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Een camping toilet maakt dus gebruik van toilet vloeistoffen. Maar waar dienen zij eigenlijk voor? Een scheutje roze vloeistof wordt bij het schone spoelwater gevoegd om het water fris te houden. Daarnaast laat deze vloeistof een beschermende laag achter om aanslag in het toilet te voorkomen. Ook heeft het een smerende werking, wat de werking van het toilet verbeterd. De blauwe vloeistof komt in de afvalwatertank. Deze zorgt dat de afvalstoffen die in deze tank komen sneller worden afgebroken. Daarnaast voorkomt het onaangename geuren. Beide toilet vloeistoffen zijn belangrijk voor een goed gebruik van het camping toilet en voor het verlengen van de levensduur.

In ons assortiment hebben wij diverse merken die toilet vloeistoffen aanbieden. Zo hebben wij toiletvloeistoffen van de merken Thetford, Frizz, Solbio en 123. Naast het belang van de juiste vloeistoffen in de spoel- en afvaltank is het ook erg belangrijk om het juiste toiletpapier te gebruiken. Het reguliere toiletpapier wat je in de supermarkt koopt breekt namelijk erg langzaam af waardoor klonten ontstaan die het legen van de afvalwatertank vermoeilijken, maar ook voor verstoppingen kunnen zorgen. Speciaal hiervoor hebben wij in ons assortiment het Thetford Aquasoft toiletpapier. Het wc-papier van Thetford is namelijk erg makkelijk en snel oplosbaar wat opstoppingen voorkomt.