• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

FAQ: Reistas

Meest gestelde vragen over reistassen

Wat is het voordeel van een heupband bij een rugzak?

De kleine heupbanden die bevestigd zijn aan de dagrugzakken zorgen ervoor dat de tas stabiel op de rug blijft zitten. Ze voorkomen dat de tas heen en weer schuift bij het wandelen en fietsen. Hoe groter de heupband wordt, hoe meer je je schouders ontlast van het gewicht doordat je dit met de heupband op de heupen gaat dragen.

Kan ik beter voor een rugzak met of zonder airzone gaan?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het voordeel van een airzone is dat deze meer ventilatie biedt tijdens het wandelen. Het nadeel is dat het gewicht verder van je rug af komt te staan en de lucht sneller koud aanvoelt wanneer je stil staat in de wind. Een grote backpack zal daarom nooit over een airzone beschikken.

Waarvoor staat er op mijn dagrugzak een H2O logo?

Deze opening is voor het gebruik van een drinksysteem. Aan de binnenzijde van de tas zit een los vak tegen het rugpand aan waar deze in kan. De drinkslang van de waterzak kan via deze opening naar buiten. Let er wel op dat je niet alle volumes drinksystemen in alle rugzakken kan gebruiken. Voor dagrugzakken geldt meestal tot 2 liter en bij de backpacks kun je drinksystemen tot meestal 3 liter gebruiken.

Waarvoor zijn die lusjes aan de buitenkant van de rugzak?

De lusjes aan de buitenkant van de tas horen bij de ‘Tip Grippers’ aan de onderzijde van de tas. Daarmee is het mogelijk wandelstokken te bevestigen aan de tas. Het uiteinde van de stokken kan in deze ‘Tip Grippers’ worden gestoken en met de lusjes kun je de stokken aan de bovenkant van de tas vast maken.

Over het algemeen zijn de technische rugzakken die over dit systeem beschikken ook smaller dan een standaard rugzak. Zo heb je meer bewegingsvrijheid voor je armen tijdens het wandelen met wandelstokken.

Wat kan ik beter kiezen, een rugzak met rits of met een aantrekkoord?

Dit is heel persoonlijk. Wanneer je snel en makkelijk toegang tot je spullen wilt is een rugzak met ritsen prettig om mee te nemen. Een rugzak met een aantrekkoord is handig wanneer je het volume in de rugzak zo effectief mogelijk wilt benutten. Je kunt bijvoorbeeld een vest zeer gemakkelijk in de rugzak stouwen zonder dat deze tussen de rits komt bij het dichtritsen. Daarnaast is het minder diefstal gevoelig. Men kan namelijk minder makkelijk ongezien spullen uit de tas halen want het vergt een extra handeling. De klep van de tas moet eerst met een of twee gespen (buckles) losgemaakt worden, alvorens iets uit de tas te halen.

Past mijn laptop in een dagrugzak?

In een aantal dagrugzakken van +/- 20 liter en meer passen tablets en laptops. Houdt hierbij rekening dat dit geldt voor laptops tot 14 a 15,6 inch. Wil je een 17" inch laptop kwijt, dan is het raadzaam een grote rugzak aan te schaffen met verstevigd rugpand.

Gaan de ritsen van een dagrugzak snel kapot?

Dagrugzakken met ritsen zijn behoorlijk duurzaam en hebben een goede levensduur. De meeste ritsen zijn van kunststof en gaan makkelijk dicht. Daarbij is het van belang om zorgvuldig met de ritsen om te gaan. Wanneer de rugzak onder grote spanning dicht gaat zal de rits eerder stuk gaan.

Vallen dagrugzakken onder handbagage?

De meeste dagrugzakken mag je meenemen als handbagage. Mocht je twijfelen, raadpleeg dan de website van de betreffende vliegtuigmaatschappij voor de toegestane afmetingen.

Zijn de rugzakken onder de 20 liter voorzien van een rugframe en heupbanden?

De meeste rugzakken onder de 20 liter hebben geen rugframe en heupband. Ze zijn hierdoor lichter in gewicht. Er wordt in deze grootte bewust gekozen om de tas zo licht mogelijk te houden.

Zijn de rugzakken tot 20 liter waterdicht?

De meeste rugzakken bevatten een waterafstotende coating. Een groot aantal rugzakken zijn voorzien van een waterdichte regenhoes die zich aan de onderkant van de tas bevindt. Mocht de tas deze regenhoes niet hebben, dan kun je deze apart aanschaffen.

Passen laptops in een rugzak tot maximaal 20 liter?

14” inch laptops passen meestal wel in de kleinere rugzakken met een inhoud minder dan 20 liter. Let er hierbij op dat een rugzak met een frame bol loopt en hierdoor de laptop moeizamer in de tas past. De sleeve voor de waterzak is overigens niet geschikt om je laptop in te doen, deze is vaak te klein. Een tablet past hier trouwens wel vaak in. 15,6” en 17,3” inch laptops passen vaak net in grotere rugzakken. Let op dat de rugzakken die geschikt zijn voor wandelen en fietsen géén beschermende padding hebben die je laptop tegen vallen en stoten beschermen.

Zijn de lichtgewicht rugzakken kwetsbaar omdat ze zo licht zijn?

Een groot aantal rugzakken die de focus hebben gelegd op lichtgewicht, zijn gemaakt van een duurzaam en sterk materiaal en bevat bovendien ripstop. Wanneer door een scherp voorwerp de stof inscheurt voorkomt de ripstop dat het verder zal scheuren en kun je dit goed zelf repareren. Voor wandel- en fietstochten zijn deze tassen ideaal.

Zijn de rugzakken vanaf 20 liter met rug frame van zichzelf al zwaar?

Rugzakken vanaf 20 liter wegen logischerwijs meer dan een rugzak voorzien van simpele schouderbanden. In deze categorie wegen ze over het algemeen maximaal 1300 gram van zichzelf. Hoe robuuster het materiaal en de padding, hoe langer je er mee kunt lopen. Je kunt beter een iets zwaardere tas hebben die goed draagt dan een lichtere tas die vervelend zit.

Kan ik met een rugzak vanaf 20 liter een huttentocht lopen?

Het is mogelijk om met een kleine 20 - 25 liter rugzak een huttentocht te lopen. Echter is dit wel krap bij een tocht die hoogstwaarschijnlijk een of twee dagen in beslag zal nemen. Het advies is om een 30 liter of grotere rugzak mee te nemen wanner je meerdere dagen op pad gaat. Eten, drinken, droge kleding, lakenzak of slaapzak en een EHBO-kitje zijn essentieel. Niet alle hutten mogen met wandelschoenen worden betreden, dus denk aan je sloffen.

Is het mogelijk om een 20 liter rugzak of groter, dagelijks als schooltas te gebruiken?

Deze lichtgewicht rugzakken zijn gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal. De materialen zijn bij voorkeur gekozen om de gebruiker veel comfort te bieden. Deze rugzakken zijn ideaal voor op de fiets naar werk, school of sport. Zware boeken en ordners met scherpe hoeken raden we af om in deze tassen te vervoeren. Daarvoor hebben we namelijk beter geschikte rugtassen in ons assortiment.

Ik ervaar tijdens mijn wandeling veel druk op mijn schouders, hoe kan ik dit verhelpen?

Wanneer je dit ervaart kun je bij jezelf te rade gaan hoe de rugzak is afgesteld. Vaak ligt het probleem bij de heupbanden, als deze er zijn althans. Een vuistregel is: draag 70 - 80 % van het gewicht van de rugzak op de heupbanden en 20 - 30 % op de schouderbanden. Wanneer je de schouderbanden te veel aantrekt komt de tas omhoog en rust deze minder op de heupen, waardoor je meer druk ervaart bovenop de schouderpartij. Het kan ook zijn dat de rugzak niet geschikt voor de drager is vanwege zijn of haar lichaamslengte. Wanneer het je niet lukt om de rugzak goed afgesteld te krijgen, nodigen we je graag uit in onze winkel.

Welke rugzakken zijn geschikt voor mountainbiken, wielrennen, of recreatief fietsen?

Kleine rugzakken tot 20 liter zijn prima geschikt om mee te fietsen. Wanneer je eten, drinken en eventueel een compact fietsregenjasje meeneemt tijdens het mountainbiken of wielrennen heb je waarschijnlijk al voldoende aan een kleine 8 á 10 liter. Vaak hebben deze kleine rugzakken geen frame om gewicht op de rug te besparen. Wanneer je je inspant is het prettig om een goede ventilatie te hebben. Veel van deze kleine fietsrugzakken zijn dus ook voorzien van een niet al te dikke polstering om de warmte snel kwijt te kunnen.

Past er een water drinksysteem zak in mijn fietsrugzak?

We hebben diverse water drinksysteem zakken in ons assortiment. Onze fietsrugzakken zijn uitgerust met een sleeve waar dit systeem eenvoudig in te plaatsen is. De drinkslang kan op de schouderband middels een elastische lus worden bevestigd, zodat je tijdens je fietstocht snel vocht kunt toedienen.

Blijven mijn spullen in mijn fietsrugzak droog tijdens de rit?

Alle technische fietsrugzakken zijn gecoat zodat water van de tassen parelt tijdens een regenbui. Veel rugtassen hebben ter bescherming een extra flap over de rits, zo krijgt inregenen minder kans. Na verloop van tijd kan de coating minder worden, je kan dit weer eenvoudig zelf aanbrengen met Nikwax TX Direct Spray On.

Zijn de rugzakken na een modderige fietstocht door het bos eenvoudig te reinigen?

Rugzakken besmeurd met modder zijn met Tech Wash van Nikwax eenvoudig, op de volgende manier te reinigen: Haal eerst de opgedroogde modder van de tas. Gebruik vervolgens lauw water met een beetje Tech Wash en een spons om de tas te reinigen. Besteed extra aandacht op de te reinigen plekken waar transpiratie is opgedroogd en gebruik een oude tandenborstel voor het reinigen van de ritsen. Spoel de tas daarna af en hang deze te drogen. Gebruik geen wasmachine of droger om de tas te reinigen.

Wat zijn de voordelen van een backpack rugzak?

Een backpack is niet alleen geschikt voor het stereotype beeld van backpacken waarbij je te voet lange aftanden aflegt, maar biedt meer voordelen waardoor deze ook geschikt is voor een vliegreis, een reis van hostel naar hostel, of een reis met de trein of bus. 
 

  • Een backpack geeft je de vrijheid om je makkelijk te verplaatsen op onverharde wegen, drukke steden, gebieden met sneeuw, het bos en strand of een druk station 
  • Een backpack is tijdens het reizen makkelijker op te bergen in een trein, bus of hostel 
  • Een backpack geeft meer bewegingsvrijheid. Je hebt altijd twee handen vrij en kunt makkelijker een trap op en af lopen. 
     
Hoe groot moet mijn backpack rugzak zijn?

Het benodigde volume van een backpack is afhankelijk van het type reis, de duur van je reis, de bestemming en je eigen postuur. Deze zijn bepalend voor welke spullen je mee dient te nemen en dus het volume van je tas. Zo vraagt een koude bestemming om warme en dikkere kleding en een warme bestemming om dunne kleding met minder volume.

In alle gevallen is het belangrijk dat de backpack aansluitend en comfortabel op de rug zit. Het is dus aan te raden verschillende tassen met gewicht erin te passen. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende mogelijkheden en rugsystemen.

Hoe stel ik mijn backpack goed af?

Je begint met het afstellen van een backpack door de schouderbanden en gespen losser te trekken voordat je de tas op je rug doet. Vervolgens dient de gewenste hoogte van de heupbanden op de heupen bepaald te worden. Dit doe je door de tas op de rug te doen, voorover te buigen en vanuit die positie de heupbanden vast te maken en goed aan te trekken. Het is belangrijk dat de tas rust op het heupbot en niet in de taille.

Wanneer de heupbanden vast zitten, kun je rechtop gaan staan en kunnen de schouderbanden aangetrokken worden. Doe dit zonder het gewicht van de tas van de heupen af te halen. Vanuit een staande positie kan gekeken worden naar de benodigde lengte van het rugpand. De schouderbanden dienen aan te sluiten op de schouder. Wanneer dit niet het geval is en er ruimte zit tussen de band en de schouder, dient het rugpand korter gemaakt te worden. Wanneer je bij het aantrekken van de schouderbanden ervaart dat het gewicht te snel van de heupen verdwijnt en de tas naar boven neigt te schuiven, dan dient het rugpand langer gemaakt te worden.

Na het afstellen van de heupbanden, het rugpand en de schouderbanden kan met de stabilisatiebanden (die op de schouders zitten) de tas naar voren of achteren gekanteld worden om het gewicht van de schouders te halen. Tot slot kan het borstbandje vastgezet worden om te voorkomen dat de schouderbanden de oksels afknellen.

Hoe verdeel ik het beste  het gewicht in mijn backpack rugzak?

Bij het inpakken van de backpack is het belangrijk dat de zware spullen het dichtst bij je rug zitten om ervoor te zorgen dat je dit gewicht op je heupen draagt. Onderin de tas kun je het best lichte spullen stoppen. Hierbij is het aan te raden de spullen met een groter volume, denk aan een slaapzak, onderin de tas te plaatsen. In het midden tegen de rug mag de zwaarste bagage, met aan de voorkant van de tas de middelzware bagage. De relatief lichtere spullen kunnen tot slot bovenin de tas geplaatst worden.

Zijn backpack rugzakken waterdicht?

Backpacks hebben een waterdichte coating, die de eerste regen zal tegenhouden. Blijft het lang doorregenen, gebruik dan de raincover. Bijna alle grote backpacks zijn voorzien van deze regenbestendige hoes onderin de backpack. Mocht deze niet bij je backpack zitten, dan is de raincover apart verkrijgbaar. Hiermee kun je vrijwel altijd je spullen drooghouden. Ook zijn er een aantal waterdichte rugzakken verkrijgbaar, mocht je dit echt nodig hebben.

Kan ik een duffeltas gebruiken als backpack?

Een duffel is niets anders dan een grote weekendtas die voorzien is van één groot vak. Veel duffels kun je tijdelijk op je rug dragen door gebruik te maken van de draagbanden. Echter draagt dit minder comfortabel dan een backpack, dus hou hier rekening mee.

Zijn duffeltassen goed regenbestendig?

Een groot aantal duffels zijn goed regenbestendig, omdat deze gemaakt zijn uit een zeer robuust materiaal. Hierdoor zijn ze niet alleen slijtvast maar ook zeer goed regenbestendig.

Kan ik een duffeltas gebruiken als handbagage?

Hierbij gelden dezelfde regels qua afmetingen die voor koffers gelden. De meest voorkomende afmetingen zijn 55 x 40 x 25 cm en maximaal 10 kg. Uiteraard verschillen de vliegtuigmaatschappijen hierin, dus controleer de actuele afmetingen per vliegtuigmaatschappij. Kleine duffels tot ongeveer 40 liter kunnen meestal wel worden gebruikt als handbagage.

Welke afmeting mag ik nog als handbagage meenemen?

De afmetingen van de verschillende vliegtuigmaatschappijen lopen uiteen van 55/56 x 35/40 x 20/25 cm. Het maximale gewicht van de koffers loopt uiteen van maximaal 5 kg tot geen maximaal gewicht. Controleer dit goed voor je de handbagage inpakt. Het gaat om het totaalgewicht, dus inclusief koffer of tas.

Wat is het verschil tussen de fietstassen?

De traditionele fietstassen die aan beide zijden over de bagagedrager heen hangen zijn makkelijk in gebruik en hier kun je veel in kwijt. Het nadeel is dat je deze niet eenvoudig los kunt maken en mee kunt nemen voor bijvoorbeeld boodschappen. Wil je dit laatste wel, dan zijn fietstassen met haken erg gebruiksvriendelijk. Fietstassen met haken klemmen eenvoudig vast op de stangen van de bagagedrager. Deze haal je met één hand net zo eenvoudig weer los om de boodschappen in te doen. Aan deze fietstassen zit ook een stevig hengsel.

Zijn de fietstassen stevig genoeg om mijn boodschappen in te vervoeren?

Onze fietstassen zijn gemaakt van een zeer sterk en waterdicht materiaal. Bij Ortlieb zijn de naden extra sterk, omdat deze onder een hoge elektromagnetische frequentie gelast zijn in plaats van gelijmd. Hierdoor zijn ze extra duurzaam.

Zit er een schouderband aan de fietstassen?

De meeste fietstassen zijn uitgerust met een sterke schouderband die eenvoudig vast te koppelen is wanneer je deze wil gebruiken. Uitermate handig wanneer je toch nog even de stad in gaat en je handen vrij wil houden.

Wat zijn voordelen van een heuptas ten opzichte van een rugzak?

Wanneer je met relatief weinig spullen op pad wilt is een heuptas een fijne uitkomst. Deze is licht in gewicht en je kunt gemakkelijk een waterflesje, paar sneetjes brood, proteïnereep en geld erin kwijt. Daarnaast is de rug vrij voor ventilatie waardoor je minder zult transpireren en je de schouderpartij niet belast. Het enige nadeel treedt op wanneer je meer mee wilt nemen is de ruimte tamelijk beperkt. In dat geval kun je beter kiezen voor een rugzak.

Is een heuptas veiliger dan een rugzak?

Een heuptas kun je eenvoudig om je middel draaien. Wanneer je deze in je eigen zicht houdt, loop je minder snel het risico om bestolen te worden. Een heuptas is kleiner en valt minder op dan een rugzak. Een rugzak hangt op de rug uit het eigen gezichtsveld en je voelt deze dus alleen.

Is het mogelijk om een bidon of drinkfles in de heuptas te doen?

De meeste heuptassen in ons assortiment zijn voorzien van een speciaal vak bedoelt voor een drinkfles. Echter zijn deze in veel gevallen redelijk klein zodat er een fles in past van maximaal 0.5 - 0.75 liter.

Welke heuptassen zijn het veiligst tijdens mijn reis?

PacSafe heuptassen zijn uitgerust met een speciale tussenwand voorzien van een geïntegreerd flexibel metalen frame. Dit frame is onzichtbaar weggewerkt, dus deze vallen niet op. Daarnaast klikken de ritssluitingen met een speciale handeling vast, waarbij je 2 handen nodig hebt om te kunnen openen en sluiten.

Waarom zou ik een toilettas kopen in plaats van een plastic zak waar alles in past?

Ten eerste omdat alles overzichtelijk is ingeruimd, net zoals je thuis alles op een logische plek kunt vinden. En ten tweede: natte spullen blijven vochtig omdat een plastic zak niet ventileert in tegenstelling tot de toilettas. Het gaat na verloop van tijd verspochten en na een week stinkt de plastic zak behoorlijk.

Zijn de toilettassen water- en vuilafstotend?

De meeste toilettassen in ons assortiment zijn water- en vuilafstotend. Dit is erg handig wanneer een flesje of tube tandpasta kapotgaat. Zo kun je vrij eenvoudig met een vochtige doek de smurrie verwijderen.

Ik kom altijd ruimte te kort, zelfs in de grootste toilettas, wat kan ik doen?

Grote shampoo-, douchegel-, haarlak-, of deoflessen nemen vaak de meeste ruimte in beslag. Giet waar mogelijk een deel van de inhoud in kleine voorraadflesjes en neem deze mee. Is dit niet mogelijk dan koop je bij de drogist vaak hetzelfde product in een kleinere vakantie variant.

Wat is handiger een hangtoilettas of een toilettas die je neerlegt?

Over het algemeen zijn toilettassen die je kunt ophangen iets overzichtelijker, omdat je deze bij gebruik uitvouwt. Ook wordt de onderkant lang zo vochtig niet doordat de vorige campinggast iets te enthousiast met het water heeft gespetterd.

Wat is het maximale gewicht dat je kind mag wegen voor de kinderdrager?

De meeste kinderdragers kunnen een kind dragen met een maximaal gewicht van 22kg. Houd hierbij rekening met het advies om niet meer dan een kwart van je eigen lichaamsgewicht te dragen. Getrainde soldaten dragen tot ongeveer een derde van hun eigen gewicht.

Waar moet ik op letten tijdens een wandeling met een kinderdrager?

Drink voldoende en neem regelmatig pauze tijdens de wandelingen met je kind. Het afstellen van de kinderdrager is enorm belangrijk. Controleer goed en regelmatig dat je kind comfortabel zit en geen tintelingen krijgt in de beentjes. Klik aan de onderkant, voordat je de kinderdrager af zet, altijd eerst de standaard uit. En zorg daarnaast dat je met twee volwassenen de kinderdrager op en af zet.

Is het mogelijk om extra spullen mee te nemen in de kinderdrager?

In de kinderdragers is het mogelijk om extra spullen mee te nemen. Het zijn geen enorme vakken zodat je de tas niet overlaadt waardoor je minder comfortabel loopt.

Kan ik de zitting gemakkelijk uitwassen van een kinderdrager?

De zitting en andere zachte stoffen zijn met de hand te reinigen. Helaas is het niet mogelijk om het zitje in de wasmachine te wassen.

Welke accessoires zijn beschikbaar voor een kinderdrager?

Om je kind zoveel mogelijk uit de zon te houden kun je hiervoor speciale zonneschermen aanschaffen die je makkelijk kunt bevestigen bovenop de kinderdrager. In sommige modellen zit er al een dergelijk product bij de aanschaf. Mocht het kind met de beentjes wat meer ontspannen willen zitten, gebruik dan hiervoor de zogeheten foot loops. Deze voorkomen dat de dijbenen niet bekneld raken en gaan slapen of tintelen.

Wat is het nut van een flightbag om een stevige tas?

Wanneer je reist met het vliegtuig is het prettig om een stevige flightbag aan te schaffen. De tas wordt hierdoor namelijk beschermt wanneer deze op de bagageband schuift. Hierbij voorkom je dat deze vies wordt of beschadigd raakt doordat de banden ergens achter blijven haken.

Kan ik een backpack beter laten sealen of een flightbag aanschaffen?

De kosten voor eenmalig sealen lopen al gauw op naar de €15,- voor koffers. Voor backpacks op de seal & go kom je qua prijs nog hoger uit. De aanschaf van een flightbag heb je er dus na je vakantie al uitgehaald.

Kan ik een slot vastmaken aan een flightbag?

Flightbags die voorzien zijn van ritsen of stalen ringen kun je eenvoudig voorzien van een TSA slot. Deze sloten zijn eenvoudig los te maken zonder deze te forceren, mocht je de tas bij de douane moeten openen.

Welke formaten flightbags zijn er verkrijgbaar?

Wanneer je de backpack in een flightbag wilt vervoeren hebben we een ruime keuze in verschillende merken en groottes. Hierbij is het van belang dat je de literinhoud van de te vervoeren tas weet. Bij backpacks staat het volume vaak op de tas zelf. De formaten van de flightbags zijn 60, 85, 90 en 110 liter. Zie hier onze collectie flightbags

Wat is het verschil tussen de verschillende reis opbergzakjes?

Voor kleding in een vliegtuigkoffer kun je het beste de transparante vacuümzakken gebruiken. Door deze zakken op te rollen verdwijnt alle lucht eruit en hierdoor wordt het volume aanzienlijk kleiner, waardoor er meer in de koffer past. Daarnaast kun je eenvoudig zien wat er allemaal in de zak zit.
Wil je je kleding en elektronica tijdens activiteiten goed drooghouden in je backpack, kies dan voor een waterdichte (compressie)zak. Deze wegen minder en zijn praktischer bij regelmatig gebruik.

Ik wil mijn smartphone in de regen voor wandel- of fiets navigatie gebruiken, hoe blijft deze droog?

Er bestaan voor tablets en smartphones doorzichtige waterdichte hoesjes die touchscreen gevoelig zijn waardoor je je smartphone kunt blijven gebruiken tijdens wandel of fietsnavigatie, zonder dat deze waterschade oploopt.

Hoe kan ik mijn donzen mummy slaapzak zo compact mogelijk meenemen?

Naast het standaard compressiezakje dat vaak bij de mummy slaapzak zit, bestaan er ook lichtgewicht waterdichte compressie zakken die goed gebruikt kunnen worden om een slaapzak in te vervoeren. Het volume neemt door deze compressiezakken drastisch af, omdat alle lucht rondom het dons uit de slaapzak verdwijnt. Hierbij kun je de extra compressiebanden ook nog eens flink aantrekken.

Tip: Gebruik deze compressiezakken alleen tijdens vervoer en bewaar de slaapzak voor en na gebruik in de ventilerende opbergzak.

Welke slotjes kan ik het beste aan mijn koffer, backpack of tas hangen?

Gebruik als diefstal preventie uitsluitend sloten die TSA goedgekeurd zijn. Een douanier kan eenvoudig met een loper het TSA slot openen en sluiten, zonder deze te forceren.

Hoe voorkom ik dat de inhoud van mijn tas wordt leeggehaald door middel van een mes?

Wanneer je een product van PacSafe aanschaft zijn deze tassen voorzien van een geïntegreerd flexibel metalen frame dat zich tussen de binnen- en buitenkant van de tas bevindt. Hierdoor is het voor de dief behoorlijk lastig om er snel iets uit te halen.

Hoe kan ik mijn backpack extra beveiligen naast een slotje?

Mocht je je backpack extra willen beveiligen dan is dit middels een los verkrijgbaar metalen frame te realiseren. Deze bevestig je eenvoudig om de tas net zoals een raincover bevestigd wordt.

Hoe kan ik mijn paspoort en papieren zo veilig mogelijk opbergen?

Het advies is om deze items zo dicht mogelijk bij je te dragen. Denk hierbij aan een heuptas of een zogeheten coversafe. Hierbij draag je waardevolle documenten onder je bovenkleding zodat het niet zichtbaar is. Ook bestaat er een cashsafe riem waarin je brief- en muntgeld uit het zicht kunt bewaren.