• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De koepeltent is een van de meest bekende ontwerpen van een tent. Lees meer

Hendriks favorieten (koepeltenten)

Een koepeltent is altijd vrijstaand

De koepeltent is een van de meest bekende ontwerpen van een tent. De naam van de tent zegt het eigenlijk al, de vorm van de tent heeft een koepel. Het tentframe zit kruislings in elkaar. Dit geeft extra stevigheid aan de koepeltent en ook zijn deze vrijstaand. Dit laatste houdt in dat je de tent kan opzetten zonder gebruik te maken van haringen. Een niet vrijstaande tent valt om wanneer je geen haringen gebruikt. Maar deze moet je altijd gebruiken. In deze categorie vindt je alle koepeltenten die ons hartje sneller laten kloppen. Van lichtgewicht tent tot echte bijzettent.

Lees meer
Lijst
Foto's
MSR Elixir 2 / 2 Persoons Tent Groen
Op voorraad
375.00
318.00
Safarica Kenia 190 TC / 3 Persoons Tent Grijs
Tijdelijk niet leverbaar
259.00
Vango Tryfan 300 / 3-Persoons Tent Groen
Tijdelijk niet leverbaar
265.00
249.00
Vango Alpha 250 / 2 Persoons Tent - Blauw
Tijdelijk niet leverbaar
149.99
129.99

Een koepeltent kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Kijk je naar een bijzettent, dan is deze gemaakt van of (technisch)katoen of polyester. Het grote verschil is dat een polyester tent altijd sneller warm wordt omdat het tentdoek niet ademend is. Een (technisch)katoenen tent ventileert vele malen beter en warmt hierdoor ook minder snel op. Ten opzichte van UV straling zal een polyester tent dan ook veel minder lang meegaan dan een (technisch)katoenen tent. Lichtgewicht tenten zijn gemaakt van nylon. Een duurder maar veel lichter en sterker materiaal dan polyester. In plaats van glasfiber heeft een lichtgewicht tent altijd een aluminium frame.

Alle koepeltenten die je als bijzettent gaat gebruiken hebben een grondzeil dat gemaakt is van PE doek. Dit is een polyester variant dat gevlochten is en warmte geperst. Dit persen maakt het grondzeil waterdicht. Ga je hier een extra zeildoek onder leggen om de tent schoon te houden, dan mag dit geen waterdicht doek zijn. Je krijgt dan een druk op het PE doek wanneer je in de tent ligt en dan kan vocht door gaan lekken. Voor de waterdichtheid hoeft dit immers niet want dat is de tent al. Wil je dit toch doen, pak dan een eco doek of worteldoek.