• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Bardani Airspace 410 TC Air review

Bardani Airspace 410 TC Air review

Marjon en Joost hebben een Bardani Airspace 410 TC Air en hebben hier een review over geschreven.

Het was even zoeken, maar we zijn er ontzettend blij mee. De Bardani Airspace 410 TC Air. Een opblaastent voor 5 personen, met genoeg leefruimte. Eerlijk advies in de winkel en met een glimlach meegeholpen in de winkelwagen te leggen.

Vorig jaar met Pinksteren hebben we de tent voor het eerst getest. Is hij echt zo makkelijk op te zetten? Hebben we genoeg ruimte met 2 volwassenen en 3 tieners? Bij het meenemen van de tent heb je echt wel een karretje nodig om al je spullen te vervoeren. De tent zit in een behoorlijk grote zak en weegt ook aardig wat. Je neemt tenslotte niet alleen een tent mee op vakantie.

Het opzetten van de tent is erg gemakkelijk, wel moet je met 2-personen zijn om het ook echt daadwerkelijk makkelijk te laten zijn. Ik ben in de tent gekropen om de buizen een beetje te ondersteunen en mijn man is buiten de buizen op gaan pompen. Voor je het weet, staat de tent en zie je hoe ruimtelijk de Airspace 410 TC echt is. De eerste keer moet je de binnentent, de voorwand en de tussenwand nog even inritsen, maar met afbreken kan je die er gewoon in laten zitten en staat je tent de tweede keer nog sneller. Kleine kanttekening is wel dat het pakket dan nog zwaarder en groter wordt. Niet voor niets zitten de binnentent en de tussen- en voorwand in een aparte zak.  

Gezien het weer hebben we ervoor gekozen om de tafel en stoelen in het middendeel van de tent te zetten. We hebben een flinke tafel en 5 stoelen en dat ging prima! De keuken hebben we uitgeklapt onder de luifel, gelukkig kan je de luifel aan alle kanten dichtmaken en heb je bij slecht weer er aardig wat ruimte bij. Bij mooi weer gooi je alles lekker open. 

Bardani Airspace 410 TC Air review

Heeft deze tent ook minpunten? We hebben het hele weekend 2 minpuntjes gevonden… doordat je geen metalen buizen hebt, kan je geen haakje plaatsen voor bijvoorbeeld het ophangen van jassen. Verder een heerlijke tent die zijn beloften waarmaakt. Een ander nadeel is de verduisterde binnentent. Het uitslapen gaat perfect alleen heb je wel een lampje nodig wanneer je naar bed gaat. Gelukkig hebben we een mooie hanglamp van Human Comfort zodat dit laatste geen enkel probleem is.

En dan is daar het moment van het afbreken. Een leuk klusje voor de tieners, maar ook een klusje wat je niet te vroeg in de morgen moet doen. Het opendraaien van de buizen maakt in het begin nogal een geluid (druk vliegt eraf). De rest is vrijwel geruisloos te doen. Binnen een mum van tijd ligt je tent plat op de grond en kan je hem gaan opvouwen. Ook dit is wel een klusje voor 2 personen om het je zo makkelijk mogelijk te maken. 

In de zomervakantie zijn we voor de tweede keer weggeweest en hebben we op twee verschillende campings gestaan. De tweede keer moesten we hem opzetten in de regen en dan is het heerlijk dat je een tent hebt die zo staat! Ook bij slecht weer is in de praktijk gebleken dat de Airspace 410 TC Air staat als een volwaardige tent. 

Bardani Airspace 410 TC Air review

Bij slecht weer heb je genoeg binnenruimte en bij mooi weer kan je onder de luifel in de schaduw zitten. De tent heeft genoeg ventilatiemogelijkheden zodat je bij warm weer ook heerlijk kan slapen. Nog een voordeel, je kan zelf kiezen waar je de ingang maakt. Hierdoor heb je de keuze uit net wat meer privacy en hoe je de tent neerzet op je kampeerplek.

Kortom...de ideale tent voor gezinnen die willen kamperen, maar ook ruimte in de tent willen hebben.

Marjon en Joost

Over Specialist (Gast)
Een echte outdoor liefhebber, wandelspecialist of kampeervirtuoos vertelt je over zijn of haar bevindingen en geeft je handige tips en tricks.