• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Een grote ergernis van het wandelen met een rugzak is dat je er zo van gaat zweten. Lees meer

Rugzakken met ventilerend rugpand

Rugzakken met ventilerend rugpand zijn koeler

Een grote ergernis van het wandelen met een rugzak is dat je er zo van gaat zweten. Een klamme rug en irritaties op je schouders en onderrug. De oorzaak hiervan is dat vocht (zweet) en warmte geen kant op kunnen. Dit blijft lekker hangen tussen je rug en de rugzak. Om een groot deel van deze ergernis weg te nemen zijn er rugzakken met een ventilerend rugpand. Er is een afstand tussen de rugtas en je rug zodat hiertussen frisse lucht kan stromen en de warmte makkelijker weg kan vloeien. Natuurlijk ben je nog steeds aan het zweten, zeker als het warm is, maar je zal merken dat het effect groot is. Ondanks dat er nu een ruimte is tussen je rug en de rugzak heeft dit geen grote invloed op het meebewegen van de rugzak tijdens het wandelen.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp rugzak v2

Dagrugzakken zijn de grootste groep rugzakken die voorzien is van een ventilerend rugpand. Dit heeft ermee te maken dat wanneer je een opening hebt tussen het rugpand en je rug je de rugzak niet te zwaar kunt belasten met inhoud. Als je dit wel doet dan gaat de rugzak heen en weer bewegen tijdens het wandelen. Dit is vervelend want je raakt uit balans en je krijgt dan sneller last van je rug en onderrug. Bij deze dagrugzakken is dit geen probleem want deze kun je vrijwel niet overbelasten met bagage omdat ze niet voldoende inhoud hebben hiervoor. Desondanks is het wel fijn dat het tijdens het gebruik minder snel te warm wordt op je rug.

Kinderdragers zijn leuk voor kinderen. Ze zitten hoog en droog en hebben een fantastisch uitzicht over iedereen heen. Ook kunnen ze lekker aan de haren van papa of mama trekken als ze een bepaalde kant op willen. Wordt het te laat en de kleine wil slapen dan kan dat lekker op het kin kussentje. Leuk en aardig maar diegene die de kinderdrager draagt dan? Ook hier is aan gedacht. Een ventilerend rugpand zorgt ervoor dat ook bij deze kinderdragers de warmte beter van de rug kan vloeien voor meer draagcomfort. Dit maakt een kinderdrager met ventilerend rugpand voor zowel de drager als degene die gedragen wordt leuk en comfortabel.