• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Backpacken in Oceanië

Backpacken in Oceanië

Oceanië, misschien beter bekend als Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji. Samen vormen deze fantastische landen het continent Oceanië. Ook gelijk een combinatie van landen waar iedere backpacker direct enthousiast van wordt. Wij in ieder geval wel!

Een land met vele natuurschoonheden. Uitgestrekte outback, het bekende Bondi Beach en de andere stranden, regenwouden en grote steden. Natuurlijk heeft Australië ook een heel fijn klimaat. Veel backpackers kiezen voor een zogenaamde working holiday als ze afreizen naar Australië. Het is hier namelijk relatief makkelijk voor toeristen om een baantje in de horeca of op een boerderij te krijgen. Zo kan je nog langer backpacken door Oceanië, je verdient namelijk geld tijdens je reis!

Backpacken in Oceanië

Waarom Australië als backpack bestemming zo  populair is heeft voor een groot deel te maken met de sfeer. De sfeer is ontspannen, wel westers maar dan een stuk minder gestrest. Aussies genieten van hun vrije tijd en zijn veel buiten op het strand en natuurlijk lekker barbecueën. Levensgenieten 2.0!

Backpacken in Oceanië

Het land is natuurlijk gigantisch en het is dan ook slim om van te voren een beetje te bepalen welke dingen je wilt doen. Het land is makkelijk te bereizen met een auto, of nog leuker: echt roadtrippen met een camper. Aan de oostkust vind je Sydney, vaak een startpunt voor veel backpackers. Cairns is een stad aan de andere kant van deze kust en hiertussen is een hoop te zien en doen. Duiken in het Great Barrier Reef bijvoorbeeld. Ook is deze kust ideaal voor surfers en echte liefhebbers van stranden. Aan de noordkust vind je veel natuurparken en jungle. De natuur is hier ruiger en je kan zeker een bezoek brengen aan de stad Darwin.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en doen in Australië, oneindig veel natuur, strand en moois te zien.

Volgende stop van jouw backpackreis door Oceanië is Nieuw-Zeeland. Een stuk minder bekend dan de grote broer Australië, maar zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Een stuk meer ‘Outdoor’ dan Australië en de natuur is oogverblindend. Naast de natuur staat Nieuw-Zeeland ook bekend om de extreme sporten die er worden gedaan: raften, hiken en natuurlijk rugby!

Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 eilanden, noord en zuid. Beide eilanden zijn verschillend en hebben dan ook ieder zijn eigen high lights. Op het Noordereiland  vind je Auckland en een prachtige natuur. Watersporters komen hier aan hun trekken, je kan hier raften en kajakken en je vindt hier ontelbaar veel kleine eilandjes aan de kust. Rotorua staat bekend om de vulkanische activiteiten, het ruikt hier niet even fris, maar je kan hier wel mooie geisers en modderpoelen vinden.

Sportievelingen kunnen op het Noordereiland de mooiste eendaagse wandeling van de wereld lopen: de Tongariro Crossing. Mount Doom uit Lord of the Rings zie je onderweg en je loopt lang actieve vulkanen en mooie meren. Relaxen doe je in hoofdstad Wellington, huur een fiets en verken de stad.

Backpacken in Oceanië

Wandelen kan je op het noordelijkste puntje van het zuidereiland als de beste. Je vindt hier verschillende mooie routes. Voor mooie foto’s moet je zeker een bezoekje brengen aan Lake Wanaka, dit meer is heel erg fotogeniek! Je kan hier wandelen of mountainbiken om de omgeving te ontdekken. Nog meer natuurschoon vind je in de fjorden van Nieuw-Zeeland: Milford Sound & Doubtful Sound. Per kajak kan je deze fjorden zien of gewoon op een cruise. Een bezoekje aan Mount Cook kan je natuurlijk niet overslaan!

Backpacken in Oceanië

Als je na het zien van al dat natuurschoon weer even de stad in wilt, bezoek dan Queenstown. Een gezellige stad met veel leuke restaurants en cafeetjes.

Natuurlijk zijn er veel bijzondere dieren die je kan spotten in Nieuw-Zeeland, met stip bovenaan natuurlijk de Kiwi. Nog iets typisch Nieuw-Zeelands is het bezoeken van een rugby wedstrijd. Tot slot willen we je zeker de tip meegeven om de Maori cultuur op te snuiven. Die vind je door het hele land en is absoluut een aanrader.

Sluit je backpackreis in Oceanië af op Fiji! Na al die sportieve hikes, surfactiviteiten en mountainbike avonturen is het tijd voor een beetje ontspanning. Daar is Fiji met uitstek geschikt voor. Op het grootste eiland van Fiji, Vitu Levu, vind je hot pools waar je heerlijk in kan ontspannen. Stranden zijn prachtig en wil je nog een beetje actief doen kan je hier prima surfen.

Fiji is ook het eiland waar de film Blue Lagoon is opgenomen en waar je natuurlijk lekker je eigen tropische fruit zo uit de bomen kan plukken! Wil je de onderwaterwereld zien dan kan dat ook hier! White Wall en Rainbow Reef mag je eigenlijk niet missen. Verder is Fiji bovenal een oogverblindend mooi eiland met mooie natuur een prachtige stranden, de perfecte afsluiter van jouw backpackreis door Oceanië.

Backpacken in Oceanië

- Werken en reizen kan gewoon in Australië, maar let wel op dat je hiervoor een working visa hebt. Je hebt dan één jaar de kans om te werken en reizen door Australië.

- Vergis je niet in de afstanden. Australië is een groot land waar steden ver uit elkaar liggen. Van stad naar stad rijden kan dus even duren. Je rijdt niet van Utrecht naar Amsterdam ;)

- Wil je niet werken en reizen, vraag dan een toeristenvisum aan. Deze kan 3, 6 of 12 maanden geldig zijn. Informeer dus goed welk visum bij jou reis past.

- Een creditcard is de normaalste zaak van de wereld, zelfs in de supermarkt kan je hiermee betalen. Neem dus zeker ook een credit card mee.

Wat zijn jouw backpacktips in Oceanië 

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.