• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
De 5 leukste camping activiteiten

De 5 leukste camping activiteiten

Op de camping is er altijd veel te beleven. Lekker naar het zwembad, kinderen kunnen naar de animatie en natuurlijk heerlijk relaxen voor de caravan met een koel drankje. Maar, in de omgeving van de camping zijn er ook heel veel leuke dingen om te doen. Om je wat ideeën te geven noemen we hier wat tips voor activiteiten om te ondernemen wanneer je op de camping staat.

De 5 leukste camping activiteiten

Het strand mag zeker niet ontbreken tijdens de vakantie. Lekker dobberen met een luchtbed in de zee, bodyboarden, wedstrijdje zandkasteel bouwen en beachball spelen met de voeten in de zee. Zorg er hierbij voor dat de dag niet afloopt in malaise door jezelf en je gezin goed te beschermen tegen de zon door een strandparasol mee te nemen. Gebruik daarnaast een dekkende factor zonnebrand en bescherm je ogen met een stijlvolle zonnebril. Ook kun je je hoofd goed beschermen door een hoed of pet te dragen. 

Water en strand artikelen>>

De 5 leukste camping activiteiten

Een dagje varen op het water staat gelijk aan gegarandeerd plezier. Neem lekker een rubberboot mee, of bestrijd het water met een kajak. Wil je de boot snel opgeblazen hebben? Daar bieden we ook handige (elektrische) pompen voor aan. Geen zin of ruimte om je eigen boot mee te nemen? Dan kun je er altijd voor kiezen ter plaatste een boot te huren of met een boottocht mee te gaan.

De 5 leukste camping activiteiten

Simpel, maar heel gezellig: een picknick. Maak lekkere sandwiches, cakejes en andere kleine hapjes klaar en zoek een mooi plekje op. Denk hierbij aan een plek bij het meer, in de bergen of in het park waar de kinderen lekker in de speeltuin kunnen spelen. Natuurlijk mag een picknickkleed dan niet ontbreken. Lekker genieten van de hapjes die je gemaakt hebt, met een koel drankje uit de koeltas of koelbox. En vergeet ook niet een leuk buitenspel mee te nemen voor de kinderen. 

Spookverhalen bij het kampvuur

Dit mag natuurlijk niet missen op kampeervakantie. Zoek je warme trui op en bereid je griezeligste spookverhalen voor, want het is tijd voor het kampvuur. Lekker marshmallows roosteren boven het vuur en liedjes meezingen met de gitaar. Let bij het maken van het kampvuur er wel op dat dit op een plek is waar dit is toegestaan.

Heb je het allemaal wel een beetje gezien op de camping? Dan is het hoog tijd om een stad op te zoeken. Op het internet kun je veel opzoeken over steden, zo  weet je de hotspots en de do’s en don’ts van de stad. Naast het internet zijn er ook handige stedengidsen waarmee je de stad leert kennen en je de bezienswaardigheden van de stad ontdekt die je echt niet mag missen. Ook kun je apps downloaden om bijvoorbeeld de kaart van de stad erbij te kunnen houden en feitjes en bezienswaardigheden op te zoeken over de stad. Op deze manier haal je maximaal plezier uit je dagje stad.

Wil je weten waar je lekker kan eten? Wend je voor zulke vragen tot de locals, zo ontdek je ook nog eens nieuwe dingen.

De 5 leukste camping activiteiten