• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Back 2 School

Back 2 School

Van Lunchbox tot rugzak

De vakantie zit erop! De scholen en colleges gaan weer beginnen en je wilt natuurlijk goed voorbereid met het nieuwe schooljaar starten. Dit betekent een mooie lunchbox, een fruitbakje en drinkbeker, maar vergeet ook een goede rugzak niet. Bij Kampeerwereld Hendriks kun je alles vinden.

Back 2 School

De afgelopen jaren zijn onze lunchgewoontes erg veranderd. Naast de ouderwetse boterham met (pinda)kaas nemen we tegenwoordig een heerlijk frisse salade mee, een beker yoghurt met vers fruit, zelfgemaakte soep of zelfs een warme hap. Het glaasje melk is een smoothie geworden, maar ook shakes en verschillende soorten sapjes en water zijn een favoriet drankje bij de lunch. Ook de snacks zijn veranderd, denk aan een gezonde energybar, fruit en groente. In ons grote assortiment is er voor iedere lunch een bakje en een beker. 

Voor de kids zijn er leuke lunchboxen en bekers van Mepal met verschillende thema's, prints en felle kleuren. De jongste smulpapen worden helemaal blij van Frozen, Paw Patrol, Dino's en Dierenvrienden. Thema's als Animal Planet, Paarden en een uitgebreide serie met sprekende kleuren zijn er bijvoorbeeld voor de eerste klassers. Back 2 school word zo wel heel erg leuk!

Lekvrije bekers

Je kunt kiezen uit de ouderwetse drinkbeker van 300 ml met een eenvoudig te openen draaidop. Of de handige pop-up fles van 400 ml waar met één druk op de knop een pop-up tuitje omhoogschiet om het drinken in elke situatie makkelijk te maken. Beide drinkbekers zijn lekvrij, 100% BPA vrij en kunnen gewoon in de vaatwasser.  

In de lunchboxen passen met gemak 4 boterhammen, maar wanneer je van variatie houdt kun je met het bijgeleverde Bentobakje de trommel opdelen in verschillende delen. Zo heb je bijvoorbeeld ruimte voor je fruit of andere snacks. En natuurlijk zijn ook alle lunchboxen 100% BPA vrij, makkelijk te sluiten en vaatwasmachinebestendig. 

Back 2 School

Voor de scholier en student is er onder andere de uitgebreide Take a Break serie van Mepal met veel soorten lunchboxen. Denk bijvoorbeeld aan de Lunchbox Flat in verschillende kleuren, die altijd makkelijk tussen je boeken past, maar nog wel groot genoeg is om meerdere boterhammen in mee te nemen. Of de Bento lunchbox in de maten Midi en Large. Handig aan deze lunchbox is dat hij een los bakje heeft, deze kan zelfs in de magnetron (zonder deksel). Ideaal als je wat op wilt warmen. Verschillende snacks en sausjes kun je in de vakjes kwijt, en zelfs aan een vorkje is gedacht. Wil je je lunch extra koel houden dan heeft Mepal zelfs een speciaal koelelement voor in je lunchbox of broodtrommel. Naast deze serie hebben we ook nog de saladebox, fruitbox, lunchpot, snackpot en fruit & veggie pot in verschillende formaten en kleuren. En natuurlijk een hele reeks aan bidons, waterflessen, bekers en een 3-delig bestek in een handig bewaardoosje.

Voor de warme lunch en dranken, maar ook speciaal om het koel te houden heeft Mepal de dubbelwandige RVS serie. Bijvoorbeeld in de Isoleerfles Ellipse blijft je koffie of thee tot wel 12 uur warm en zelfs tot 24 uur koel. Binnen de Ellipse serie is er ook de dubbelwandige lunchpot waarin je huisgemaakte soep lekker warm blijft. Ben je juist iemand die meer van yoghurt met vers fruit en/of muesli houdt, ook daar is de Ellipse lunchpot voor te gebruiken. Fijn is dat je in het deksel je favoriete topping mee kunt nemen. Uiteraard zijn er ook andere merken met een gevarieerd aanbod aan lunch mogelijkheden.

Back 2 School

Speciaal voor de koffie en thee studenten onder ons is Stanley een uitgesproken merk. Een merk wat in 1913 is opgericht. Ze ontwikkelden als eerste de Thermosfles door isolatie en staal te combineren. Sommige thermosflessen kunnen dranken tot wel 45 uur warm houden. Lang genoeg om een dag door te halen voor een tentamen of examen. Voor de warme dagen zijn ze ideaal om ook gekoelde dranken op temperatuur te houden. Stanley heeft ook verschillende Foodjars met Spork (spoon + fork) en zelfs compacte koelboxen.  

Om een steentje bij te dragen aan het milieu kun je ook denken aan een Dopper. deze hippe drinkfles past in elke schooltas en door het grote kleurenpalet en verschillende groottes zit er altijd wel voor iedereen een leuke waterfles bij. Leuk detail is dat je de dop op de fles in een handomdraai  veranderd hebt in een leuk glaasje om je drankje uit te drinken. Dopper heeft ook een nog  makkelijker te recyclen glazen fles en een dubbelwandige variant, de Thermos Dopper om de dranken op temperatuur te houden. 

Dopper Thermosfles 350 ml >> Dopper Thermosfles 580 ml >>

Back 2 School

Natuurlijk hoort bij je eerste schooldag een mooie nieuwe rugtas. We hebben voor kinderen een breed scala aan rugtassen hangen van bekende en gerenommeerde merken.

Voor de allerkleinsten heeft Jack Wolfskin rugzakken ontwikkeld vanaf 2 of 3 jaar met een inhoud van 4,5 tot 11 liter. De ideale tas om hip en toch comfortabel je schoolcarrière te beginnen. Perfect voor je drinkbeker, je fruit en je bammetjes.

Als je wat groter bent dan wil je natuurlijk wat stoerder voor de dag komen. Neem dan bijvoorbeeld de klassieke Kånken rugzak van Fjällräven. Deze tas werd in 1978 ontwikkeld voor Zweedse schoolkinderen. Naast dat het een ruime rugzak is, bevat hij binnenin een SeatPad die je kunt gebruiken om op te zitten op een natte of harde ondergrond. De tas is grotendeels gemaakt van het materiaal Vinylon wat niet alleen slijtvast maar ook nog eens waterafstotend is. Ideaal voor elk weertype dus. Naast Fjällräven hebben Deuter, Lowe Alpine en Osprey ook mooie, compacte tassen met veel ruimte die perfect zijn voor school. Door verschillende groottes en vakindeling kun je er je schoolboeken en eventueel notebook, tablet of laptop makkelijk in kwijt.
Dus ook voor scholieren en studenten hebben we de juiste tas. 

Back 2 School

Oké: lunch en tas check! Maar ben je er dan? Waar je ook nog aan kunt denken is regenkleding zoals een regenpak of poncho en wellicht zelfs een compacte paraplu. Voor kinderen van klein tot groot een must. Eventueel voor in de tas een spelletje, kleurpotloden, een boekje of een sleutelhanger van TY Beanie Boo. Zo maak je het misschien voor de kleintjes iets makkelijker en leuker om met hun schoolavontuur te beginnen of om weer back to school te gaan.

Mepal School
Over Specialist (Gast)
Een echte outdoor liefhebber, wandelspecialist of kampeervirtuoos vertelt je over zijn of haar bevindingen en geeft je handige tips en tricks.