• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Veelgestelde vragen over lakenzakken

Lakenzakken

Wat is het voordeel van een lakenzak?
Het voordeel van een lakenzak is dat je deze eenvoudiger uit kan wassen wanneer deze vies is. Zo hoeft de slaapzak minder vaak gewassen te worden wat de levensduur bevordert. De lakenzak zorgt tevens voor extra warmte en slaapcomfort wanneer dit wenselijk is.

In warme gebieden kan de lakenzak al voldoende zijn om in te slapen, zodat je jouw slaapzak thuis kunt laten. Een lakenzak kan ook gebruikt worden in een hostel wanneer je twijfelt aan de hygiëne.

Welke soorten lakenzakken zijn er?
De lakenzakken, ook wel liners genoemd, zijn in 2 formaten beschikbaar. Afhankelijk van het type slaapzak kan er gekozen worden voor een Dekenmodel lakenzak of een Mummymodel lakenzak. Qua materiaal kun je kiezen uit:

  • Katoen - De katoenen variant ligt het meest comfortabel. Wel zijn deze wat zwaarder, nemen veel vocht op en houden dit langer vast.
  • Polyester - De polyester lakenzakken zijn lichter in gewicht en nemen minder vocht op. Ze liggen iets minder comfortabel dan de katoenen variant.
  • Zijden - De zijden lakenzakken zijn extra lichtgewicht, ademen zeer goed en zijn anti-allergisch. Nog een voordeel is dat zijde bij warmte koel aanvoelt en andersom.

Heb ik een InsectShield nodig in de lakenzak en is dit veilig?
Aanvankelijk van het gebied waar je naartoe reist is dit wel of niet aan te raden. In gebieden waar je onbeschermd en zonder tent in de buitenlucht slaapt, loop je een verhoogd risico op muggenbeten.

Muggen, teken en ander klein ongedierte worden afgestoten door het InsectShield.
Het gebruik van een InsectShield lakenzak is volkomen veilig en niet schadelijk voor de gezondheid. Het is namelijk een ander soort impregneermiddel dan DEET. Het is volledig geurloos en zal na minimaal 25 wasbeurten pas zijn werking gaan verliezen.