• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De aircooler, of luchtkoeler, is een goed alternatief voor een ventilator of airconditioning. Lees meer

Aircoolers

Houd je hoofd koel met een aircooler

De aircooler, of luchtkoeler, is een goed alternatief voor een ventilator of airconditioning. Het is een soort ventilator waarbij de lucht met behulp van koud water of een koelelement in de ruimte wordt geblazen. De warme luchtstroom in een kamer wordt zo omgezet in een koele luchtstroom. Daarmee wordt de temperatuur in de kamer met een paar graden verlaagd. Met een luchtkoeler wordt de lucht niet droog en dus verminderd het de klamheid en luchtvochtigheid in de ruimte niet. Het voordeel hiervan is wel dat je bij een luchtkoeler veel minder snel last hebt van droge ogen of een droge keel.

Lees meer
Lijst
Foto's
Tristar Luchtkoeler
Op voorraad
99.99
69.00

Een aircooler werkt met koud water of een koelelement. De ventilator in de luchtkoeler haalt warme lucht uit een leefruimte en voert deze langs een vochtverdeler, dit is een soort spons. Door de vochtverdeler verdampt de warme lucht en blijft er gekoelde lucht over. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens de kamer weer in geblazen. Door de verdamping van het water in het apparaat, stijgt de luchtvochtigheid in de ruimte. Zo werkt de luchtkoeler ook als een luchtbevochtiger. De aircooler heeft geen afvoerslang en dus heb je ook geen gedoe met het afdichten van een raam of deur. Een luchtkoeler is erg gemakkelijk in gebruik.

Elk voordeel heeft zijn nadeel en dat geldt ook voor de aircooler. Het voordeel van airco’s is dat ze de klamheid uit de lucht halen en daarmee de luchtvochtigheid naar beneden brengen. Luchtkoelers doen dit helaas niet. Aircoolers zorgen in plaats daarvan voor een verfrissende luchtstroom en zullen de kamertemperatuur minimaal naar beneden brengen.  

Daarnaast is er de financiële overweging. Een luchtkoeler is veel energiezuiniger dan een airconditioner en dat voorkomt een hoge energierekening aan het einde van de maand. Dit maakt de luchtkoeler ook geschikter voor in een caravan of camper. Het is persoonlijk welke voor- en nadelen zwaarder wegen.