• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Stel je vraag

Geschiedenis van Hendriks

Hoe het allemaal begon in 1965

Van zelf gemaakte voortent tot....
Het begon allemaal in 1965. Meneer Hendriks sr. en zijn vrouw kochten een caravan. Na een tijdje begonnen ze de leefruimte in de caravan toch wel wat krap te vinden. En omdat een voortent in die tijd niet zo voor de hand lag als vandaag de dag, besloten meneer en mevrouw Hendriks zelf een voortent te maken. Samen kochten ze een rol Ten Cate doek en een tweedehands naaimachine. Mevrouw Hendriks ging achter de naaimachine zitten en zo werd de eerste Hendriks tent geboren.

 

Tentenatelier Hendriks
Wat bleek, in de regio was een grote behoefte aan op maat gemaakte tenten en voortenten. Er werden dus nog meer stukken stof gekocht en voor mevrouw Hendriks kwamen er vele dagen achter de naaimachine. Terwijl meneer Hendriks sr. in het leger zat maakte mevrouw Hendriks de tenten. Naast het maken van nieuwe tenten specialiseerde de familie Hendriks zich ook in het repareren van de tenten. Zo ontstond het eerste tenten atelier aan de Bilderdijkstraat in Harderwijk. Na één jaar verhuisde de familie Hendriks naar de Harderwijkerweg in Ermelo, waar het bedrijf momenteel nog steeds zit. Het bedrijf groeide stevig door en mevrouw Hendriks naaide tent na tent.

Meer dan alleen tenten
In 1985 kwam zoon Jean-Paul Hendriks in het bedrijf en werd niet alleen de vraag naar tenten en reparaties groter. Men wilde ook graag de tent 'vullen', dus een mooi vloerkleed, stoeltjes om op te zitten. Ook onderdelen zoals tentstokken kwamen in het assortiment. En zo geschiedde. Eind jaren '90 kwam ook zwager Ane Wijngaarden in het bedrijf en samen met Jean-Paul Hendriks werd het bedrijf steeds groter. Hendriks was niet meer alleen een tenten atelier, maar een echte kampeerspecialist!

Ruim 55 jaar Kampeerwereld
Het is al ruim 55 jaar geleden dat de eerste tent door mevrouw Hendriks gemaakt werd en zijn we veel meer dan een tenten atelier. Ondertussen zijn we de grootste kampeerwinkel van de Veluwe! Maar het tenten atelier bestaat nog steeds..., hier is alles mee begonnen.

 

Oude logo met hondje?
Waarom staat er een hondje op het logo?....'Hier zit een mooi verhaal achter. Meneer Hendriks sr. noemde zijn vrouw altijd "Beertje" en zo ontstond het idee om een beertje toe te voegen aan het logo. Maar bij de drukkerij bleek dat het beertje moest worden uitgesneden, wat een kostbare bedoening zou worden. Gelukkig was er wel een hondje, en zo geschiedde. Het beertje werd een hondje!'