• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
De beste tenten van 2022

De beste tenten voor de zomer van 2023

Kamperen kan in veel verschillende vormen. Denk hierbij aan kamperen met een caravan, camper, hangmat of tent. Ben jij een kampeerder die vaak met de tent op pad gaat? Of die een nieuwe tent zoekt om mee te gaan kamperen? Dan is dit een blog voor jou!

In dit blog willen we de beste tent aanbevelen voor jouw toekomstige vakantie. Wij gaan dit doen aan de hand van, naar onze mening, de beste tenten voor 2023. Deze tenten komen uit verschillende categorieën, dus een passende tent voor jou staat er vermoedelijk ook tussen! 

Trekkerstenten zijn ontzettend populair voor kampeerders die, het woord zegt het al, veel verplaatsen tijdens hun kampeervakantie. Hier zijn speciale tenten voor gemaakt die het deze doelgroep makkelijker maakt. Deze tenten zijn vaak makkelijk op te zetten en licht van gewicht. Maar niet elke trekkerstent is hetzelfde en passend voor jouw vakantie. Daarom gaan we hieronder drie trekkerstenten uitlichten die volgens ons het beste uit de verf komen.

Vango Scafell 300

Ben je helemaal nieuw in de wereld van het rondtrekken? Dan snappen we, en is het volkomen logisch, dat je het kamperen eerst wilt proberen in een niet al te dure trekkerstent. Een goede trekkerstent voor beginners is de Vango Scafell 300. Deze tent hangt een beetje tussen een bijzettent en een trekkerstent in. Maar omdat de tent maar 2730 gram en beschikt over een aluminium frame scharen we deze tent toch bij de trekkerstenten. Dankzij zijn gewicht is deze tent ontzettend makkelijk mee te dragen tijdens het rondtrekken. Het polyester doek zorgt ervoor dat deze tent ook nat weer mee te nemen is. Hoef je niet te wachten totdat hij weer droog is!

Bekijk hier de Vango Scafell 300 >>

De beste tenten van 2022
  • Een redelijk voordelige lichtgewicht tent
  • Je hangt de binnentent in de buitentent
  • Geen grondzeil in het voorportaal
  • Er is maar een 1-ingang
De beste tenten van 2022

MSR Hubba Hubba NX

Wil je als trekkende kampeerder een stapje verder gaan met je trekkerstent, dan bevelen wij de Hubba Hubba NX zeker aan! Deze tent heeft een nylon doek, in tegenstelling tot de MSR Elixir, wat veel voordeel heeft voor de sterkte van het doek en het gewicht van de tent. Deze trekkerstent is dankzij het nylon doek dan ook maar 1720 gram. Ook het opzetten gaat bij deze tent met een speels gemak. Er wordt gebruik gemaakt van een aan elkaar zittend frame waardoor puzzelen met de stokken verleden tijd is. De binnentent maakt gebruik van een nylon mesh en ribstop nylon. Het mesh is heel goed ventilerend en de ribstop houdt nog een beetje warmte binnen.

Bekijk hier de Hubba Hubba NX van MSR >>

De beste tenten van 2022
  • Voorzien van 2-ingangen met portaaltjes
  • Je kan rechtop zitten in de binnentent
  • Exclusief footprint en die ligt alleen onder de binnentent
  • Het is geen 4-seizoenen tent, slecht met sneeuwval
De beste tenten van 2022

MSR Freelite (serie)

De Freelite serie van MSR is de meest lichtgewicht binnen ons assortiment. De binnentent van de Freelite is gemaakt met een vast grondzeil en de tent zelf bestaat volledig uit mesh. Dit scheelt enorm veel gewicht met bijvoorbeeld een Hubba Hubba NX. Een binnentent als deze heeft dan wel als nadeel dat het minder goed isolerend is. De Freelite tenten gebruik je dan ook alleen onder de wat warmere omstandigheden. 

Ook is het buitendoek van een dun nylon gemaakt. Slechts 15D. Om het toch sterk te maken is er een ripstop toegevoegd. Hierdoor heb je een sterk tentdoek met minder materiaal. Naast de Freelite hebben alle tenten van MSR een ripstop.  

Ben je opzoek naar een echt lichtgewicht trekkerstent dan is de MSR Freelite zeker een optie om te bekijken. 

Bekijk hier de MSR FreeLite 1 >>

Bekijk hier de MSR FreeLite 2 >>

Bekijk hier de MSR FreeLite 3 >>

De beste tenten van 2022
  • Echt lichtgewicht met binnen- en buitentent
  • Behalve de 1-persoons tent zijn er 2-ingangen
  • Binnentent van mesh is slecht isolerend
  • Pas goed op met scherpe punten in je bagage
De beste tenten van 2022

Wanneer je lekker op vakantie wilt met een mooie tent, maar het hoeft allemaal niet zo groot, of je wilt net even wat extra slaapruimte, dan is het goed om te kijken naar bijzettenten. Deze tenten zijn er ook weer in verschillende maten, vormen en kwaliteit. Wij hebben voor deze tenten een viertal types uitgezocht die het beste uit de test komen.

Coleman Darwin 2 Plus

Zoek je een simpele, maar zeer effectieve, en ook nog is een voordelige bijzettent? Dan is de Coleman Darwin 2 Plus de tent waar je naar op zoek bent. Deze Polyester koepeltent geeft een goede stabiliteit en is lekker licht door het polyester doek. Ook als de tent nat wordt kan je hem prima in de zak stoppen en meenemen. Daarnaast heeft de Darwin 2 Plus een ventilatierooster in de punt van het dak wat zorgt voor minder condensvorming in de tent. De tent is al voor een bescheiden prijs aan te schaffen.

Bekijk hier de Coleman Darwin 2 Plus >>

De beste tenten van 2022
  • Complete tent met kuipzeil
  • Eenvoudig op te zetten
  • Niet geschikt voor seizoen kamperen
  • Veel last van condens door het polyester doek
De beste tenten van 2022

Bardani Stelvio 220

Deze polyester bijzettent is volgens ons de ideale tent om mee op vakantie te nemen als je niet het gewicht van een technisch katoenen tent wil meesjouwen. Hoewel deze polyester tent niet het leefklimaat geeft van een technisch katoenen tent zorgt deze tent door middel van een speciale zilveren coating wel dat de hij koeler blijft op een warme dag. Daarnaast heeft de Stelvio 220 van Bardani een extra lange slaapcabine, dus de wat langere mensen onder ons kunnen ook comfortabel slapen in deze tent. Ook heeft deze bijzettent veel ventilatiemogelijkheden zodat de condens minimaal zal zijn.

Bekijk hier de Stelvio 220 van Bardani >>

De beste tenten van 2022
  • Ruime complete tent met kuipzeil
  • Voorzien van coating voor een koeler klimaat in de tent
  • Het tentdoek ademt niet
  • Veel minder duurzaam dan een (technisch) katoenen tent
De beste tenten van 2022

Kampeerwereld tip:

Een polyester bijzettent heeft een aanzienlijke kortere levensduur dan een bijzettent van (technisch) katoen.

De beste tenten van 2022

Safarcia Kenia (serie)

Bijzettenten zijn er in verschillende soorten materialen doek te verkrijgen. Technisch katoenen doek is een mengsel van polyester en katoen, dit zorgt voor een ademende, maar nog wel relatief lichte tent. De beste bijzettent die van dit materiaal is gemaakt is volgens ons de Safarica Kenia. Deze tent heeft een ingang aan de voorkant en aan de achterkant, heeft ramen mét gordijnen en is voorzien van voldoende ventilatie. De Kenia van Safarica is verkrijgbaar in drie varianten; de 160, 190 en 230TC. 

Bekijk hier de Kenia 160 TC >>

Bekijk hier de Kenia 190 TC >>

Bekijk hier de Kenia 230 TC >>

 

De beste tenten van 2022
  • Goed ademend tentdoek (technisch katoen)
  • Het 230 model heeft een voor- en achteringang
  • Grondzeil van PE doek, niet het meest duurzame materiaal
  • Het is echt donker in de tent (lampje is raadzaam)
De beste tenten van 2022

Safarica Chicco 2 TC

Wanneer je graag een bijzettent wilt die meerdere slaapcompartimenten heeft en van technisch katoen is gemaakt, dan ben je bij de Safarica Chicco 2 TC op het juiste adres! Deze tunneltent heeft 2 slaapplekken en in het midden van de tent nog wat ruimte voor opslag. Ook heeft deze tent een horrengaas tegen de insecten. Deze stokken tent is voor een zeer mooie prijs beschikbaar en geeft dan ook zeker waar voor zijn geld.

Bekijk hier de Safarica Chicco 2 TC >>

De beste tenten van 2022
  • Ruime slaapcabines 
  • Eenvoudig op te zetten
  • Eenvoudig kuipzeil
  • Technisch katoen heeft een lange droogtijd
De beste tenten van 2022

Het laatste type tent dat we gaan behandelen in dit blog zijn de familietenten. De familietenten zijn ideaal voor een groot gezin die niet gebruik maken van een caravan of camper. Ook voor dit type tent is er wederom enorm veel keus waardoor het kiezen erg lastig wordt. Wij hopen jullie hierbij te helpen door een drietal type familietenten hieronder neer te zetten waar van wij denken dat deze horen tot de beste in ons assortiment.

Coleman Cook 4

Lekker licht, makkelijk op te zetten en ook nog is ruim vanbinnen, dan hebben wij het over de Coleman Cook 4 familietent. De Cook 4 is een van de meest verkochte familietenten dit jaar. Dit heeft alles te maken met de prijs en gemak van deze tent. Wil je een weekje kamperen met het gezin en heb je niet de behoefte om meteen een dure technisch katoenen tent aan te schaffen, dan is de Cook 4 een mooie keus. Bij deze tent kan je zelfs de slaapcabines verwijderen voor nog net wat extra leefruimte. De tent is erg praktisch mede door het gewicht, het doek is namelijk gemaakt van polyester, dit zorgt er ook nog eens voor dat de tent ook bij regen prima weer mee te nemen is.

Bekijk hier de Cook 4 van Coleman >>

De beste tenten van 2022
  • Veel volwaardige tent voor weinig
  • Snel en makkelijk op te zetten
  • Slechte ventilerende eigenschappen
  • Er is geen deurluifel aanwezig
De beste tenten van 2022

Kampeerwereld tip:

Neem een tent met een slaapplek extra. Zo heb je meer ruimte om je bagage op te bergen.

De beste tenten van 2022

Bardani Spitfire 400 XL RSTC DeLuxe

Wanneer je met 4 personen naar een warm land wil, dan is de Bardani Spitfire 400 XL RSTC DeLuxe een goede keus. Door de technisch katoenen stof ademt deze tent erg goed en zal je dus merken dat je een goed leefklimaat in de tent hebt. Daarnaast biedt deze tent een mooi grote leefruimte en heeft de Spitfire nog een behoorlijk stuk luifel aan de voorkant. Deze luifel bied je de kans om tijdens de felle zon toch nog beschut te kunnen zitten. Deze familietent heeft een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt voor de prijs een mooi ademende familietent.

Bekijk hier de Bardani Spitfire 400 XL RSTC DeLuxe >>

De beste tenten van 2022
  • Ruim opgezette familietent met extra grote luifel
  • Voorzien van een extra stevig aluminium frame
  • Redelijk groot pakvolume
  • Het grondzeil vraagt om extra bescherming in de tent
De beste tenten van 2022

Bardani Airspace (serie)

De Airspace collectie is in ons assortiment volgens ons de beste opblaasbare familietent die we verkopen. Deze tent maakt gebruik van tubes in plaats van stokken. Dit zorgt voor een groot gemak bij het opzetten, het is namelijk alleen een kwestie van de tubes oppompen en de tent omhoogtrekken. Daarnaast beschikt deze tent over een hoogwaardig kwaliteit tentdoek. De Bardani Airspace is gemaakt van technisch katoen en creëert op deze manier een comfortabel leefklimaat. De airspace tenten hebben elk 3 of 4 (ligt aan de grootte van de tent) compartimenten. Dit maakt dat de tent zeer ruim is. De voorwand van de tent heeft een horrengaas. Dit zorgt ervoor dat je de tent kan afsluiten, maar toch frisse lucht naar binnen krijgt.  

Kortom; deze kwalitatieve tent is heerlijk wanneer je bijvoorbeeld met het gezin naar een warm land gaat. 

De beste tenten van 2022
  • De tenten zetten echt snel en makkelijk op
  • Het tentdoek ademt uitstekend, vrijwel geen condens
  • De airtubes kunnen lek gaan
  • Het grondzeil vraagt om extra bescherming in de tent
De beste tenten van 2022

Een tent koop je op basis van wat je er mee wilt doen. Het is dus ook erg belangrijk dat je weet wat je plannen gaan zijn met de tent voordat je er een aanschaft. Daarnaast speelt natuurlijk de prijs en je ervaring wat betreft kamperen ook een rol bij de aanschaf. Wij hopen dat, middels deze blog de keuze weer iets makkelijker is gemaakt en dat je de juiste tent kan vinden!

Over Specialist (Tenten)
Met onze tenten-specialist vind je een tent waarmee je de meest geweldige kampeeravonturen gaat beleven. Lichtgewicht of juist met extra ruimte.