• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Om het gewicht van een backpack beter te kunnen dragen zijn deze uitgerust met een vaste heupband. Lees meer

Rugzakken met heupband

Rugzakken met een vaste heupband

Om het gewicht van een backpack beter te kunnen dragen zijn deze uitgerust met een vaste heupband. Het grootste deel van het gewicht wordt op deze manier opgevangen door de heupen en de backpack blijft in balans op je schouders. Om deze reden zie je dat vaste heupbanden alleen op rugzakken zitten die je zwaar kunt belasten. Een kleine daypack van 20 liter heeft misschien wel een heupband, maar deze is meer om de rugzak in balans op je rug te laten zitten bijvoorbeeld met fietsen. Niet om het gewicht te dragen. Vaste heupbanden hebben ook als voordeel dat ze vakjes kunnen hebben voor kleine persoonlijke items.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp rugzak v2

Wanneer je een rugzak om hebt met heupbanden dan moet je het gevoel hebben dat je omklemt wordt door de tas. Iedere kant die jij op beweegt, moet de backpack naadloos meebewegen. Als dit gebeurt dan zit de backpack goed om je rug en kan je lichaam het beste het gewicht dragen. Als de heupband te hoog of te laag zit dan ervaar je dit als vervelend of zelfs pijnlijk. Laat je daarom dan ook goed adviseren in het aanpassen van een backpack. Niemands rug is hetzelfde en daarom kun je vrijwel alle rugzakken met heupbanden goed op jouw lichaam en voornamelijk rug afstellen. Dit zit niet alleen lekkerder maar zeker op de lange termijn is het prettiger om de rugzak te dragen.

Backpacks die een relatief klein volume hebben zijn voorzien van kleine heupvinnen. Deze vallen alleen op de heupen omdat je hier het gewicht draagt. Bij rugzakken met grotere volumes zie je dat de heupbanden meer rondom je heupen zit. Meer gewicht vraagt om een groter oppervlak voor de ondersteuning. Zou je hierbij de kleine heupbanden hebben dan is er een onbalans en gaat je rugzak heen en weer slingeren op je rug. Hierdoor krijg je rugpijn, last van je schouders en sneller vermoeide benen. Ook kinderdragers hebben grote heupbanden. Je hebt dan wel geen bagage op je rug maar zeker de wat oudere kinderen kunnen al snel rond de 15 kilogram wegen. Ook dit gewicht moet je kunnen dragen en dat lukt dankzij de heupbanden.