• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Top 10 slaapzakken

Top 10 slaapzakken

Tien toppers op een rijtje. Lees meer

Tien slaapzak toppers in één overzicht

Tien toppers op een rijtje. Speciaal voor jouw hebben wij een top 10 slaapzakken gemaakt. Tien slaapzakken die zeer gewaardeerd worden. In de top 10 zijn mummy modellen en deken modellen te vinden. Beide een ander soort slaapzak, maar beide zeer gewaardeerd. Reis je rond of maak je expedities? Dan is een mummy model wellicht voor jou de beste keuze. Sta je meer op de camping in Europa dan vind je misschien een deken model prettiger. Wat de keus ook is, hij blijft persoonlijk. Om je een handje te helpen hebben wij de adviespagina slaapzak keuzehulp geschreven. Zo kan jij de best passende slaapzak voor jou kiezen.  

Lees meer
Lijst
Foto's

Helaas bestaan er (nog) geen slaapzakken die voor alle doeleinden gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van je bestemming moet je een keuze maken voor een slaapzak, want er zijn geen slaapzakken die van -20°C tot +35°C perfect zijn. Het is dus erg belangrijk dat je jezelf afvraagt wat je doelen zijn, voor nu en in de (nabije) toekomst. Ga je in het zomerseizoen of juist in het winterseizoen en hoe ga je op vakantie? Zijn gewicht en pakformaat geen issue of ga je juist backpacken en moet alles zo klein mogelijk? Dit is erg belangrijk voor het bepalen van de juiste top 10 slaapzak.

Binnen de top 10 slaapzakken zijn er twee soorten isolatie vulling mogelijk. Er zijn slaapzakken met een donzen vulling of met een synthetische vulling. De modellen met een synthetische vulling kunnen goed tegen vocht in vergelijking tot dons. Hierdoor zal de synthetische slaapzak sneller droog zijn. Dons heeft een klein pakvolume en is licht in gewicht hierdoor is het ideaal voor backpackers, hikers en bergbeklimmers. Maar ook voor de bikepackers en de koukleumen onder ons. Daarentegen is een synthetische slaapzak goedkoper en kan je deze zelf wassen. Met een donzen slaapzak is zelf wassen sterk af te raden.