• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Vermaak voor de kids op de camping

Campingfun voor kids

De vakantie staat weer voor de deur en je hebt de camping alweer voor het seizoen geboekt. Je favoriete boeken en de spelletjes liggen klaar voor die gezellige, lange avonden. Nu alleen nog wat bedenken om de kids te vermaken. Wij hebben voor jong en oud 10 top tips op een rijtje gezet.

Wat bij geen enkele vakantie mag ontbreken zijn natuurlijk de badmintonrackets, jeu de boules, catchball, pingpong en de vertrouwde (voet)bal. Lekker actief de laatste energie weg spelen. Het leuke van deze populaire buitenspellen is dat ze uitgebreid zijn met nieuwe varianten. Denk bijvoorbeeld aan de SportX Jumbo Tennisset: extra grote rackets met een bal en een pluim. Of de Speed Badminton voor wie op een wat moeilijker niveau wil spelen. Ook ballen komen in veel verschillende soorten en maten. Neem de Waboba Moon bal, door de maangaten stuitert deze bal alle kanten op. Rennen en vliegen dus.

Vermaak voor de kids op de camping

Outdoor Play is een merk met een hele reeks houten spelletjes. Voor de kleintjes is er de Croquet set met poortjes in de vorm van vrolijk gekleurde diertjes en houten loopklossen. De oudere kids (en papa's en mama's) kunnen aan de slag met een Ringwerpspel, Bowlen en zelfs Mikado of de Stapeltoren: wie laat ‘m vallen? Een heel populair spel voor op de camping is Kubb; hierbij speel je in twee teams en probeer je met de houten stokken de blokken van de tegenstander om te gooien.

Je speelt het Kubb spel met twee teams op een veld van 5 bij 8 meter. De bedoeling is om met de houten stokken de blokken van je tegenstander om te gooien. Wie als eerste de koning omgegooid heeft is koning Kubb.

Vermaak voor de kids op de camping

Er is niks lekkerder dan klieren met water, zeker als de temperaturen tropisch zijn. Waterpistolen en waterballonnen in de aanslag voor een echt watergevecht. Of flessenvoetbal! Wil je het groter aanpakken? Maak met een groot zeil, heel veel zeepsop en emmers water een lange glijbaan. Of touwtjespringen met water in een bekertje: wie houdt er het meeste over in zijn bekertje?

Ook heel leuk is een speurtocht over de camping. Je kunt met andere ouders afspreken om bij elke tent verschillende leuke opdrachten te doen. Of hou een sporen zoektocht in het bos. Wie ontdekt er de meeste sporen van de bosbewoners en de kriebelinsecten? Wie weet de namen van de bloemen, bomen en blaadjes die je onderweg tegenkomt? Wil je het een beetje moderner maken dan zijn er tegenwoordig ook leuke apps waar al complete speurtochten voor je uitgewerkt zijn. Heb je zin in een lekkere wandeling lees dan ook dit blog voor meer wandeltips.

Als je ergens een water of slootje in de buurt van de camping hebt kun je met een bamboehengeltje en een stukje brood lekker gaan vissen. Of ga op zoek naar kikkerdril. Zit je dicht bij het strand dan kun je op zoek gaan naar garnaaltjes en deze met een speciaal netje vangen. Wie vangt er het meest?

Mocht het weer niet helemaal meewerken of is iedereen een beetje klaar met badmintonnen dan kun je natuurlijk altijd een ouderwets gezelschapsspel tevoorschijn halen. Mens-erger-je-niet, een potje pesten, Ganzenbord, het Keezenspel, Yahtzee, Uno, Triviant, Monopoly, Rummikub en noem maar op. Ook een puzzel van 500 of 1000 stukjes in elkaar zetten met het hele gezin is een leuke bezigheid en goed voor uren campingfun!

Knutselen voor jong en oud, altijd leuk! Materialen uit de natuur lenen zich hier geweldig voor. Denk bijvoorbeeld aan: stenen schilderen, een pijl en boog maken, mooie werkjes met bladeren, bloemenkransen of beestjes van schelpen. De natuur is één groot knutselfestijn. Je kunt ook je eigen glow-in-the-dark bowling spel in elkaar zetten met glowsticks. Knak de sticks, stop ze in een fles, vullen met water en je hebt de bowlingpins. Gebruik een tennisbal of een voetbal en bowlen maar! Je kunt de glowsticks ook gebruiken voor een spelletje ringwerpen. Knak ze, zet ze rechtop in de grond, maak vervolgens de ringen van de rest van de sticks en het spel kan beginnen.

Kampvuur maken, het blijft iets fascinerends. Op veel campings zijn er plekken waar je een vuurtje mag stoken. Niets lekkerder dan een sticky marshmallow, een broodje of misschien zelfs om een worstje te roosteren. Gitaar mee of enge verhalen vertellen en je avond is compleet. 

Kijk ook eens bij de producten van Light My Fire. Zij hebben allemaal hulpmiddelen om het perfecte kampvuur te maken zoals de Firesteel. Als het vuur eenmaal brand dan kan je met behulp van de Grandpa's FireFork je marshmellows of worstjes garen boven het vuur.

Vermaak voor de kids op de camping

Pannenkoeken bakken, versieren en dan heerlijk opsmikkelen. Iedereen vindt het leuk, maar vooral ook erg lekker. Met de Skottelbraai, eventueel in combinatie met de paella pan, naar buiten en kliederen maar. Zo leren ze ook nog een beetje koken, handig voor thuis. Heb je nog wat kleinere kinderen dan is het handiger om zelf een hele stapel te bakken. Natuurlijk kunnen de kleintjes wel zelf hun pannenkoek versieren!

Pannenkoeken.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 500 ml melk
  • zout

Breidingswijze:

  • Meng in een kom de eieren, de bloem, melk en een snufje zout. Als alle klontjes zijn verdwenen, kunnen de pannenkoeken gebakken worden.
  • Verwarm een beetje boter of margarine in een pan. Wacht even totdat de pan goed warm is, en verdeel dan met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan. Beweeg je pan een beetje heen en weer zodat het beslag over de hele pan verdeeld is. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant.
  • Leg de pannenkoek op een bord en dek het bord af met een grote deksel. Bak zo de rest van de pannenkoeken. Vergeet niet om iedere keer een beetje extra boter of margarine in de pan te doen, voordat je een nieuwe pannenkoek bakt.

Bron: LEKKER EN SIMPEL.

Vermaak voor de kids op de camping

Misschien toch wel fijn. Kleed op de grond, stapel strips ernaast, puzzelboekjes, laptop, tablet of telefoon. Gewoon doen wat je wilt, gamen, Netflixen of een beetje appen met je vriendjes thuis. Lekker wat drinken, snoepjes en een zak chips en de hele dag heerlijk van de zon genieten.

Kijk hier voor meer tips over het kamperen met baby's en kinderen.

Over Specialist (Gast)
Een echte outdoor liefhebber, wandelspecialist of kampeervirtuoos vertelt je over zijn of haar bevindingen en geeft je handige tips en tricks.