• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over rugzakken tot 20 liter

Rugzakken tot 20 liter

Zijn de rugzakken onder de 20 liter voorzien van een rugframe en heupbanden? 

De meeste rugzakken onder de 20 liter hebben geen rugframe en heupband. Ze zijn hierdoor lichter in gewicht. Er wordt in deze grootte bewust gekozen om de tas zo licht mogelijk te houden. 

Zijn de rugzakken tot 20 liter waterdicht? 

De meeste rugzakken bevatten een waterafstotende coating. Een groot aantal rugzakken zijn voorzien van een waterdichte regenhoes die zich aan de onderkant van de tas bevindt. Mocht de tas deze regenhoes niet hebben, dan kun je deze apart aanschaffen. 

Passen laptops in een rugzak tot maximaal 20 liter? 

14” inch laptops passen meestal wel in de kleinere rugzakken met een inhoud minder dan 20 liter. Let er hierbij op dat een rugzak met een frame bol loopt en hierdoor de laptop moeizamer in de tas past. De sleeve voor de waterzak is overigens niet geschikt om je laptop in te doen, deze is vaak te klein. Een tablet past hier trouwens wel vaak in. 15,6” en 17,3” inch laptops passen vaak net in grotere rugzakken. Let op dat de rugzakken die geschikt zijn voor wandelen en fietsen géén beschermende padding hebben die je laptop tegen vallen en stoten beschermen. 

Zijn de lichtgewicht rugzakken kwetsbaar omdat ze zo licht zijn? 

Een groot aantal rugzakken die de focus hebben gelegd op lichtgewicht, zijn gemaakt van een duurzaam en sterk materiaal en bevat bovendien ripstop. Wanneer door een scherp voorwerp de stof inscheurt voorkomt de ripstop dat het verder zal scheuren en kun je dit goed zelf repareren. Voor wandel- en fietstochten zijn deze tassen ideaal.