• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

7 redenen waarom wij dol zijn op kamperen

Bij Kampeerwereld Hendriks zijn wij het hele jaar bezig met kamperen. Tenten, kampeerstoelen en ga zo maar door. Het liefst zien wij natuurlijk dat iedereen net zo dol op kamperen is als wij. Maar voor iedereen die nog twijfels heeft bij kamperen, hebben wij 7 redenen op een rijtje gezet die al deze twijfels weg moeten nemen!

Kamperen betekend ook dat je een groot deel van de tijd buiten in de natuur bent. Dit kan een heerlijke, rustgevende werking hebben zodat je tijdens een kampeervakantie echt even goed tot rust komt. Je hoort de geluiden van de natuur en wanneer je naar het badhok loopt, loop je lekker tussen de bomen en over het gras!

7 redenen waarom wij dol zijn op kamperen

Op de camping ben je vaak offline. Geen internet, geen Facebook, Whatsapp en anderen social media. Natuurlijk zijn er campings waar wifi is, maar hier betaal je vaak een hoog bedrag voor. Laat je de internetverbinding aan staan ligt er bij thuiskomst een hoge rekening van de provider op de mat. Dus onze tip: bespaar dat geld, en ga gewoon een tijdje offline!

7 redenen waarom wij dol zijn op kamperen

Wanneer je op een camping staat kom je makkelijk in contact met anderen campinggasten. Bijvoorbeeld een kletspraatje tijdens de afwas, of even gezellig babbelen met de overburen. Waar je in een hotel of appartement veel meer op jezelf bent en weinig contact hebt, is dat tijdens kamperen heel anders. Dus houd je wel van een beetje gezelligheid, dan is kamperen zeker jouw ding!

7 redenen waarom wij dol zijn op kamperen

Kamperen is een stuk goedkoper dan anderen manieren van vakantie vieren. Goed, als je gaat beginnen heb je wel de kosten van het materiaal dat je nodig hebt. Maar deze spullen gaan ook al snel 10 jaar mee. Dus kamperen is dan relatief een stuk goedkoper. De camping kan je zelf zo duur maken als je wilt, deze keuze is geheel aan jezelf en je budget. 

7 redenen waarom wij dol zijn op kamperen

Er is iets waar wij Nederlanders niet van houden als we op zomervakantie zijn: regen. Want in ons eigen kikkerlandje regent het al genoeg en dat willen we tijdens onze welverdiende zomervakantie natuurlijk niet. Maar ook in Frankrijk of Italië kan het weleens regenen. Ga je kamperen, dan kan je er na een aantal dagen voor kiezen alles in te pakken en richting de zon te rijden.

7 redenen waarom wij dol zijn op kamperen

Als je met het gezin op vakantie gaat is misschien wel één van de belangrijkste dingen waar je aan denkt: is het leuk voor de kinderen? Als je gaat kamperen is daar geen twijfel over mogelijk, want als er één plek is waar kids snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken is dat wel op de camping. Daarnaast organiseren veel campings speciale activiteiten voor de kinderen zoals discozwemmen en speurtochten. En op veel campings is ook een animatieteam.

7 redenen waarom wij dol zijn op kamperen

Op de camping heb je niet het lekkere bed van thuis, is de douche niet altijd wat je gewend bent en kan het s ‘avonds afkoelen. Dus kom je thuis van je kampeeravontuur waardeer je thuis alleen nog maar meer. Lekker je eigen bed, een fijne douche en de verwarming kan bij kou gewoon een graadje hoger!

7 redenen waarom wij dol zijn op kamperen
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.