• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

We kunnen er met zijn allen niet meer omheen, de zomers worden warmer. Lees meer

Tenten geschikt voor warme landen

Kamperen met de tent in de warmte

We kunnen er met zijn allen niet meer omheen, de zomers worden warmer. Belangrijk is om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de tent. Niet alle tenten reageren hetzelfde op de warmte. Er zitten grote verschillen in kwaliteit maar ook in de ventilatie. Alle tenten die wij hebben zijn waterdicht, maar daar heb je weinig mee te maken als het de hele vakantie + 30°C is en volledig droog. Juist de ventilatie, om voldoende frisse lucht in de tent en de warmte uit de tent krijgen, heeft de hoogste prioriteit. Bij een verkeerde keuze kan dit zich uiten in een minder comfortabele vakantie dan gedacht.

Lees meer
Lijst
Foto's
Bardani AirWave 260 TC AIR - 3 Persoons Opblaastent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
999.00
Bardani Royal Prestige 460 RSC / 6-Persoons Tent
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
2,899.00
2,699.00
Safarica Pacific reef 360 TC - 5 Persoons Tent Grijs
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
1,199.00
Safarica Pacific reef 310 TC - 4 Persoons Tent Grijs
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
999.00
Safarica Pacific reef 430 TC - 5 Persoons Tent Grijs
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
1,299.00
Eurotrail Alabama Alu BTC / 4-Persoons Tent
Tijdelijk niet leverbaar
999.00
835.00

Het is niet zoals thuis dat je het klimaat goed kunt regelen. Ongeacht in wat voor een tent je kampeert, deze zullen altijd warm en klam zijn. Heb je een polyester tent dan ben je afhankelijk van de ventilatieopeningen. Het tentdoek zelf ademt niet, en dus zijn deze tenten veel sneller warm en heb je ook veel last van condens. Daarnaast zijn polyester kampeertenten veel gevoeliger voor Uv-straling. Ze zullen sneller op zijn zodat je moet uitkijken naar een nieuwe. Zeker in gebieden en landen waar je veel in de zon staat is dit een aanslag op je tentdoek. Wel een voordeel van polyester tenten is dat de condens relatief snel verdwijnt omdat het vocht niet in de stof gaat zitten. Een ander voordeel is dat polyester tenten over het algemeen voordeliger zijn dan de tenten van andere materialen.

Bij echt mooi en warm weer is een tent van (technisch)katoen de beste optie. Deze zijn wel wat duurder dan de polyester kampeertenten, maar de voordelen geven echt wel een heel andere kampeer ervaring. Zo is het doek van de (technisch)katoenen tenten goed ademend. Warmte kan hierdoor ook uit de tent vloeien. Dit in combinatie met ventilatieopeningen creëert een prettiger klimaat om in te slapen. Door deze ademende eigenschappen heb je ook veel minder last van condens. Je spullen voelen minder klam aan. Qua Uv-straling gaan deze tenten ook aanzienlijk langer mee dan de polyester modellen. Zo heb je langer plezier van je tent. Wanneer een (technisch)katoenen tent nat is zal je deze goed moeten drogen voordat je deze inpakt. Dit duurt veel langer dan bij de polyester tenten. Maarja, je hebt vakantie en een uurtje meer of minder maakt het verschil niet.