• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Alleen hengelen met de VISpas op zak!

visvergunning aanvragen

Ik VISpas als ik de VISpas heb

Sportvissers staan weer te popelen, want het hengelsport seizoen gaat van start! Dat betekent weekendjes hengelen, het beste aas vinden en natuurlijk een visvergunning aanvragen. Zonder VISpas mag je niet in de Nederlandse wateren vissen. Let er daarom goed op dat je deze VISpas altijd bij je hebt wanneer je gaat vissen.

Nederland wil ervoor zorgen dat we nog lang kunnen genieten van de mooie wateren de vissen die hier in zwemmen. Daarom is de VISpas ingesteld. Voordat je gaat vissen moet je dus een visvergunning aanvragen. Aan het begin van het hengelsport seizoen krijg je als sportvisser te maken met een aantal wetten en regels. Naast het hebben van een VISpas moet je ook altijd het boekje met "Gezamelijke Lijst van Nederlandse Viswateren" bij je hebben. Dit kan je ook laten zien door de app van de VISpas te downloaden. 

Deze lijst geeft aan in welke wateren je met de VISpas lekker mag hengelen. Naast deze regel heeft de Sportvisserij Nederland nog een aantal regels opgesteld om natuur en wateren zo goed mogelijk te behouden. Zo mag enkel gevist worden met bepaalde soorten ass en zijn sommige middelen zelfs verboden. Word je betrapt met verboden aas, dan zal de politie niet twijfelen en een boete uitschrijven. Net als het niet bij je hebben van de VISpas overigens.

VISpas

In de Lijst van Viswateren vind je de aanvullende regels betreffende verschillende soorten hengelsport, zoals bijvoorbeeld nachtvissen. Maar ook wordt er aangegeven welke vissen wel en niet gevangen mogen worden. Een duidelijk overzicht van de regels dus. En het is natuurlijk ook erg belangrijk dat iedereen zich aan deze regels houdt. Dus ben je van plan om dit seizoen je hengel uit te gooien schaf dan zeker een VISpas aan en ga goed voorbereid hengelen. De VISpas is bij ons in de winkel verkrijgbaar net als de Lijst van Viswateren en de jeugd VISpas.

Zorg dan ook dat je goed voorbereid bent op het nieuwe hengelsport seizoen! 

Over Martijn