• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

5x Wandelschoenen voor heren

Het lenteweer komt eraan en dat betekent dat er weer volop gewandeld kan worden!
Ga jij dit seizoen je eerste paar wandelschoenen kopen? Of zijn je oude paar versleten en ben je toe aan een paar nieuwe stappers? Misschien heb je een avontuurlijk plan en heb je een paar goede trekkingschoenen nodig.
Bij Kampeerwereld Hendriks is er voor elke wandelaar een schoen die bij hem past.
Om je een stukje op weg te helpen, hebben wij hieronder een vijftal van onze favorieten gezet.

5x Wandelschoenen voor heren

De Renegade is zowel voor heren als voor dames een van de meest populaire wandelschoenen van het moment. De schoen is geschikt voor vele doeleinden zoals korte wandelingen door het bos, dagtochten in de bergen of korte trekkings in de Highlands. Nubuckleer, het buitenmateriaal van de Renegade is goed te onderhouden en komt elk seizoen in nieuwe kleuren. Gore-tex maakt de schoen waterdicht en ademend. De ‘Monowrap’ voorkomt het zwikken van de enkels en de Vibram buitenzool geeft een zekere grip op iedere ondergrond. De pasvorm past bij vele soorten voeten. Dit is natuurlijk één van de redenen waarom de Renegade zo populair is. Maar vooral omdat het zo’n lichte, maar toch stevige wandelschoen is.

+ Gewicht
+ Materiaal
+ Waterdicht
+ Grip

- Niet verzoolbaar

Bekijk hier de Lowa Renegade GTX.

5x Wandelschoenen voor heren

De Hanwag Banks is een comfortabele, duurzame wandelschoen. Het Nubuck leer in combinatie met het sterke Cordura-kunststof, zorgt voor een soepele, aansluitende pasvorm die licht aan de voeten voelt. De stootrand op de neus beschermd niet alleen je schoen, maar ook je tenen tijdens wandelingen door rotsachtig gebied. De schoen heeft een goede demping en een fijne afrolbeweging. Wederom doet het Gore-tex ook bij dit model weer mee door de schoen waterdicht en ademend te maken. De flexibele veterverbindingen maken het makkelijk om de schoen aan te snoeren. Hierdoor kan je de schoen goed aansluitend maken op de voet. De schoen is verzoolbaar bij de betere schoenmaker. De Hanwag Banks komt in een normale en bredere pasvorm.

+ Waterdicht
+ Grip
+ Ventilatie
+ Verzoolbaar

-  Cordura-materiaal kan snel vies worden
-  Zwaarder dan soortgelijke schoenen

Bekijk hier de Hanwag Banks GTX

5x Wandelschoenen voor heren

Deze sportieve schoen van Meindl is een relatief lichte wandelschoen met een comfortabele pasvorm. De zool rolt goed af en geeft heerlijke demping. Deze veert licht en zorgt ervoor dat de knieën minder belast worden tijdens je wandeling. De schoen is heerlijk voor lichte wandelingen, dagtochten over goede paden of als je veel moet lopen tijdens het werk. De stootrand bij de neus beschermd je tenen en de schoen tegen rotsen en andere beschadigingen.

+ Waterdicht
+ Pasvorm
+ Demping
+ Grip

- Suede is wat lastiger schoon te maken
- Niet iedereen vind de verende demping fijn.

 

5x Wandelschoenen voor heren

Een zeer sportieve schoen die veel stabiliteit biedt in vele outdoor-activiteiten. Zoals bij nordic Walking of andere sportieve lichtgewicht wandelingen. De Ferrox heeft net als bij de Lowa Renegade een Monowrap zool, deze geeft veel stabiliteit tijdens het wandelen en geeft voldoende demping op vele ondergronden. De Lowa NXT zool heeft een goed ‘outdoor-profiel’ met veel grip. Dankzij de Gore-tex voering blijven je voeten droog, zonder zweetvoeten te krijgen. De schoen heeft een zachte, aansluitende pasvorm en is geschikt voor bijna iedere voet.

+ Pasvorm
+ Waterdicht
+ Zeer stabiel
+ Demping

Bekijk hier de Lowa Ferrox GTX.

5x Wandelschoenen voor heren

De Meindl Island is een echte klassieker als het over bergschoenen gaat. De schoen valt in de B/C categorie en is dus zeer geschikt voor veeleisende trekkings en wandelen door ruig terrein. Hoewel de schoen erg warm lijkt, heeft de Meindl Island dankzij het waterdichte, ademende Gore-tex membraan juist een heel fijn voetklimaat. Het Memory-Foam Systeem zit heerlijk en blijft ook heerlijk zitten, want het gaat steeds terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Ook geeft dit extra stabiliteit rond de enkels. De Vibram Multigripf zool geeft, zoals de naam al doet vermoeden, erg veel grip op vele ondergronden. Door de natuurlijke afrolbeweging en pasvorm is de schoen zeer comfortabel tijdens lange trektochten op zwaar terrein. De Meindl Island schoenen zijn geschikt voor brede voeten.


+ Pasvorm
+ Stabiliteit
+ Voetklimaat
+ Grip

- Zware schoen

 

5x Wandelschoenen voor heren

Er is expres niet een "Top" 5 gemaakt omdat er zoveel verschillende voeten zijn en daarbij veel verschillende schoenen die passen. Een schoen die bij de één als gegoten zit, kan bij de ander helemaal niet lekker zitten. 
Het beste bij het kopen van schoenen is om ze te komen passen. Bij Kampeerwereld Hendriks helpen onze product experts je graag bij het uitkiezen van een schoen die bij jouw voet en jouw activiteit past. Je mag hier de schoen eerst eens aantrekken en er een rondje op lopen voordat je ze koopt, zodat je goed kunt voelen of de schoen bij jouw voet past.

Lees hier meer over het kiezen van een wandelschoen.

 

Tot snel bij Kampeerwereld Hendriks!

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.