• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Op je expeditie, rondreis of vakantie wil je natuurlijk heerlijk slapen. Lees meer

Hendriks favoriete slaapzakken

De favoriete slaapzakken van Kampeerwereld Hendriks

Op je expeditie, rondreis of vakantie wil je natuurlijk heerlijk slapen. Je wilt namelijk goed tot rust komen van je expeditie, rondreis of hele jaar werken. Daar heb je een goede slaapzak voor nodig die past bij jouw gebruik. Uit onze grote collectie hebben wij een lijst gemaakt met onze Hendriks favoriete slaapzakken. Zowel de mummy modellen als de deken modellen zijn in de lijst te vinden. Maar waarom nu deze slaapzakken? De slaapzakken in deze lijst scoren goed onder de recensies van consumenten maar ook uit eigen ervaring als kampeerspecialist kunnen wij zeggen dat deze slaapzakken uitblinkers zijn.

Lees meer
Lijst
Foto's

De keuze voor een slaapzak is persoonlijk. Toch zijn er een aantal redenen waar jij rekening mee kan houden bij jouw keuze van een slaapzak. In de Hendriks favorieten slaapzakken lijst vind je de mummy en deken modellen. Mummy modellen zijn gevormd naar het lichaam van de mens. Hierdoor sluiten ze beter aan waardoor minder warmte verloren gaat. In deken modellen heb je meer bewegingsruimte. Hierdoor slapen deze wat koeler, dit omdat zich meer lucht bevindt tussen jou en de slaapzak. Tevens kan je deken slaapzakken openritsen wanneer het warm is of net als thuis een ‘dekbed’ wilt hebben.

Slaapzakken hebben een synthetische of donzen vulling. In de Hendriks favorieten slaapzakken lijst staan slaapzakken die een van beide hebben. Maar wat is nu het verschil? Het verschil tussen dons en synthetisch is dat synthetisch menselijk wordt gemaakt en dons een natuurlijk product is. Hierdoor is synthetisch goedkoper. Daarin tegen heeft dons een beter ademend vermogen en is het erg licht in gewicht. Synthetische slaapzakken kan je zelf makkelijk wassen. Met dons moet je dat niet doen want dons kan slecht tegen vocht. Hierdoor verliest hij zijn isolatiewaarde. Op onze adviespagina Dons VS Synthetisch zijn alle voor- en nadelen naast elkaar gezet.