• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
De beste slaapzakken van 2023

De beste slaapzakken van 2024

Ook dit jaar hebben we weer te maken met een verscheidenheid aan temperaturen tijdens onze vakanties in het buitenland, maar ook in ons kleine kikkerlandje. Zeker wanneer je een mooie reis onderneemt wil je je hier goed tegen beschermen gedurende de koude en warme nachten, zodat je weer uitgerust op pad kunt gaan. Hiervoor zijn er diverse oplossingen en de beste is toch wel de alom bekende slaapzak.

Er is veel keuze in verschillende temperaturen slaapzakken. Let bij het uitzoeken goed op de aangegeven comforttemperaturen. Deze is leidend en ga hierbij niet uit van de limit of de extreme temperaturen. Daarnaast hebben vrouwen het gemiddeld 4 graden kouder dan mannen. Bij veel slaapzakken die ontworpen worden staat maar één comforttemperatuur. Deze is meestal voor de heren bedoelt. Tel er als dame dus 4 graden bij op, zodat je het minder snel koud hebt gedurende de nacht. 

Het grote voordeel van een traditionele rechthoekige slaapzak is dat het lichaam 360 graden wordt bedekt met een warme isolatielaag. Een katoenen deken slaapzak voelt lekker behaaglijk en ligt net zoals je thuis gewend bent. En bij het omdraaien draait het lichaam veelal vrij rond binnen de slaapzak en hebben de voeten alle ruimte. Bij te veel warmte kun je de slaapzak eenvoudig openritsen aan de onderkant om de voeten te laten afkoelen. Daarnaast kun je in de meeste gevallen 2 identieke slaapzakken aan elkaar ritsen en deze omtoveren tot een 2-persoons slaapzak. Dit kan zolang de slaapzak hetzelfde type is en in dezelfde maat, anders passen de ritsen niet goed bij elkaar.

Daarnaast is er ook nog de mummy slaapzak. Het grote voordeel van deze slaapzakken is dat de isolerende stof dichter om je heen zit, waardoor je beter warm blijft dan bij een dekenmodel. Bij deze slaapzakken wordt naast je lichaam ook je hoofd aan de zij- en achterkant bedekt. Hierdoor wordt er veel warmte opgeslagen, die je anders verliest. Je lichaam verliest namelijk veel warmte via het hoofd en deze wordt door deze constructie goed geïsoleerd in de capuchon. Waardoor er meer warmte getransporteerd kan worden naar je voeten via het bloed. 

Een van de nadelen van een deken model slaapzak is dat ze vrij zwaar zijn en relatief groot zijn in pakvolume. Doordat er meer lucht tussen jou en de isolatiestof in zit raak je bij een deken model slaapzak vaak eerder warmte kwijt bij het omdraaien in je slaap, waardoor je sneller afkoelt.

Waar de meeste deken slaapzakken een breedte van 80 - 100 cm hebben en rechthoekig zijn, hebben mummy slaapzakken tabs toe lopende vormen. Deze zijn vaak 75 - 80 cm breed bij de schouders en hebben bij de voeten een zogeheten 3D footbox die maar 45 - 50 cm breed is. Een mummy slaapzak ligt dus strakker om je heen en draait met je mee bij het omdraaien naar je andere zij. Hier moet je wel aan wennen en je moet zeker niet claustrofobisch zijn.  

 

 

Een heerlijke zomer instap slaapzak voor binnen- en buiten gebruik. 

Deze Polydaun Malibu serie is het instapmodel voor de beginnende kampeerder. Het zachte katoenen binnentijk ligt heerlijk comfortabel en het buitentijk is gemaakt van een mix van polyester en katoen. Ook is deze gemakkelijk aan elkaar te maken wanneer je beschikt over een tweede Malibu van hetzelfde formaat.  

De lichte Isocraft® binnen voering is gemaakt van een extra zachte gesiliconiseerde vezel die volumineuzer is door de 2 verschillende polyester vezels en deze holle vezels houden goed de warmte vast. 

  • Comforttemperatuur: 8°C  
  • Gewicht: 1740 gram (L) en 2100 gram (XL) 
  • Pakformaat: 36 x 28ø cm (L) cm en 44 x 30ø cm (XL) 

Bekijk hier de Polydaun Malibu L >>

De beste slaapzakken van 2023

 

 

De beste slaapzakken van 2023

De favoriet van afgelopen jaar is weer terug 

Ook dit jaar mag de Venice serie niet bij onze top 10 slaapzakken ontbreken. Deze uitstekende en comfortabele slaapzak voelt met zijn percal katoenen binnen- en buitentijk heerlijk zacht aan. Ideaal voor de vakanties in binnen- en buitenland. Doordat de comfort temperatuur op 3°C ligt is deze zeer behaaglijk.

Mocht je het op een gegeven moment toch te warm krijgen in deze slaapzak, dan kun je deze eenvoudig openritsen door de 2-weg ritssluiting te openen en er een groot deken van te maken. Het is ook mogelijk om een 2e slaapzak van hetzelfde formaat aan de Venice te ritsen.

  • Comforttemperatuur: 3°C  
  • Gewicht: 2450 gram (L) en 2950 gram (XL) 
  • Pakformaat: 42 x 28ø cm (L) en 48 x 28ø cm (XL) 
  • Beschikbaar in twee maten: maat L en maat XL 

Bekijk hier de Polydaun Venice L >>

 

 

De klassieke slaapzak van Nederlandse bodem 

Tja, wie kent deze slaapzak nou niet? Sinds 1978 is de Blazer slaapzak een van de bekendste slaapzakken in Nederland. Deze goed doorontwikkelde slaapzak is geschikt voor 3 seizoenen en heeft zelfs een waterafstotende coating op de percal katoenen buitentijk zodat condens niet meteen je slaapzak inkruipt.  

Doordat deze slaapzak voorzien is van het bijzondere 3D-Helixthermo® werkt deze goed tijdens de verschillende temperaturen door zijn dubbele vezels. En hierdoor kan de slaapzak zonder enige problemen meerdere malen per jaar worden uitgewassen en hebben deze synthetische vezels veel minder last van degradatie.  

  • Comforttemperatuur: 2°C  
  • Gewicht: 2300 gram  
  • Pakformaat: 41 x 28ø cm 
  • De Nomad Blazer is verkrijgbaar in meerdere kleuren

Bekijk hier de Nomad Blazer Classic >>

De beste slaapzakken van 2023

 

 

De beste slaapzakken van 2023

De vrolijkste kinderslaapzak voor de kleine avonturiers

Deze leuke slaapzak is aan de binnenkant voorzien van een heerlijk zacht geborstelde soft touch polyester voering. De comfortabele capuchon waar de kleine avonturier is voorzien van een elastiek dat lekker ruim om het hoofd zit. Zo doende kruipt de kleine niet helemaal naar boven en uit de slaapzak. De slaapzak kan makkelijk worden vervoerd in de handige, meegeleverde, rugzak. Let er bij deze slaapzak op dat de maximale lichaamslengte ongeveer 140 cm is.

  • Comforttemperatuur: 8°C
  • Gewicht: 1600 gram
  • Pakformaat: 38 x 30 x 25 cm

Bekijk hier de Kampa Bosdieren Kinderslaapzak >>

 

 

Supercompacte lichtgewicht deken voor diverse mogelijkheden

Deze super lichtgewicht Lowland deken is een van de lichtste dekens van het moment. Met zijn kleine pakformaat is deze met 90% eenden dons gevulde vochtregulerende slaapzak gemakkelijk mee te nemen in een backpack of fietstas. Ondanks dat de stof synthetisch is voelt deze wel zeer comfortabel aan. Dit komt doordat er een soft touch nylon binnentijk gebruikt wordt.  

Mocht je afkoelen door de wind en het daardoor koud krijgen, dan kun je de slaapzak makkelijk om je heen slaan wanneer het droog is als een winddichte deken. Ook kun je bij extra koude temperaturen de Super Compact gebruiken als een extra lakenzak in een andere slaapzak. Door het aantrekkoordje bovenin te gebruiken kun je de slaapzak goed over de schouders heen trekken.

  • Comforttemperatuur: 8°C
  • Gewicht: 590 gram
  • Pakformaat: 18 x 14ø cm

Bekijk hier de Lowland Super Compact >>

De beste slaapzakken van 2023

 

 

De beste slaapzakken van 2023

De compacte metgezel voor de zomerse nachten 

In deze Inca Premium lig je comfortabel doordat deze voorzien is van een zachte gewatteerde capuchon. Deze kan wanneer nodig middels een koord aangetrokken worden rondom het hoofd. De tweeweg rits zorgt voor optimale ventilatie. Het buitentijk is gemaakt van lichtgewicht polyester welke waterafstotend is gemaakt op een natuurvriendelijke manier. Hierdoor heeft vocht dat uitgeademd wordt minder kans om door het tijk heen te dringen.  
De gevoerde tochtstrook zorgt ervoor dat alle waardevolle lichaamswarmte zoveel mogelijk opgeslagen blijft in de slaapzak. Daarnaast zorgt de 3D gevormde footbox ervoor dat de warmte-isolatie ook optimaal blijft en je extra ruimte hebt om je voeten te bewegen.  

  • Comforttemperatuur: 3°C  
  • Gewicht: 1000 gram  
  • Pakformaat: 32 x 18ø cm 

Bekijk hier de Nomad Inca Premium 1000 >>

 

 

Gerecyclede lichtgewicht slaapzak voor de rondtrekker 

Super veelzijdige mummyslaapzak die ondanks de synthetische HL-ElixR vulling onder de 1 kilo blijft qua gewicht. Dat maakt deze slaapzak bijzonder interessant voor de rondtrekkende reiziger. De vulling, die een mix is van 3 verschillende soorten, blijft ook bij vochtige omstandigheden goed isoleren en neemt nagenoeg geen vocht op.  

Deze Marmot is voorzien van 2 ritsen. Eentje gaat van bovenaf aan tot ongeveer het begin van de kuit en de ander van bovenaan tot de middel. Hierdoor kun je makkelijker de slaapzak inkruipen en bij warme nachten beter ventileren. De slaapzak is in 2 verschillende lengtes verkrijgbaar, namelijk regular (max. 185 cm) en long (200 cm).  

  • Comforttemperatuur: 3.1°C  
  • Gewicht: 855 gram (Reg) en 918 gram (Long) 
  • Pakformaat: 38 x 30 x 25 cm 

Bekijk hier de Marmot Trestles Elite Eco 30 >>

De beste slaapzakken van 2023

 

 

De beste slaapzakken van 2023

Een heerlijk veelzijdig donzen deken om heerlijk in weg te dromen

De Outpost 300 van RAB is met zijn lichtgewicht strak geweven constructie zeer goed in elkaar gezet. Door het 30D Pertex® Quantum is het mogelijk gemaakt dat het dons in de slaapzak volledig zal uitzetten en daardoor zeer goed zal isoleren. De slaapzak is zorgvuldig handgevuld met RDS 650 eenden dons in Engeland.

Je kunt heerlijk in het deken kruipen met de rits dicht of deze volledig openritsen en het als deken over je heen gebruiken. In beide gevallen zorgt de zachte voering voor veel comfort. Tevens is het buitentijk voorzien van een ripstop stof, waardoor het extra stevig is.  

  • Comforttemperatuur: 5°C  
  • Gewicht: 1000 gram 
  • Pakformaat: 35 x 22ø cm 

Bekijk hier de RAB Outpost 300 >>

 

 

Multifunctionele hybride 3-seizoenen deken-/mummyslaapzak

Met de Triple-S Premium heb je de meest veelzijdige slaapzak die er op de markt verkrijgbaar is. Twijfel je nog steeds over een deken- of mummyslaapzak dan is dit wellicht voor jou de oplossing.  Wanneer het kouder wordt kun je de viertal aantrekkoorden gebruiken en er in een mum van tijd een mummyslaapzak van maken.

Als dat nog niet genoeg is, is deze slaapzak ook nog eens uitgerust met een zomer- en een herfstkant. Door onder de minder geïsoleerde zomerkant te liggen geniet je optimaal van de warmere temperaturen in die periode. De herfstkant is beter geïsoleerd en voelt daardoor een stuk warmer aan wanneer het kouder is.

De capuchon is gemakkelijk om te draaien door deze los te ritsen en aan de andere zijde te bevestigen. Daarnaast is deze hybride slaapzak ook nog voorzien van een uitneembare lakenzak. Deze zorgt ervoor dat je nog beter het comfort kan aanpassen aan de verschillende temperaturen en dat de slaapzak schoner blijft bij transpiratie en lichaamsoliën.  

  • Comforttemperatuur: -2°C  
  • Gewicht: 1700 (slaapzak) + 250 (lakenzak) gram 
  • Pakformaat: 34 x 26ø cm 

Bekijk hier de Nomad Triple S Premium >>

De beste slaapzakken van 2023

 

 

De beste slaapzakken van 2023

Eco-vriendelijke 3 seizoenen mummyslaapzak

Deze Eco lijn van RAB bestaat uit een voering van 100% gerecyclede Stratus™ vulling en is bovendien voorzien van een sterk 20D gerecycled Atmos™ buitenstof met ripstop. De vulling bestaat uit zachte polyester vezels die, nadat ze nat zijn geworden, nog steeds warmte vasthouden.

De harmonica structuur vulling neemt nagenoeg geen vocht op en het elastische interne tijk zorgt ervoor dat de voering en isolatie dichter bij de kampeerder blijft. Hierdoor zullen er minder koude luchtkamers ontstaan rondom het lichaam. Dit alles zorgt ervoor dat er een comfortabel klimaat heerst tijdens koude, vochtige omstandigheden.

  • Comforttemperatuur: -8°C
  • Gewicht: 1235 gram (Reg) en 1325 gram (Long)
  • Pakformaat: 40 x 22ø cm

Bekijk hier de RAB Solar Eco 3 >>

Over Specialist (Slapen)
Een goede nachtrust is erg belangrijk en tijdens je vakantie mag hier niet op ingeleverd worden. Gelukkig is de slaap-specialist altijd wakker.