• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Technologie is tijdens het moderne kamperen onmisbaar. Terwijl je geniet van de rust en de natuur, heb je vaak gewoon je telefoon op zak. Om de vakantie nét wat soepeler en beter te laten verlopen, is het handig om wat bruikbare apps op je mobiel te downloaden. Wij hebben een lijstje opgesteld met de beste applicaties die je sowieso moet hebben. Van sterren kijken tot campings uitzoeken, deze apps komen altijd van pas!

Deze alles-in-één app van de ANWB  is ultiem als je onderweg bent met de auto. Je kunt niet alleen online pech melden, ook navigeren en goedkoper mobiel parkeren is mogelijk. Laadpalen en tankstations zoeken met actuele brandstofprijzen wordt eveneens als optie gegeven. Zo kun je zorgeloos en met plezier met je bolide op reis.  

Je kunt de ANWB Onderweg App op deze plek krijgen. 

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Kampeerwereld tip: 
Even verdwaald? Het welbekende Google Maps helpt je altijd om de weg weer te vinden.

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Een avondje dromen onder de sterren? Daar kun je met deze app een hoop aan toevoegen! Met Stellarium kun je je telefoon op de hemel richten en alle sterren en planeten zien (met naam). Ook sterrenbeelden en sterrenstelsels worden weergegeven. Het programma bevat meer dan 600.000 sterren en deze zijn allemaal in 3D te bekijken.  
 

Het komt altijd van pas om te weten wat de regels zijn van je vakantieland. Wat mag je meenemen in het vliegtuig, en wat juist niet? Hoe zit het bijvoorbeeld met medicijnen? En hoe reken je de valuta eigenlijk om? Je kunt het allemaal zien in de reisapp van Buitenlandse zaken en Douane. Met deze applicatie van de Rijksoverheid heb je altijd betrouwbare informatie bij de hand. Ook ontvang je bericht als een reisadvies verandert.  

Klik hier om de reisapp te downloaden! 

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Kampeerwereld tip: 
Heb je ook wel eens moeite om de menukaart te ontcijferen op vakantie? Met Google Translate kun je geschreven en gesproken tekst vertalen. Superhandig! Ook kun je simpelweg een foto maken van de menukaart en Google translate vertaalt het voor je. Zo weet je tenminste wat je gaat eten. 

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Met deze app heb je ruim 33.000 mogelijke overnachtingsplekken in je broekzak. Of je nou op vakantie bent met een camper, de caravan of een tent, de dagelijks bijgewerkte lijst geeft je bijna altijd wel een goede plek. Hij is ook heel handig voor weekendjes en lange vakanties. 

Camping-app.eu downloaden

Heb je een toffe plek gevonden om je camper neer te zetten? Dan wil je hem natuurlijk wel waterpas hebben. Hier kan je de Camper Leveler app voor gebruiken. 

Van een kneuzing tot vergiftiging en van een brandwond tot bewusteloosheid; met de EHBO- app van Het Rode Kruis weet je altijd wat je moet doen bij een noodgeval en heb je instructies op zak om eerste hulp te verlenen. Deze app raden wij ten zeerste aan, want je wilt natuurlijk niet vervroegd naar huis door een ongelukje! Bij echte noodgevallen geeft de app ook ingesproken instructies.  

Download snel de EHBO-app.  

De Special Air Service, ofwel SAS, geeft je met deze app een kijkje in de keuken. Na het succes met hun overlevingsboekje, heeft het Engelse elitecorps nu ook veel van hun waardevolle informatie in hun applicatie gezet. Je leert eenvoudig welke overlevingstechnieken belangrijk zijn aan de hand van een quiz en handige tips. Handig voor in veel –kampeer- situaties, alleen enig nadeel is dat hij niet compleet gratis is.  

Installeer hem snel! 

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Kampeerwereld tip: 
Knopen 3D. Hiermee kun je makkelijk oefenen met het knopen en ontwarren van meer dan 160 verschillende knopen.

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Dit is een hele handige app om verslag te doen van je vakantie. Of je nou een mooie backpackreis maakt of een weekendje weggaat, je creëert met PolarSteps erg eenvoudig een tijdlijn van je actuele locatie of waar je bent geweest. Je kunt zelf afbeeldingen toevoegen en zo op een leuke manier aan je vrienden en familie laten zien wat je meemaakt. Zeker een aanrader als je het bijhouden van een blog te veel werk vindt, maar wel thuis wilt laten weten hoe je reis is.  

Download deze app hier

Met Campercontact (of Camperplaats voor IOS) vind je altijd de camperplaats die bij jou past. Ruim 600.000 reviews zorgen ervoor dat je een perfect beeld krijgt van elke locatie en ook jij kan een reactie achterlaten. Deze app werkt ook offline. Super handig, dus installeer hem vlug! 

Je kunt hem op deze plek krijgen.  

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Kampeerwereld tip: 
XCurrency kun je heel goed gebruiken voor valuta omrekenen. Handig bij de kassa in het buitenland. 

17 leukste en handigste apps voor elke kampeerder

Er moet soms heel wat aan de pas komen om je kinderen op de achterbank te vermaken. Al het gedoe is nu verleden tijd, met deze Pokémon Go app. Al reizend kun je battelen met avatars en zo veel mogelijk figuren verzamelen op verschillende plekken. Zo kun jij nog wat langer van de rust genieten!  

Klik hier voor de app voor een stille achterbank. 

Spotify is de muziek app. Alle genres bij elkaar en heb je ook altijd toegang tot je eigen playlist. Heb je even geen toegang tot internet, dan download je gewoon je favoriete nummers. Ook podcasts of luisterboeken zijn beschikbaar.

Hier kan je Spotify downloaden.

Deze app biedt inpaklijsten en een handige inpakplanner. Heel erg handig voor de chaotische vakantieganger. De app wordt door veel gebruikers omschreven als 'de app die zowat de tassen voor je pakt!'. Je kunt hem hier vinden. De koffers en tassen moeten natuurlijk nog wel naar de eindbestemming gewandeld worden. Hoe kom je daar? Precies, met een kompas! Deze app zorgt niet alleen dat je altijd het noorden kunt vinden, maar ook heeft hij GPS- en locatie instellingen.

Mocht je liever een fysiek kompas in handen hebben, dan ben je welkom in de winkel waar we alle informatie en verschillende modellen hebben.

Met al deze handige apps ben je verzekerd van een zorgeloze kampeertrip, met nét dat beetje extra in je broekzak om iedereen jaloers te maken. Veel plezier met je vakantie!

Over Specialist (Outdoor)
Onze outdoor-specialist vertelt je alles wat je wil weten over de laatste mode, maar ook de technische details worden niet overgeslagen.